Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 8°C Még több cikk.

Megy-e Pekingbe? – kérdeztük vállalkozóktól

Személyesen szurkol majd hazánk élsportolóinak Magyar József, a szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatója a pekingi olimpián. Az általunk megkérdezett megyei vállalkozók, sportvezetők közül ő az egyetlen, aki kiutazik Kínába a játékok idején.
Az olimpia a világ egyik legnagyobb eseménye, a helyszínen drukkolni kivételes élmény lehet. Körkérdésünkben arra voltunk kíváncsiak, a megye közismert vállalkozói közül kinek lesz ebben része.

– Nem utazom a pekingi olimpiára, sok a dolgom, most nem tudok ennyi időre elszakadni a munkától – mondta Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának elnöke, ismert szegedi vállalkozó. – De az nem is lenne klasszikus értelemben vett pihenés, nekem pedig arra van szükségem. A televízión keresztül kísérem figyelemmel az eseményeket, szurkolok minden magyarnak, különös tekintettel a szegedieknek, és nagyon szorítok játékosunknak, Varga Tamásnak.

– Szerettem volna ott lenni, viszont erre a kínai kalandra legalább nyolc-tíz napot kellene szánni – közölte Mészáros Antal, a vásárhelyi Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. ügyvezető igazgatója. – Érdeklődtem, egyhetes út, ha jól emlékszem, 500 ezer forintba került volna, a belépőket az ár nem tartalmazta. Ennyi időre nem mehetek el, most van a munka dandárja, és százötven ember megélhetése, kenyere számomra fontosabb, mint az olimpia. De a televíziónak köszönhetően semmi fontosról nem maradok le.

A szentesi vízilabdás lányoktól kapta születésnapjára a labdát Magyar József. Fotó: Tésik Attila
A szentesi vízilabdás lányoktól kapta születésnapjára a labdát Magyar József. Fotó: Tésik Attila

Személyesen szurkol viszont a sportolóinknak Magyar József. – Az egyik bank vendégeként augusztus 19-étől 28-áig tartózkodom Pekingben, így még az utolsó napokon a helyszínen drukkolhatok a mieinknek – árulta el a szentesi Hungerit Zrt. egyik tulajdonosa és vezérigazgatója. – Még nem tudom, milyen versenyekre látogatunk el, azt hiszem, a kajak-kenura is, így bízom benne, láthatok egy-két magyar győzelmet. A városban a női vízilabdát támogatjuk, ezért a válogatottnak és Szremkó Krisztinának külön szorítok, de kíváncsi vagyok Janics Natasa és Kovács Katalin szereplésére is – tette hozzá Magyar.

– Mivel a férfi kézilabda-válogatott nem jutott ki az olimpiára, én sem utazom – jelentette ki Pistrui László, a Szeviép Zrt. résztulajdonosa és a Pick Szeged kézilabdacsapatának főszponzora. – A televízióban mindent megnézek, amit csak tudok, a kajak-kenu és a vízilabda közel áll a szívemhez, előbbit űztem is. A szegedi résztvevőknek külön szorítok.

– Nem terveztem, és nem is megyek ki az olimpiára, túl nagy rendezvény, óriási lesz majd a zsúfoltság, a tömeg. De természetesen szurkolok a mieink sikereiért – közölte Baranyi Sándor, a Szeviép Zrt. résztulajdonosa, elnöke, az élvonalbeli szegedi női kosárlabdacsapat, a Szeviép-Szeged támogatója.

Londonba szeretne eljutni

Becsey Zsolt néppárti európai parlamenti képviselő sem lesz ott Pekingben, a bulgáriai Aranyparton és a Balatonnál nyaral, pihen családjával.

Becsey Zsolt
Becsey Zsolt

– Nem terveztem pekingi túrát, a szeretteimmel fogom tölteni ezeket a napokat. De mivel sportos famíliából származom – nyolc évig fociztam a SZEOL-ban –, az olimpiát nem zárom ki az életemből, még Bulgáriában is figyelni fogom a televíziós közvetítéseket. A csapatsportágak közel állnak a szívemhez, de Vajda Attiláért és Janics Natasáért – és még sorolhatnám a neveket – is izgulni fogok. A 2012-es londoni olimpiára azért jó lenne eljutni.

Olvasóink írták

  • 3. Dani19 2008. július 31. 13:08
    „Nem ő fizeti az utat, hanem ott van cikkben hogy egy "bank vendégeként" megy.”
  • 2. máj 2008. július 31. 07:48
    „a libamáj nem marad ki a csomagból?”
  • 1. Csak Norisz 2008. július 31. 01:35
    „Magyar úr, ha ilyen rosszul áll a szénája, miért őn az egyetlen??????????????????????????????????????????????????????”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bronzba öntenék a bicikliző Einsteint

Szeged - Bánvölgyi László szegedi szobrászművész 1991-ben készült A. Einstein California 1913. című… Tovább olvasom