Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Méhinvázió a szegedi Bocskai utcában - videóval!

Szeged - Méhcsalád költözött a szegedi Bocskai utcába. Az APEH székházzal szemben található épület oldalában tucatjával rajzanak a méhek.

A problémát egy olvasónk jelentette ma délelőtt: "Kicsit elgondolkodva sétáltam a Bocskai utcában, majd egy zümmögő bogárra lettem figyelmes, aki kicsit közelebb repült a fejemhez. Reflexből elrántottam a fejem, de akkor vettem észre, hogy egy méh raj vesz körül. Gyorsan távoztam a parkoló autók közé. Szerencsére nem jelentettem veszélyt a méhek számára így nem bántottak. Igaz ez lehetett volna máskép is" - írta emailjében Ádám nevű olvasónk, megnéztük hát, mekkora is a "méhinvázió".

Veszélyes tülekedés.
Veszélyes tülekedés.

Ottjártunkkor tucatjával rajzottak a méhek a Bocskai utca 13. szám alatti épület oldalában, amely az egyik bank fiókjának is otthont ad. Bár látszólag nem veszélytelenek az állatok, egy férfi állította, még senkit nem bántottak.

- Sokszor láttam már, hogy kerülgetik a méhrajt az emberek, ám a rovarokat láthatóan jobban foglalkoztatta a környező fák virágpora, mintsem az arra járók - mondta.

- Egyébként már legalább négyszer próbálták őket kiirtani, méhészek is voltak a helyszínen, mindhiába - tette hozzá.

Méhinvázió.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. odysseus 2010. május 29. 08:53
  „már tavaly is ottan döngicsélt a csapat, de a kutya nem figyelt rájuk. Tipikus közgondolkodás: észreveszem, észreveszed, stb., de senki se tesz semmit , mer´ mé´. Aztán jön illetékes etárs, megállapítja a frankót, majd elmegy. A Kismimi volt az első, aki érdemben szólt hozzá. Nos, hajrá! Valakihez csak tartozik egy épület a 21. szd.-ban Szegeden a belvárosban!”
 • 40. jozko 2010. május 28. 23:38
  „Á, megjöttek az APEH új adóbejgyüjtői. A többiek / Dézsmapatkány, Dögkeselyű, Vámpiroska.../ már várják őket...”
 • 39. Kismimi 2010. május 28. 21:28
  „Nekünk egyszer volt az almafánkon egy méhraj, bementünk a Klapka téri mézeshez, gyorsak és korrektek voltak,tudom őket ajánlani.

  A méhész elérhetősége: Szepesi Ferenc 62/468-016

  Timi”
 • 38. zozi_84 2010. május 28. 20:34
  „Méhinvázió? Kicsit túlzás. Esetleg, ha egy több kilós méhraj repkedett volna a levegőben akkor megértem (én már láttam ilyet és az valóban megdöbbentően látványos). De ehhez a videóhoz és cikkhez inkább a következő megfogalmazás passzolna: egy méhcsalád néhány tagja békésen röpköd a szegedi Bocskai utcában.
  Ezek az állatok már hozzászoktak a belváros nyüzsgéséhez és zajához, talán nekünk se kéne pánikolnunk tőlük. Aki pedig fél tőlük nem kell elkerülnie az utcát, elég, ha átmegy a túloldalra. Ha pedig netán egy érzékeny embert mégis megszúrna - amire elég kicsi az esély - egy családját féltő méh, a mentőállomás egy utcával lejebb van...

  Amúgy egy kertvárosi kaptárban valóban szerencsésebb helyen lennének, viszont azt az épületben lévő üreget sem a méhek rágták ki, azt valakinek a hanyag munkájának, vagy a karbantartás hiányának köszönhetjük. A természet pedig már csak ilyen: utat tör magának és kitölti a rendelkezésre álló helyet...”
 • 37. állatbarát 2010. május 28. 20:14
  „Tommyst!
  A félreértések elkerülése végett tudni kell rólam, hogy nem vagyok sértődékeny ember.
  A nevem talán elárulja, hogy nagyon szeretem az állatokat, nem kívánom ezeknek a méheknek sem a halálukat, de sajnos miattuk voltam már életveszélyes állapotban, egyébként ritkán vagyok beteg.
  Az előbbi hozzászólásommal csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy egy esetleges következmény, ami nem a legszerencsésebb kimenetelű talán elgondolkoztatja az ilyen gondolkodású embereket.”
 • 36. m.bzs 2010. május 28. 19:59
  „Nem hiszem el,hogy nincs egy méhész aki eltudná őket vinni onnan!Ja, szezon van,most "dolgoznak" a méhek a méhészek meg....inkább hagyjuk.Más földjén gazdagodnak meg,mellesleg ha kimúlik egy , máris tartják a markukat a támogatásért,ennyi.no comment....Amúgy meg valóban jobb lenne,ha bent lennének a méhek,köcsög APECH-osok!”
 • 35. Rosmary53 2010. május 28. 19:19
  „Áprilisban én hívtam ehhez a méhrajhoz szakembert, aki eltávolította azt a faládát, ami otthont adott a méheknek az épület falán. Befogta a méheket is, ingyen, bérmentve kiszállt, és megcsinálta. A címét a rendőrségi az ügyeleten adták meg. Néhány napig nem voltak méhek...azóta nem jártam arra. A bank biztonsági őre volt segítségemre abban, hogy kihez tartozik az épület? Az IKV a kezelő (ha az infója téves, bocsi)”
 • 34. Tommyst 2010. május 28. 19:19
  „Állatbarát:

