Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak a CSMRFK-n

Szeged. Ötven megváltozott munkaképességű alkalmazott kezdte meg hétfőtől szolgálatát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.
A szolgálat első napján Lukács János, Csongrád megye rendőrfőkapitánya ünnepi állománygyűlésen köszöntötte az új munkavállalókat, akik a dandártábornoktól vehették át munkaszerződésüket.

Az európai uniós pályázat támogatásával létrejött országosan egyedülálló, a Csongrád megyei kormányhivatal és a megyei rendőr-főkapitányság együttműködésének köszönhető kezdeményezésről Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára elmondta: a kormánynak át kellett alakítania a rehabilitációs támogatási rendszert, hiszen az korábban pazarló volt, ráadásul a mostaninál kevesebben is dolgoztak benne. A rendszerben sokan olyan munkát végeztek, aminek egyáltalán nem volt társadalmi haszna.

Megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak a CSMRFK-n. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az megyei rendőr-főkapitányságon, a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken a most szolgálatba állt ötven megváltozott munkaképességű ember adatrögzítőként, ügyfélszolgálati munkatársként, adminisztrátorként és raktári segítőként helyezkedik majd el. Munkájuk kilenc és fél hónapig tart, a bérük heti húszórás munkaidőben bruttó 73 ezer forint lesz, de továbbra is kapni fogják fizetésük mellett a rehabilitációs ellátást, aminek összeges átlagosan 42 ezer forint.

B. Nagy László, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője kiemelte: ezekre a munkakörökre szükség van, és amennyiben jól végzik munkájukat, a jövőben is szükség lesz. Elhangzott, hogy a most szolgálatba álló ötven dolgozót hamarosan újabb negyven követi majd a rendőr-főkapitányságon.

Kovács István ezredes, országos rendőrfőkapitány-helyettes azt mondta, hogy a programtól elsősorban a bűnügyi és a közrendvédelmi területen dolgozó rendőrök adminisztrációs terheinek csökkenését várják, akik emiatt sokkal többet tudnak járőrözni a közterületeken, ami tovább növeli majd a lakosság szubjektív biztonságérzetét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önbíráskodás vagy jogos önvédelem?

Minden esetben egyéni elbírálás kérdése, meddig tart a jogszerűség határa, ha értékeinket vagy… Tovább olvasom