Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Öngyilkosság vagy baleset? - bányatóba fulladt egy férfi

Zsombó - Egy 52 éves szatymazi férfi holttestét emelték ki a tűzoltók hétfő délben a Szatymaz és Zsombó közötti bányatóból.
– Hasított fáért mentem ki vasárnap délután a fészerbe, amikor megláttam, hogy a bányatavat körülvevő kerítésen egy dzsekiszerű ruhadarab lóg. Közelebb érve egy surranót és egy hátizsákot pillantottam meg a kerítés tövében. A zsákban egy üveg bor volt – mesélte a Szatymaz és Zsombó közötti bányató közelében élő Matula József. Ebben a jéghideg, fagyos vízben találták meg holtan hétfő délben a ruhaneműk tulajdonosát, egy 52 éves szatymazi férfit, akit a környékbeliek Flóriként ismertek.

– Tudtam, hogy lehet valaki a vízben, hiszen senkit nem láttam a tó környékén. Hívtam a szomszédomat, az a rendőröket, akik a tűzoltóknak szóltak. Velük jártam körbe a vizet, de egyetlen kifelé tartó lábnyomot sem láttunk. A holttestet csak hétfő délben találták meg, jó hét-nyolc méterre a parttól. Valameddig biztos úszhatott a szerencsétlen, hiszen semmi sodrása nem volt a víznek – magyarázta Matula József. A 73 éves férfi úgy tudta, hogy az áldozat csak azt akarta megmutatni, hogy képes átúszni a tavat.

Matula József a szatymazi bányató kerítése mellett találta meg az áldozat ruháit. Fotó: Segesvári Csaba
Matula József a szatymazi bányató kerítése mellett találta meg az áldozat ruháit.
Fotó: Segesvári Csaba

– Már régóta öngyilkos akart lenni – mesélt könnyek között a halottról egy férfi a szatymazi Oázis ivóban. Flóri ebben a kocsmában italozott vasárnap délután, mielőtt gyalogosan elindult volna a bányatóhoz.
Az áldozatot az unokatestvérének vallotta a férfi, akivel – szavai szerint – szesztestvérek is voltak. – Azért jöttem a kocsmába, hogy lerészegedjek – mondta könnyes szemmel a rokon egy pohár fehér borral a kezében. – De ha többet akarnak tudni a dologról, annak ára van. Máskülönben semmit se írjanak róla – közölte.

