Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Menü a körúton túl

Szeged - A belvárosban dolgozóknak könnyű a dolguk ebédidőben: szinte minden sarkon válogathatnak a napi ajánlatokból. A körúton túl is kínálnak délben menüt – kevesebb helyen, mint a sétálóutca környékén, árban azonban nincs nagy eltérés.
A házias és a nemzetközi ízek szinte kifogyhatatlan kínálatából válogathatunk, ha ebédidőben a szegedi belvárosban keresgélünk a napi ajánlatok között. A körúton túl azonban más világ járja: ott nem kínálnak minden sarkon A, B vagy C menüt.

A legismertebb menza a belvároson kívül minden kétséget kizáróan a Hóbiárt Bisztró és Pizzéria. Nem találkoztunk még Szegeden olyan emberrel, aki ne evett volna ezen a kultikus helyen. A napi ajánlat között találtunk rántott karfiolt, olívás pulykát és sajtmártásos pulykacsíkokat – egyenként 480 forintért. Köretek közül a sült krumpli és a krumplipüré is 185 forint, a csontleves 130.

– Gyümölcslevest, marhapörköltet tavaszi rizzsel és tejfölös uborkasalátával – sorolta Árki Csaba és Vetrédi Mihály a hétfői ebédjüket. 1760 forintot fizettek a szemmel láthatóan bőséges adag ételért.

Fotó: Frank Yvette
Árki Csaba és Vetrédi Mihály marhapörköltet ettek tavaszi rizzsel a Hóbiártban
Fotó: Frank Yvette

Gulyásleves és palacsinta volt hétfőn a napi menü a Csepp a tengerben Halászcsárdában. Itt öt napra 3000 forintba kerül a menü, elvitelre. Helyben fogyasztva 650 egy adag, a házhoz szállítás 100 forint.

A bevásárlóközpontok és hipermarketek közelében dolgozók az ottani gyorséttermek kínálatából válogathatnak. Aki a Pulz utca közelében dolgozik, az szívesen látogatja az Üveg-Vár Éttermet – itt 600 forint naponta az előfizetéses menü. Hétfőn magyaros burgonyaleves, valamint tökfőzelék és pulykasült volt az A menü.

A Mars téren megálltunk a Gulyáscsárdánál. Háromféle ebédet kínáltak, 900-900 forintért. Választhattunk: májgombóclevest eszünk rántott sajtszeletekkel, petrezselymes krumplival és tartármártással, esetleg pulykanyaklevest brassóival és salátával.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
  • 40. Celtis 2010. február 16. 21:06
    „37. hozzászólás soligor: Igen, ez szinte mindennel így van, ami egy kicsit is természetes vagy saját erőből előállítható, azt betiltják. A piac csak úgy pörög, ha az emberek megvásárolják a sok kőolajszármazékot meg laboratóriumi terméket.”
  • 39. persona 2010. február 16. 20:19
    „úgy látszik mégsem fejenként 1760, mert kijavították. így már azért hihetőbb:)”
  • 38. flexsnake 2010. február 16. 20:03
    „AKCIÓ! A Szalmonella kisvendéglőben minden nap finom menü van :D 300ftért azonosítatlan lé, állítólag leves meg valami pempő tányéron, azt mondják rizseshús :D
    Mióta van kajaszállító cég van 20féle, minek gyalogolna az ember? 900ból meg teljes menüt csinálsz magadnak nem egy adagot :D”
  • 37. soligor 2010. február 16. 20:02
    „régen volt olyan , hogy kosztos diákokat tartott, egy- két néni, és akkor neki is jutott egy két falat......,
    most az ÁNTSZ lecsukná az ilyet
    röhej , hogy még a sulifarsangra se vihetsz, házi készitésü kókuszgolyót, mert az Ántsz nem engedi.....:(
    mennyivel jobb a teszko gazadaságod adalékanyagos , ugye?”
  • 36. Vanek 2010. február 16. 18:55
    „Szerintem a legjobb menüs hely az ex-Holdfény (most Matuzsálem) étterem a Sóhordó utcában. 2 féle leves és 4 féle második közül lehet választani. A legjobb fej pincér, Artúr még azt is elárulja, hogy aznap mit érdemes választani. Amúgy szinte mindegyik étel bőséges és ízletes (a leves szabadszedéses). 12 óra körül sokan vannak, de gyorsan meg lehet ebédelni 790 Ft-ért (előfizetve 740). Én évek óta oda járok, de nemigen csalódtam még.”
  • 35. Sandwitch 2010. február 16. 16:40
    „gróf én az Aranyhalas menü árát írtam. Ott menüben is szokott lenni marhapörkölt.
    egyébként a heti étlapot itt meg lehet nézni.
    http://www.aranyhaletterem-szeged.hu/menu.php”
  • 34. Celtis 2010. február 16. 16:14
    „31. hozzászólás GAgyi: persze, százhetvenezer emberből pár tízezer biztosan akad, akiknek telik rá.
    Nem is baj, hogy sokan vannak. Az a baj, hogy a még szegényebbek is nagyon sokan vannak. Túl sokan.”
  • 33. maz 2010. február 16. 16:09
    „30. hozzászólás PipiczGabor 2010.02.16. 13:43
    total igazad van”
  • 32. gróf 2010. február 16. 15:26
    „A legjobb menü az Acél utcában van! Csak 3 hónapnál nem régebbi tüdőszűrő papír kell és már adják is a fincsi kaját! Oda is a Suli-host főz!”
  • 31. GAgyi 2010. február 16. 14:48
    „27. Celtis Hálistennek elég sokan vannak. Sok ilyen kifőzdét eltartanak. De lehet, hogy csak az étkezési utalványokat költik.
    A Stafétába fele arányban diákok járnak.”
  • 30. PipiczGabor 2010. február 16. 13:43
    „INKÁBB A RÓBERT BÁCSI NÉPKONYHÁJÁRÓL KELLENE CIKKEZNI! HETVENEZRES MINIMÁLBÉR ÉS MU NKANÉLKÜLI SEGÉLYBŐL ÉLŐK ORSZÁGA LETTÜNK. Miről is beszéltek ti itt????????????????????”
  • 29. körszakáll 2010. február 16. 13:40
    „A Don Mario-ban is (Csongrádi sgt. 57., Rózsa u. sarka) mindennap van menü 11:30-tól 14:00-ig
    (1 leves + 1 főétel), 590 Ft-ért és jó a kaja, ettem már ott!”
  • 28. reagens 2010. február 16. 13:28
    „Már 1 sima lángos is 300Ft. És kettő kell, hogy jól lakj.
    A zsír és a kenyér se olcsó meg a hagyma, de azzal még gazdaságosabban kijön a létfenntartás.

