Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Megszűnt a torlódás Röszkén

Megszűnt a torlódás Röszkén. Mindkét irányban folyamatos a forgalom.
Vasárnap:

15:00 - Megszűnt a torlódás a Röszke Autópálya-határátkelőhely mindkét oldalán.

A következő hétvégéken szintén erős forgalom várható az átkelőn mindkét irányban, ezért kérjük, hogy útnak indulás előtt tájékozódjanak.

Korábban írtuk:

Az ásotthalmi határátkelőhelyen mindkét irányban 1-1 órát kell várni.

Tompán, Tiszaszigetet, Hercegszántón és Bácsalmáson folyamatos a forgalom.

Szombat:

A rendőrök az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél szakaszosan Tompa felé terelik a forgalmat. Utóbbi átkelőn jelenleg 2 órás a várakozás.

Röszkén és Tompán is 9-9 sávon léptetik ki a forgalmat a rendőrök. Habár az átkelők teljes kapacitáson működnek, jelentős sor torlódott fel a határátkelőhelyek előtt. A rendőrök és a Magyar Vöröskereszt önkéntesei folyamatosan vizet osztanak a várakozóknak Röszkénél.

A rendőrök és a Vöröskereszt önkéntesei vizet osztanak Röszkén.
A rendőrök és a Vöröskereszt önkéntesei vizet osztanak Röszkén.

A gyorsabb átlépés érdekében célszerű a 19 óráig nyitva tartó ásotthalmi, tiszaszigeti vagy bácsalmási határátkelőhely felé kerülni. A Bács-Kiskun megyei Hercegszántó a nap 24 órájában igénybe vehető.

Korábban:

Továbbra is 3 órát meghaladó a várakozás a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán a személyforgalomban, melynek oka a Nyugat-Európából szabadságra induló vendégmunkások rohama. Az átkelő teljes kapacitással működik, de a folyamatos utánpótlás miatt a várakozás vélhetően egészen hétfőig megmarad.

A gyorsabb átlépés érdekében célszerű Tompa, Tiszasziget, vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között tart nyitva. Nap közben ezeken a határátkelőkön is kialakulhat kisebb várakozás, ezért útnak indulás előtt célszerű tájékozódni. Az aktuális várakozási idők elérhetők a rendőrség honlapján, a www.police.hu-n. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletén is érdeklődhetnek: 30/466-1021.

Óriási a torlódás Röszkénél a kilépő forgalomban - GALÉRIA
Indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges okmányokat (személyi és járműokmányok) magukhoz vették, illetve rendelkeznek a megfelelő mennyiségű folyadékkal. Magyar állampolgárok Szerbiába érvényes személyi igazolvánnyal beléphetnek.

A rendőrség kéri, hogy a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg. Az M5-ös autópálya határ felé tartó forgalma rendkívül erős, ezért kellő körültekintéssel közlekedjenek!

Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják az ingyenes segélyhívószámok (107, 112) valamelyikét!

Korábban:

A rendőrség a gyorsabb átlépés érdekében azt javasolja, hogy Szerbiába menet válasszák Tompát vagy a kisebb határátkelőhelyeket. Délután Tompánál is torlódás volt, de ott pénteken 21 órára lecsökkent a forgalom. A Csongrád megyei Tiszaszigeten és Ásotthalmon, valamint a Bács-Kiskun megyei Bácsalmáson 19 óráig lehet átkelni. A hercegszántói határátkelőhely a nap 24 órájában nyitva tart.

A rendőrség azt javasolja, útnak indulás előtt tájékozódjanak! Az aktuális várakozási idők elérhetők a rendőrség honlapján, a Police.hu-n.

Indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges okmányokat (személyi és járműokmányok) magukhoz vették-e, illetve rendelkeznek-e a megfelelő mennyiségű folyadékkal. Magyar állampolgárok Szerbiába érvényes személyi igazolvánnyal beléphetnek.

A kilépő forgalom torlódása a röszkei határátkelő előtt. Fotó: Schmidt Andrea
A szakemberek szerint a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen egészen hétfőig kitarthat a csúcsforgalom, így az éjszakai, hajnali órákban célszerű Hercegszántó vagy Tompa felé kerülni.

Indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges okmányokat (személyi és járműokmányok) magukhoz vették-e, illetve rendelkeznek-e a megfelelő mennyiségű folyadékkal. Magyar állampolgárok Szerbiába érvényes személyi igazolvánnyal beléphetnek.

A rendőrség kéri, hogy a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg. Az M5-ös autópálya határ felé tartó forgalma rendkívül erős, ezért kellő körültekintéssel közlekedjenek!

Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják az ingyenes segélyhívószámok (107, 112) valamelyikét!

Korábban írtuk
A Nyugat-Európából szabadságra induló vendégmunkások rohama miatt jelentős a torlódás a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán. A rendőrök a várakozási idő csökkentése érdekében 2014. július 18-án 12 órától napnyugtáig szakaszosan a Bács-Kiskun megyei Tompa felé terelik a forgalmat az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél.

A röszkei határátkelőhelyen várhatóan egész hétvégén erős lesz a kilépő irányú forgalom, ezért útnak indulás előtt tájékozódjanak. Az aktuális várakozási idők elérhetők a rendőrség honlapján, a www.police.hu-n. Telefonon a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletét hívhatják: 30/466-1021.

A gyorsabb átlépés érdekében magyar és szerb állampolgároknak javasoljuk a 7 és 19 óra között nyitva tartó tiszaszigeti és ásotthalmi határátkelőhelyeket. Tompa felé a nap 24 órájában kerülhetnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazatért Európa legészakibb pontjáról a zsombói biciklis

80 nap alatt 7500 kilométert tekert kalandvágyból Radvánszky János. Tovább olvasom