Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Megoldás Mars tér ügyben

Szeged - Véget érhet a Mars téri huzavona, úgy tűnik, megkapja a közel 2 milliárdos uniós támogatást a város. A megoldáson együtt dolgozott a Fidesz-KDNP és az MSZP. A képviselők elégedettek. A pereskedő kereskedők valószínűleg nem.
Önálló képviselői indítványt terjeszt elő Bohács Zsolt (Fidesz-KDNP) a következő közgyűlésen, december 10-én. E szerint a város vállalja, hogy elkülönít 30 millió forintot, hogy kártérítést fizessen a Mars téri pereskedő kereskedőknek, ha a bíróság azt megítéli. Ha ezt az előterjesztést a képviselők megszavazzák, és várhatóan meg fogják szavazni, az NFÜ átutalja a közel 2 milliárdos uniós városrehabilitációs támogatást a városnak.

Az NFÜ-vel polgármesteri felhatalmazással Bohács Zsolt és B. Nagy László (Fidesz-KDNP) tárgyalt.

– A képviselők megbízásomra közvetítő szerepet töltöttek be – mondta lapunknak Botka László polgármester, aki korrektnek nevezte a képviselők munkáját, és emlékeztetett: a bíróság a múlt héten kimondta, hogy „semmiféle földhasználati jog nem illette meg" a pereskedőket, és az önkormányzat jogszerűen járt el.

Az elsőfokú ítélet után a kereskedők azt mondták, hogy fellebbeznek. A polgármester most kijelentette: kizártnak tartja, hogy kártérítést állapítson meg számukra a bíróság.

Úgy tudjuk, ebben a perben nem is kérhetnének kártérítést a kereskedők, külön eljárást kell indítaniuk, hogy a bíróság kimondja: mekkora kárt szenvedtek a bódék az áthelyezés során.

A 14 kereskedő egyébként korábban fejenként több 10 millió forintot, összesen 250 milliót (is) kért.

Olvasóink írták

65 hozzászólás
 • 65. becsei.sandor 2010. november 27. 09:41
  „Petykó Zoltán NEFÜ elnöknek igaza volt és van.Ugyan ezt mondja a leánya is ,aki az agrárminisztériumban
  főosztályvezető. Meg nem erősítet hírek szerint,otthonában hasonlóképpen nyilatkozott Petykó felesége,
  sőt a kedves anyósa is.”
 • 64. macs 2010. november 26. 18:46
  „Nekem továbbra az a problémám, hogy nem is olyan régen nyilatkozta Petykó úr az alábbiakat.

  "A riportban Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Elnöke elmondta, hogy Szegednek nem lehetett volna pályáznia addig, amíg folyamatban vannak perek a beruházással kapcsolatban. A Mars téri kereskedők indítottak bírósági eljárásokat még 2006-ban. ,,Kifejezett szabálytalanságok történtek a pályázat beadásával kapcsolatban, több fórumon is téves döntések születtek. Azt szeretnénk elérni - mondta Petykó -, hogy Szeged városa épüljön, bővüljön, ugyanakkor mindenhol a törvényeknek megfelelően járjanak el mind a pályázatot beadók, kivitelezők, mind pedig a vásározók érdekei figyelembe vételével" - zárta gondolatait az elnök."
  <moderálva>

  Most meg potom 30 milliós céltartalékkal a fent emlegetett problémák mind eltűnnek? A gonosz hétfejű NFÜ-t meghátrálásra késztette a két ezüst páncélos Grál lovag.
  Petykó úr nem bontotta ki az igazság virágát? Minden alap nélkül nyilatkozott? Eljátszotta, hogy megfenyegeti a Várost, most meg megpróbálja a veszteséget minimalizálva semmissé tenni a korábbiakat. Ehhez játszanak Neki Bóhács úr és BNL.
  Nagyon remélem, hogy a hír nem kacsa és tényleg megkapja a Város a pénz.”
 • 63. expro 2010. november 26. 15:11
  „A Bestoffszeged--en benfentes irja,
  semmi jogalapja nem volt az uni-ós pénz felfüggesztésére.Petykónak,
  csak a bosszú vezérli szegeddel szemben,
  2002-ben pert vesztett ,tv tulaj- kontra szeged város.
  Botka mindenképp megnyerte volna a pert./mint ahogy meg is nyerteezt is/”
 • 62. wertan 2010. november 26. 14:42
  „Egy másik:

