Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Meztelen holttestet találtak a focipályán

Csongrád megye - Nem történt tavaly gyilkosság Csongrád megyében. Az erőszakos halálok száma a korábbi években folyamatosan csökkent, de gyilkosság nélküli esztendőre az elmúlt évtizedben nem volt példa.
Kísérletek

Emberölés kísérlete miatt indult büntetőeljárás egy 51 éves baksi nő ellen, aki a falu Fő utcájában az orvosi rendelő előtti padon alvó 47 éves sértettre támadt bicskájával azért, hogy megölje. Ő. Róbertné a férfi nyakát próbálta meg elvágni, de a sértett a kezével részben el tudta hárítani a támadást. Szerelemféltésből akart gyilkolni P. Sándor március 1-jén a Makkosházi körúton lévő gyorsétterem mellett, előzetes szóváltás után többször megszúrt egy 33 éves sándorfalvi férfit. A megtámadott férfi segítségére siető 24 éves kiskunfélegyházi férfi a dulakodás közben a földre került, őt P. Sándor szívtájékon próbálta szúrni, miközben azt kiabálta, hogy megöli őket. P. Sándor csak azért nem tudta megszúrni a földön fekvőt, mert a másik megtámadott ellökte a kést tartó kezét.
Nem történt emberölés 2015- ben Csongrád megyében, amire az elmúlt évtizedben nem akadt példa. Pedig úgy tűnt, hogy ez az év sem telik el erőszakos halál nélkül. Február 24-én – ahogy megírtuk (2015. február 26.: Meztelen holttest a focipályánál) – egy férfi lemeztelenített holttestét találta meg egy focista Szeged-Kiskundorozsmán a sportpálya melletti füves területen.

Az áldozaton számos szúrt seb volt található, a rendőrség a legmodernebb helyszínelő technikákat vette be. Rá egy hétre a széles körű nyomozásnak köszönhetően kiderült: a 37 éves fővárosi férfi halálát öngyilkossági kísérlete után kihűlés okozta. A férfi korábban öngyilkossági szándékkal a Dunába ugrott, autista vonásokkal bírt, halála előtt ellopták munkahelyi asztaláról nemrég vásárolt okostelefonját, a lopás és személyes életterének megbolygatása vezethetett a tragédiához.
Rendőrök fésülték át február végén a kiskundorozsmai fuballpálya melletti területet az ott talált meztelen holttest miatt. Később kiderült, hogy nem gyilkosság történt. Fotó: Frank Yvette
Rendőrök fésülték át február végén a kiskundorozsmai fuballpálya melletti területet az ott talált meztelen holttest miatt. Később kiderült, hogy nem gyilkosság történt. Fotó: Frank Yvette

2014-ben még három ember halt erőszakos halált Csongrád megyében, a közelmúlt legtragikusabb éve pedig 2008 volt. Ekkor hat gyilkosság történt Csongrád megyében, amelyekben az áldozatok száma tíz volt, a gyilkosok közül ketten önmagukkal is végeztek. Rá egy évre három gyilkosságban négyen vesztették életüket a megyében, az egyik tettesre ekkor is holtan találtak a rendőrök, felakasztotta magát.

2010-ben négy, 2011-ben újra három emberölési ügyben kellett nyomozniuk a rendőröknek. Ekkor az egyik bűncselekmény a rendőrségi statisztikába emberölés helyett csak halált okozó testi sértésként került be. 2012-ben öt emberölés történt Csongrád megyében, 2013-ban három: az egyik éppen szilveszterkor, amikor előzetes szóváltás után egy nő leszúrta férjét Csaba utcai lakásukban Szegeden.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Váraljaiéké lett az év vállalkozása

Váraljaiéké lett az év vállalkozása
Hazai boltláncokba és rendelésre házhoz szállít batátát, mézet és fűszereket a Váraljai család. Ők kapták idén az év vállalkozása címet Ásotthalmon. Tovább olvasom