Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Milliókkal csökken az alapok pénze Szegeden

Milliókkal csökken az alapok pénze Szegeden

Szeged - 50 ezer forintot nyert tavaly a Belvárosi katolikus plébánia a Fiatal kezek az öreg billentyűkön című programjára a város kulturális alapjából, Makaliczáné pedig 70 ezret a Marika Panzió prospektusára az idegenforgalmi keretből. Idén a tervek szerint megszüntetik, illetve megfelezik az alapokat. A városi televízió 100 helyett csak 20 millió forint támogatást kapna az önkormányzattól.

Munkatársunktól - Délmagyarország napilap - 2013.02.11. 10:00
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Botka László polgármester Szeged nagy adózóinak jelentette be az előző héten a város idei költségvetéséről szólva, hogy bizonyos támogatási kereteket megszüntetnek, más alapokat pedig megfeleznek a tervek szerint. Erre azért van szükség a polgármester elmondása szerint, mert a kormányzati elvonások 1,6 milliárd forintos lyukat ütöttek a költségvetésben.

Csak 20 milliót kapna a VTV

A 2013-as költségvetés tervezete szerint idén 3-ról 1,5 millióra csökkentenék az ifjúsági támogatási keretet, 10 helyett csak 8 millióval támogatnák a Szegedi Rendőrkapitányságot, 12 helyett csak 5 millióval a polgárőr szervezeteket, és 5-ről 4 millióra csökkentenék a bűnmegelőzési tanács önkormányzati támogatását. A tavalyi 25 helyett idén csak 16 millió jutna a játszóterek felújítására, valamint 32,5 millió helyett csak 10 millió forint a kiskerti utak fejlesztésére. A 14 önkormányzati cég támogatását visszaállítanák a 2010-es szintre, s 800 millió forinttal csökkentenék, 5,9 milliárdról 5,1 milliárd forintra. A cégeket illetően a legnagyobb meglepetés, hogy a 2013-as költségvetésben a városi televízió működési támogatására csak 20 millió forintot állítottak be. A VTV a korábbi években mindig 100-120 millió forint önkormányzati támogatást kapott.

Botka László elmondta, megszüntetnék az 5 millió forintos polgármesteri, a 40 milliós egyházi, a 100 milliós választókörzeti és a 30 milliós településrészi keretet. A 20 egyéni önkormányzati képviselő választókörzeti alapja fejenként 3,5-8 millió forint. Ebből a pénzből például utat és járdát javíttatnak, civilszervezeteket, rendezvényeket támogatnak választókerületükben a képviselők. Hasonló célra fordítják a városatyák a településrészi keretet is, amelyet a körtöltésen kívüli városrészek – Szentmihály, Szőreg, Petőfitelep, Tápé és Kiskundorozsma – képviselői használhatnak fel. Botka László megszüntetné saját, 5 millió forintra zsugorodott alapját is, amely tíz éve még 120 millió forint volt. A polgármester 2010-ben például 1,8 millió forintot adott az árvíz sújtotta Hernádkércsnek a keretéből. Tavaly az egyházi keretből korszerűsítették 900 ezer forintért a baptista gyülekezet hangosítási rendszerét, valamint felújították 1 millióért a dorozsmai Keresztelő Szent János plébánia irodaszárnyát.

Felére, 8-ról 4 millió forintra csökkentenék a kulturális, 10-ről 5 millióra az idősügyi és 4-ről 2 millióra az idegenforgalmi keretet. Tavaly 50 ezer forintot nyert a Belvárosi katolikus plébánia a Fiatal kezek az öreg billentyűkön című, az ifjú orgonaművészeket bemutató hangversenysorozatára a város kulturális alapjából. Ugyanennyit nyert itt a Holdfény Nyugdíjas Egyesület hastánccsoportja – egyenruha-beszerzésre. Makalicza Lajosné 70 ezer forintot nyert a Marika Panzió, a Pick Zrt. pedig 360 ezret a szalámi- és paprikamúzeum prospektusának elkészítésére az idegenforgalmi alapból.

A tervek szerint a sporttámogatás összege is csökken, visszaállítják a 2010-es szintre. Tavaly ebből kapott 300 ezer forint támogatást működésre a Móravárosi Kinizsi Húsos Sportegyesület. Változás: csak a Pick Szeged, a férfi vízilabdacsapat, a kajak-kenu klub, a férfi kosárlabdacsapat és a teke maradna a kiemelten támogatott csapatok kategóriájában.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 3. sikan 2013.02.11. 23:01

A sportolóknak a választott sportág minél eredményesebb végzése a munkájuk, s ezt valamelyik egyesületnél (az a munkahelyük!) végzik. A munkahelyeken a bevételekből fedezik a kiadásokat, s a nyereséget lehet munkabérre fordítani. Bevételüknek a tagdíjakból és a nézők által fizetett belépők árából, no meg szponzoroktól kapott pénzből, esetleg TV-közvetítési díjakból kellene állnia, semmiféle önkormányzati támogatást (az adózók pénzéből befolyt, másra sokkal fontosabb pénzeket) nem kellene adni egyetlen sportágnak sem! Olyan összegeket vesznek fel a jól menő sportágak játékosai, edzői, ilyen-olyan naplopói, hogy mások az egész napos gürizéssel, akár diplomával sem keresnek csak töredékét! Senki nem kényszeríti a sportolókat, hogy azt csinálják, ne hivatkozzanak megerőltető terhelésre, mert egy bányász, kohász, földműves, tanár, orvos, s lehetne sorolni számtalan munkakört, amelyben a sportolókét elérő fizikai, szellemi (sportolókra ez utóbbi nem jellemző!) megterhelésnek, s esetleg az… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 2. kilo 2013.02.11. 12:44

Hmm abban van igazság, hogy nem 1-2 nagy sportklubot kellene nagy összeggel támogatni, hanem a sok kicsit, ugyanis ott sokkal több eredményt lehetne elérni így. Egy kis klubnak a pár százezer forint is sokat jelentene, míg egy Pick-nél az csak morzsa.

Moderálásra küldöm 1. tatam 2013.02.11. 12:06

A Szegedi Rendőrkapitányságot miért is kell akár 1 Ft-tal is támogatni? Tudtommal költségvetési szerv!! Kérjenek a Pintértől!
Tavaly a szegedi focira is sokkal többet (milliókkal többet) költöttek el, mint amiben az év elején megállapodtak! Eredménye?? Én nem látom, de lehet az én szemem a rossz!
A nagy "profi" PICK Szegednek sem a városból kellene megélni, ilyen játék mellett!!!Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...