  "Most akkor van pör vagy nincs pör? Vagy alkotmányt módosítanak a jövő héten Bohács doktor egyéni indítványára, hogy ha az első fok után fellebbeznek, az már nem számít pörnek az NFÜ nél. Sólyom László tanulhat még!"”
 • 61. wertan 2010. november 26. 14:41
  „Egy fideszes írja a másik honlapon:
  Tisztelt Bohács és B Nagy Urak! A tagság körében nagy az elkeseredés a jelenlegi helyzet miatt. Méltatlan és alkalmatlan emberek kerültek megint pozíciókba, akik semmi mást nem csináltak az elmúlt években, mint eggyüttműködtek az MSZP-vel. A leendő önkormányzati cégvezetők eddig kiszivárgott nevei csak olaj a tűzre, mert ha valóban azokat a figurákat ültetik be a székekbe, akkor az az emberek és a polgári oldalra szavazók arculköpése lesz.”
 • 60. wertan 2010. november 26. 14:39
  „Hát, nem hiszem, hogy Petykó ezt a konstrukciót el tudja fogadni. Ha igen, akkor korábban hazudott? A választásban pártérdekből tette azt a kijelentést, hogy permentesnek kell lennie a területnek? Most, hogy vége a választásoknak, ez nem fontos? Sántít az ügy sáántít!”
 • 59. szgdlilly 2010. november 26. 14:38
  „"B. Nagy László akkor kezdte meg a közvetítést az ügyben a város, az NFÜ és az önkormányzat cégével perben álló kereskedők között"

  Lehet, nem vok normális, de mintha azt nyilatkozta volna valahol Petykó, hogy ő nem közvetíthet, mert az perbeavatkozás lenne!”
 • 58. szgdlilly 2010. november 26. 14:37
  „A Petykónak annyi köze van az egészhez, hogy addig lebegtesse a pénzt, amíg csak lehet, akár egy Szeged kontra NFÜ perig. Addig lehet a Botkát alázni. Meg a B.Nagyot szentté avatni. Aztán jöhet az időközi választás!”
 • 57. szgdlilly 2010. november 26. 14:35
  „P.J. van benne valami! A kereskedők csak kis játékszer számukra. De a környezetemben mindenki röhög az ügyön. Azt mondják, a három B (Botka-B. Nagy-Bohács) még Petykót is hülytik. Szerkesztőkém, nem kellene meginterjúvolni a kereskedőket és Petykót is, hogy ehhez mit szólnak?”
 • 56. expro 2010. november 26. 13:11
  „Az """ugy mond üzletek""-tulnyomó többsége nem rendelkezett müködési engedéllyel.
  anélkül pedig csak raktár amire sokan használták is.
  Önvizsgállatot kellene a kereskedöknek tartani,és utánna önmérsékletet tanusitani.”
 • 55. Dema 2010. november 26. 12:54
  „Emberek !! Álljunk meg! Gondolkodjunk! :D Kedves BÉLÁIM!
  Egy közterület, TÉR közepe, hogyan lehetne magán tulajdon??? BÉLÁIM! Azokat, meg akik ki akarták sajátítani magán kereskedés céljára, meg kellene büntetni!!! Akiknek meg nagylelkűen "régen" megengedték, hogy a portékáját bezárva tudja tartani, ezért építhetett oda egy dobozt, azoknak meg meg kellene köszönni a fél életen át tartó jótettet! Tessék megköszönni, és felszólításra eltakarítani a putrit!
  Asztaldíjat mindenkinek fizetnie kell minden piacon aki többet akar, nagyobb asztalt, annak többet. Aki fedett asztalt annak még többet.
  A NEVEIKET MIÉRT NEM ÍRJA IDE SENKI ?! Ezeknek a kereskedőknek! Szégyenlik magukat a nyilvánosság előtt? Harácsolók netán? Nem így hívták régen a kulákokat? ??”
 • 54. majdénmegmondom 2010. november 26. 12:41
  „No én megmondtam !”
 • 53. Ineen 2010. november 26. 10:29
  „Kedves hozzászólok!