    Drága az élet.

    Ha otthon van ráérős nagymuter az tud gazdaságosan ételt készíteni az a megoldás, de a nagycsaládok már a múlté, mindönki külön költözik a generációs problémákra hivatkozva. Hát most löhet panaszkodni!”
  • 27. Celtis 2010. február 16. 13:12
    „Lényeg a lényeg, én azt gondolom, hogy akik vendéglőben, kifőzdében ebédelnek, vagy házhoz rendelnek főtt ételt, még mindig a középosztályba tartoznak. A szegedi lakók alacsonyabb jövedelmű többsége ilyesmit legföljebb ünnepnapokon engedhet meg magának!”
  • 26. Larsson 2010. február 16. 12:43
    „Mind a hóbiárt, mind a csepp elég tré hely, ezeket nagy ívben elkerülném!”
  • 25. GAgyi 2010. február 16. 12:07
    „23. SzMgabi Na ezt megnézem. Melegétkezési utalványt elfogadnak?”
  • 24. GAgyi 2010. február 16. 12:06
    „Staféta! Bem u. Borbás u. sarka, az állomástól 2 perc gyalog.
    Menü 680 Ft, két fajta. Van álákárt is 5-700 Ft-ért. Mióta nem a belvárosban dolgozom ide járok.

    Itt szoktam okz olvtárs és topikrombolóval találkozni :)”
  • 23. SzMgabi 2010. február 16. 11:07
    „Én is tudok ajánlani egy nagyon jó kis kifőzdét. Aki a Nemes Takács utca környékén a nagy körút felüli oldalon tengeti napjait.
    Van az elején egy Shanghai kifőzde, régebben alagút söröző volt.
    760 forintért adnak, általad kiválasztott menüt. Kétféle leves közül lehet választani.
    Nagyon finomak az ízek, és olyan bőségesen adnak, hogy Én már egy ideje, csak fél adagot eszem,
    de az is nagyon kielégítő és bőséges.
    Mi a férjemmel, minden szombaton ott ebédelünk, meg viszünk haza a gyermekemnek.
    Mindenkinek ajánlom, aki szereti, a Kínai valódi ízeket.!!!!!!!!!!!”
  • 22. gróf 2010. február 16. 10:46
    „20. hozzászólás Celtis 2010.02.16. 10:41

    Szintén!

    Gondolom a srácoknak még nem kell a gyerekei kajáját fizetni az oviba, suliba. Valszeg szülőknél laknak...én is jól életem fiatalabb koromban!
    Más korosztály....más problémák!”
  • 21. gróf 2010. február 16. 10:43
    „Tuti olajbárók csak álruhába járnak mint Mátyás király, de hiba csúszott a rendelésbe, mert tojás levest kellett volna kérni grízes tésztával...így rögtön lebuktak!
    Vagy ez is valami MSZP kampány, hogy jobban élünk mint 4 éve?”
40 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat elé feküdt egy férfi Szegeden - karcolásokkal megúszta

Az egész békéscsabai vonat áthaladt egy sínek között fekvő, 71 éves férfi felett hétfő reggel a rókusi pályaudvarnál. Horzsolásokkal megúszta. Tovább olvasom