  Ne sértődj meg, de azért mert egy-két genetikailag gyengébb ember nem bírja a csípést(nem sértés neked/rokonaidnak, nálunk is van a családban érzékeny ember, de ez az igazság, ez egy szempontból immungyengeség/hiperreakció...) DE ezért nem kell kiirtani mindenhonnan a méheket, erről ők nem tehetnek. Nem támadnak random, tudom, szomszédomnak is vannak méhei, volt olyan, hogy haveromhoz a kamrába költözött egy család, de elvoltak hetekig minden konfliktus nélkül, be lehetett járni. Nem agresszívek ezek alapesetben. :)”
 • 33. állatbarát 2010. május 28. 19:07
  „Kedves vaszics!
  Tiszta szívből kívánom, hogy legyen a családodba méh- és darázscsípésre allergiás,akkor majd talán másképpen fogsz vélekedni erről a témáról.”
 • 32. Martynko 2010. május 28. 17:20
  „akkor ott ingyen mezt is lehet kapni?”
 • 31. rudi 2010. május 28. 17:12
  „Nem csak szar munka van ám ott, egyesek jól elvannak ott benn csekély hozzáértéssel 200-300 ezres fizetésért!!”
 • 30. insideman 2010. május 28. 17:08
  „nagyon jó a videó kedves DM.....”
 • 29. TELSTAR 2010. május 28. 17:03
  „Olyan a méhraj, mint egy kórház. Ott is vannak dolgozók, anyák, és - az urológián - herék is...”
 • 28. achilleus 2010. május 28. 16:47
  „27. hozzászólás kowalsky 2010.05.28. 16:01
  Ebben meg, a rablóknak saját orrgazdája van (illetve volt):
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/testverpar_ramolta_ki_a_szomszedos_tanyakat_csanyteleken/2160323/ "Az egyik szomszédhoz háromszor, míg a másikhoz kétszer tört be egy csanyteleki testvérpár és egyik ismerősük. A csapatnak helybeli orrgazdája is volt." ;-)))”
 • 27. kowalsky 2010. május 28. 16:01
  „Linkeljétek be légyszi az inváziós videót is, véletlenül a 12 db kicsi méhecske szálldos az utcán címűt posztoltátok!

  A címekkel ma is meggyűlt a DM Online baja :)
  http://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/2010/05/28/tovabbra_is_babszepsegverseny_a_dm_ben”
 • 26. varadipal 2010. május 28. 16:01
  „Jellemző hozzáállás: már legalább négyszer próbálták kiírtani a méheket. Gratulálok, így kell!! Egyszer próbálták volna befogni a királynőt és kaptárba tenni. A többiek önként és dalolva követik. Igazi, hozzáértő méhész szakember egy óra alatt megoldotta volna a problémát, amikor a méhek amúgy is pusztulóban vannak, az üzletek meg tele vannak hamisított szarokkal.”
 • 25. cupcake 2010. május 28. 15:58
  „Nem március óta vannak ott!!! Már tavaly is ott voltak, csak télen nem lehetett látni őket... És ez a téma egyáltalán nem vicces! Szinte mindig azon az utcán kell hazamennem. Amikor legelőször mentem arra, nem sejtettem, hogy hirtelen egy egész méhraj fog körülvenni... Akkor sokkal többen voltak. Ráadásul allergiás vagyok rájuk. Hát én igenis pánikba esek ezért tőlük. Persze választhatom a szembe lévő utcát bármikor, ha kell, de azért valamit mégis tenniük kellene az embereknek. Nem feltétlenül kiirtani őket, de csináljanak már valamit..... És szégyen, hogy ez csak most jutott az eszükbe.”
 • 24. TrombiFrédi 2010. május 28. 15:51
  „Elindult a kaptár program!”
 • 23. Frenky 2010. május 28. 15:45
  „Invázió!?

  Nah, ne már...”
 • 22. Zotty 2010. május 28. 15:20
  „Ilyet csak a városi emberek nem láttak még. Ahol van 1-2 kaptár a körnéyken, ott mindennaposak a rajzások.”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanú jelentkezését várja a szegedi rendőrség

Tanú jelentkezését várja a szegedi rendőrség egy vagyon elleni bűncselekménnyel kapcsolatban. Tovább olvasom