  Amit itt olvastok, ill. olvastattok nem fedi a teljes valóságot.Egy példa."a város vállalja, hogy elkülönít 30 millió forintot a perben álló kereskedők részére az esetleges kártérítés megállapítása esetére".Miböl is?A Város ugye?Tehát a TE, az Ő, a Mi pénzünkből?
  <moderálva reklám>”
 • 52. azigazitrebitsch 2010. november 26. 09:53
  „51.
  Ez benne is van a pakliban,a nálunk kicsit" elmaradottabb" demokráciával rendelkező országokban (pl USA) ,azonnal le is csapnak az ilyenekre.”
 • 51. mexxlod 2010. november 26. 09:43
  „Azon azért el kellene gondolkodni a kereskedöknek,egy Legfelsöbb Birósági itélet tükrében,
  mi lenne, ha viszont keresetet inditana ellenük a város??
  Akkor is megérné egy eleve rossz,jogtalan követelést eröltetni??”
 • 50. Ebgondolat 2010. november 26. 09:35
  „25. hozzászólás rike1 2010.11.25. 22:14
  Nem a fidesz ismerte el, hanem a (még) FÜGGETLEN magyar bíróság!!! Mint ahogy a független bíróság JOGERŐSEN már kimondta azt is: JOGELLENES volt a két korábbi rádió (Sláger, Danubius) eltiprása!!! És az ebben a súlyos jogtiprásban vezérszerepet játszott az a szalai annamária, aki most a nemzeti médiahatóság elnöke lett 9 évre!!! Ez a narancsosok törvénye: minél nagyobb galádságot csinálsz, annál többre viszed!!! Ez a narancsos forradalom lényege!!!”
 • 49. Ebgondolat 2010. november 26. 09:30
  „Gondolom még sokan emlékeznek, hogy jelenleg ügyészségi vizsgálat van a Mars tér ügyében a Város ellen!! Még a végén kiderül az is, politikai megrendelésre lett "ügy" a Mars térből!! Már többször kiderült, hogy az ügyészség a narancsosok Gestapoja!!! Nemsoká polt péter is megjelenik a színen....”
 • 48. balraat 2010. november 26. 09:29
  „AZ a szép az egészben, hogy eddig a Fideszesek hergelték a kereskedőket, minden fórumon biztatták őket, még arra is, hogy pereskedjenek. Nem volt olyan közgyűlés, ahol ne ostorozták volna a város vezetését. Most meg jönnek, mint a Grál lovagok és eljátszák, hogy ők intézték el. Mondjuk az is igaz, hogy ezt a sz.rt, nekik kell eltakarítani.
  Ja, és még egy apróság! Bohács Zsolt abban az ügyvédi irodában dolgozott, amely a várost képviselte a kereskedők ellen.”
 • 47. Liberation 2010. november 26. 09:09
  „A Mars téri kereskedők ügye már rég lezárult, sőt el sem kezdődött volna, ha nem használták volna őket politikai eszközként meg ...”
 • 46. Logaritmus 2010. november 26. 08:25
  „....de mostanra a Fidesz is józanságot mutat, bár a 30 millió irreálisan sok.”
65 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfosztatná díszpolgári címétől Rákosi Mátyást a szegedi Jobbik

Ne legyen többé Szeged díszpolgára Rákosi Mátyás! – vetette fel a város kulturális bizottságának alakuló ülésén Varga Antal. Tovább olvasom