Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Napközis tábor a domaszéki templomkertben

Már negyedik alkalommal szervezik meg a nyári táborok mellett a plébániai tábort, tapasztalva, hogy a gyermekek szívesen vannak együtt.
Ez a néhány nap csupán arra elegendő, hogy átéljék, jó együtt. Nem pótolhatja a közös játékot, vetélkedést, éneklést, az együttlét örömét semmiféle technikai csoda.

A tavalyi év mottójához – Alattad a föld, feletted az ég, benned a létra! (Weöres Sándor) – kapcsolódik az idei mottó: Bízz benne, veled az Úr! Bibliai történeteken keresztül jutnak el a mai kor emberéhez. A ma embere is tele van félelemmel, szorongással, aggódással.

Napközis tábor Domaszéken. Fotó: Szekeres Máté (galéria)

Mindezt a domaszéki Csermely ifjúsági közösség segítségével tudták megvalósítani. 21 fiatal segített napról-napra a programok zökkenőmentes lebonyolításában, akik 4 éve heti rendszerességgel összejönnek, hogy Istennel és egymással találkoznak.

Az idei tábor augusztus 27-től, 30-ig tartott. Első nap az alsó tagozatosok, második nap az 5-6-osok, a harmadik napon pedig a 7-8-osok mentek, végül közösen, szülők és gyerekek zárták a tűz mellett a tábort. A résztvevők megtapasztalták a faluban a hívők szimpátiáját – naponta 50-60 gyermeket és fiatalt tudtak ellátni segítségükkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemre gyűjt a család: beiratkoztak a gólyák a jogi és a gazdaságtudományi karra

A beiratkozó gólyák legjobbjainak van esélyük ösztöndíjat szerezni. De a többiek sem aggódnak, „valahogy csak kigazdálkodják" a tandíjat. Tovább olvasom