Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Népdalcsokrot énekeltek a Gregor-iskola előtt - fotó, videó

Népdalcsokrot énekeltek a Gregor-iskola előtt - fotó, videó
A zene világnapja alkalmából gyerekek és tanárok még az első óra kezdete előtt egy népdalcsokrot énekeltek az intézmény kapujában.
– Néha otthon is szoktunk énekelni, nagyon élveztem a ma reggelit is – mesélte a 3. b osztályos Herédi Áron. A fiú egyike volt annak a 453, az újszegedi Gregor József Általános Iskolába járó diáknak, akik pénteken a zene világnapja alkalmából még az első óra kezdete előtt egy népdalcsokrot énekeltek az intézmény kapujában. De nemcsak a gyerekek, hanem az intézmény dolgozói is hangosan dalolták például a Hull a szilva a fáról kezdetű dalt.
Népdalcsokrot énekeltek a Gregor-iskola előtt a zene világnapján. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

A zongorán kísérő Kinga nénit hatalmas taps és sikítozás fogadta. A nyolcadikos lányokat, Sonkolyos Annát, Öövel Johannát, Duda Flórát, Gát Lucát és Horváth Fannit még az sem zavarta, hogy matekdolgozatot írtak. – Élveztük az éneklést, a kedvencünk az Általmennék én a Tiszán kezdetű dal – mondták a legjobb barátnők.

Pocsai Blanka, az intézmény igazgatója azt is elárulta, hogy a gyerekek szeptember első hete óta gyakorolják a dalokat. A szülőket és a környékbelieket is meghívták a közös ünnepre. – Közösséget szeretnénk építeni, a mai éneklésbe bekapcsolódott a Pro Musica Alapfokú Művészeti Iskola is. Úgy gondolom, hogy a gyerekek szívesebben emlékeznek egy olyan ünnepségre, amelynek maguk is részesei – osztotta meg velünk az igazgató.

Hozzátette: októberben emlékkoncertet is szerveznek, hiszen 10 éve halt meg az iskola névadója, Gregor József operaénekes.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyosan károsodott az egészsége a pusztaszeri repülőbaleset áldozatának

Súlyosan károsodott az egészsége a pusztaszeri repülőbaleset áldozatának
Az áldozat, és a repülőn ülő nő tanúmeghallgatásával folytatódott T. János volt vadászpilóta pere a szegedi bíróságon. Tovább olvasom