Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Lovak helyett bicajra pattanva játszanak

Szeged - A kerékpáros póló, az új bicajos sport kedvelői jellemzően a Vajda utcai sportpályán igyekeznek az ütőkkel a kapuba juttatni a teniszlabda méretű labdát.
Hardcourt bike polo, azaz kerékpáros póló. A hódító útjára indult új sportág az egyik legősibb csapatjáték, a perzsa eredetű lovaspóló mai megfelelője. A játék a 19. század vége óta ismert, akkor még füves pályán játszották, és az 1908-as londoni olimpián bemutatkozó sportágként is szerepelt. Az elterjedtebb, bicajos változatot a 80-as évek óta játsszák a nagyvárosok aszfaltozott focipályáin. A 90-es évek óta bajnokságokat is szerveznek, az idei Eb Párizsban lesz. Az új sportágnak Szegeden megalakult a klubja – tájékoztat a honlapja a www.bikepoloszeged.org címen.

Valahogy így... Fotó: DM/DV
Valahogy így... Fotó: DM/DV

– Egy kerékpáros futárversenyen, tavaly ismerkedtem meg ezzel a sportággal. Mivel az egyetem dolgozói körében népszerű a bringával való munkába járás, illetve sokan járunk túrázni, sportolni is kerékpárral, adta magát az ötlet, hogy barátainkkal együtt csapatot alakítsunk. Használt síbotokból készítettünk ütőket, és szombatonként – ha az idő is engedi – rendszeresen kerekezünk a labda után – magyarázza Szakál Péter. Az SZTE Gazdaságtudományi Kar hivatalvezetője az egyik szervezője a mostani hosszú hétvégére időzített kerékpáros póló edzőtábornak a Szegedi Tudományegyetem sportközpontjában.

– Szombaton egész nap és vasárnap délelőtt azokat is várjuk, akik csak most ismerkednek a sportággal – biztatott a szervező. – Bármilyen biciklivel be lehet állni, próbára lehet tenni az ügyességet. Mosolyra játszunk, nem gólra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszabbul járhatnak a tanműhelyek

A cégek már nem „pántlikázhatják" a kötelező szakképzési hozzájárulásuk bizonyos hányadát: nem dönthetnek arról, melyik iskolának utalják, január 1-je óta minden a központi kalapba megy. Tovább olvasom