Délmagyar logó

2018. 08. 15. szerda - Mária 20°C | 31°C Még több cikk.

Nagyfai Prison Break a nyárias napsütésben - de nem csak ez történt tegnap

Ma köszöntsék fel a Szerénákat, Armidákat, Armillákat, Emeritákat, Rexanákat Roxánákat, Rozannákat, Rozitákat, Szerénkéket, Szerénuszokat, Szerényeket, Szonórákat. Nekik boldog névnapot!
Pénteken kezdetben nyugaton, délnyugaton lehet eső, egy-egy zápor, majd megszűnik a csapadék, és országszerte változóan napos-felhős idő lesz a jellemző. Északon élénk lesz a szél. 16-23 fokot mérhetünk délután, nyugaton lesz a leghűvösebb. Hidegfronti hatás várható - kezdjük mindjárt az Időkép rossz hírével. Most már kezd valóban távolodni a nyár.

Igazi Prison Break játszódott le Nagyfán tegnap délelőtt. Mezőgazdasági munka közben szökött meg a Nagyfán raboskodó Liptai József csütörtök délelőtt a börtön melletti parkból. A 38 éves fogvatartott csalás miatt tölti a büntetését a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai intézetében. Eddig nem sikerült megtalálni.

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály Életvédelmi Osztályának vezetője, Petőfi Attila vezérőrnagy mesélt nekünk a szegvári gyilkosságról: a poligráfos vizsgálat után vallotta be a szegvári asszony, hogy 15 évvel azelőtt megölte a férjét.

Többször is jártunk tegnap a bíróságon: először a munkaügyi bíróság döntött: jogszerűen rúgták ki a szegedi fogorvost, aki a laborban tisztította a pisztolyát. Engedéllyel viselt riasztópisztolyát tisztította a fogorvostudományi kar adjunktusa, Braunitzer Gábor a kar laborjában, ezért a rektor feljelentette. Első körben vesztett a munkaügyi perben. A Szegedi Ítélőtáblán pedig a védők perbeszédeivel folytatódott a Hagyó per. Az ex-BKV vezérre tolta Hagyó Miklós ügyvédje védence ártatlanságának bizonyítását. Az ügyben negyedrendű vádlott ellentmondásos vallomásával nem lehet Hagyó bűnösségét alátámasztani.

Fontos témákat érintett Széll Bernadett: az LMP miniszterelnök-jelöltje szegedi sajtótájékoztatóján Paks2-ről és kormányra kerülésük utáni terveikről beszélt. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület (TLKE) vendégeként Szegeden tartott fórumot Schiffer András. Beszélt saját helyzetéről és az aktuális politikai helyzetekről is.

Egyesek fahéj, egyesek vattacukor illatot éreznek, a röszkei határőrök és vámosok vízipipadohány szagot érezhettek egy kocsiból - a finn azt mondta, övé mind a 63 kiló. A NAV pénzügyőrei egy személyautóban találták Röszkén. A dohányt lefoglalták, a sofőr ellen feljelentést tettek.

A Dóm téren pedig igazi ízorgia van: sör, bor, must, kürtős kalács és csülök csábít mindenkit a Bortéren, ahol vasárnapig 114 borásszal, 35 kézművessel, gasztronómiai különlegességekkel és zenei programokkal várják az érdeklődőket. Íme egy kis ízelítő!

És tudja, mi történt még ezen a napon?

1872 – Kitör Magyarországon az utolsó nagy kolerajárvány. A halálos áldozatok száma hivatalos kimutatás szerint 250 ezer.
1892 – Kossuth Lajos Budapest díszpolgára lesz.
1901 – Theodore Roosevelt lesz az Amerikai Egyesült Államok 26. elnöke.
1954 − Végrehajtják a Szovjetunióban a tockojei kísérleti atomrobbantást.
1957 – A Biztonsági Tanács elítéli a Szovjetunió magyarországi beavatkozását az 1956-os forradalom ellen.
1959 – A szovjet Luna–2 űrszonda becsapódik a Holdba.
1964 – Walt Disney megkapja a Fehér Házban a Szabadságért érmet.

Legyen ma is szép napjuk, és ünnepeljék meg a hét végét egy pohár borral!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi vagyonból támogatja a magyar gyermeksebészeket az indiai származású professzor

Magyarországon járt orvosi egyetemre, hálából orvosi díjat alapított hazánkban Amulya Saxena. Tovább olvasom