A Szegedi Rendőrkapitányság a haláleset körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálja.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. mardel 2010. január 07. 21:16
  „Kedves Csakhogy!
  Félreértettél. Nem mondom, hogy mindenkinek meg kell halni, aki az alkoholba menekült a problémái elől. Szerrintem minden gondot meg lehet oldani alkohol nélkül is. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem kell a családot piszkálni a történtek miatt. Szerencsétlen tényleg dolgozott, ahogy tudott. Ott rontotta el, hogy a problémák megoldása és kezelése helyett az alkoholt választotta. Feltételezem, láttad a jogosítványát. Mindenre volt engedélye, még buszra is. Ha olyan súlyos gondjai voltak, elmehetett volna kamionozni külföldre, stb... Hogy ne legyen otthon. Engem az zavar igazából, hogy Ő a kocsmát választotta a rendesen megfizetett munka helyett. A hasonló helyzetűeket pedig szánom és nem értek egyet velük, de egyiknek sem kívánnám a halálát.”
 • 22. csakhogy 2010. január 07. 16:55
  „Mardel. neked is igazad van, sőt.... de egyet meg kell érteni. valami kiváltotta nála ezt a magatartást, amit én is sokszor tapasztaltam, de józann pillanataiban is beszéltem vele amiből elvontam a következtetést. Több olyan ember van a környéken aki így viselkedik de egyiknek sem normális a családi élete. lehet, hogy véleményed szerint mindnek meg kell halni? Sajnálom ezt az embert mert dolgozott amikor volt mit, és az alkoholba igen is a magánproblémáiba menekült de nem volt neki ez elég ezért adta fel. Lehet, hogy Te úgy látod eggyel kevesebb, és téged jobban felkavar ha egy kutyát kidob a gazdája, de akkor egy ember halt meg, ÉS NEM H1N1 miatt.”
 • 21. tuskóhopkins 2010. január 05. 21:55
  „19., CID, O.K., surci nálad rendben. De azért az újságírói alapszabály, hogy ha csak egy tájékozatlan balfék is olvassa a lapot (egy ilyen mindig van), az ő kedvéért igenis meg köll magyarázni egy ilyen (különben stílusos) kifejezést.”
 • 20. mardel 2010. január 05. 20:27
  „Kedves Csakhogy! (4. hozzászólás)
  Az a helyzet, hogy én ismertem szerencsétlent, meg ismerem a családját is. Ismerem a történetüket is. Ezek tudatában kijelentem, hogy a lelki problémáinak egyedül Ő volt az oka. Te beengednél egy olyan embert a házadba, aki minden nap olyan részegen jön haza, hogy átesik a kertkapun és amint bebotorkál a házba, kötözködik mindenkivel, üvölt a feleségével, aki állandó beteg, volt rá példa, hogy leköpte az egyik gyermekét. Ez már hosszú évek óta így ment. Szerintem semmi csodálkozni való nincs benne, ha nem úgy viselkedtek vele, ahogy szerinted kellett volna. Nem igazán tűrték el az életvitelét. Ezen kellene elgondolkodni, mielőtt nagyon elkezded gyalázni a családját!!!
  Ezeken kívül őszintén és nagyon sajnálom ami történt Vele. Nyugodjon békében!
  (Mielőtt bárki félreértené, ez a hozzászólás kizárólag "Csakhogy" nevű felhasználónak szól. Ez reakció/válasz az ő hozzászólására és csak Neki szól. Köszönöm a megértést.)”
 • 19. CID 2010. január 05. 19:39
  „tuskó : Én még közelebb vagyok a harminchoz, mint a negyvenhez, de azért tudom mi a surranó, surci :) Sok munkahelyen még most is hordják, meg hát a furcsa gondolkodású tinik( és kevés ésszel rendelkező középkorúak) is :)”
 • 18. tuskóhopkins 2010. január 05. 13:20
  „Ez ám a téma. Ez ám az informatív földolgozás. Jöhet a riport az úszó családtagjaival, rokonaival, szomszédaival, kutyájával - attól függően, kit sikerül megszólaltatni.
  Az meg, hogy "surranó" (becézve: "surci") katonaviselteknek meg negyvenen fölülieknek mond valamit, a fiataloknak aligha.
  A kép viszont jó, amint Matula ábrándosan nézi a tavat, mondván: "Nem Flóri jött ott föl, hogy levegőt vegyen?"”
 • 17. flexsnake 2010. január 05. 10:17
  „15. meg lennél lepve. Volt már rá példa hogy öngyilkos megfőzte az ebédet, szépen megterített felrakta a telefonját tölteni majd felvágta az ereit... Nincs benne semmi logika. Az öngyilkosság soha nem logikus lépés.”
 • 16. tuskóhopkins 2010. január 05. 07:44
  „Várjuk a további informatív részleteket az Oázis-Press Hírügynökségtől.”
 • 15. rozator 2010. január 04. 20:24
  „Baleset volt! Egy üveg bort nem hagy ott egy öngyilkos! Az meg a kutyámat sem érdekli, hogy Zsombó vagy Szatymaz!”
 • 14. CID 2010. január 04. 20:03
  „Hát, no. Józanul szerintem nem akart volna bizonyítani, szesztestvérének, unokatestvérének meg gratulálok.”
 • 13. newdog 2010. január 04. 19:56
  „A nagy kérdés a címben pedig közigazgatási szempontból tök mindegy. Mind a baleset, mind az öngyilkosság a rendkívüli halálesetek körébe tartozik. A többi mind bulvár, s a felesleges csámcsogás :-/”
 • 12. newdog 2010. január 04. 19:54
  „Szegény nem volt túl humánus önmagához... Nyugodjon békében!”
 • 11. jules13 2010. január 04. 19:28
  „A tó Szatymaz területén van, ahol a képen az öreg áll, az a határút, ami Zsombót Szatymaztól választja el.
  Ez a szesztestvérek tetszik :-D”
 • 10. varadipal 2010. január 04. 18:16
  „Biztos nem a vizet akarta leinni magáról.Azt nem szerette, még fürdésre sem. Isten nyugosztalja...”
 • 9. hiénakutyak 2010. január 04. 18:12
  „üzleti érzékkel megáldott fröccsös!!!”
 • 8. suzukirobi 2010. január 04. 17:51
  „ezt én is tudom, de ők elég jól belebonyolódtak:D”
 • 7. jonathan 2010. január 04. 17:48
  „éppen félúton van Zsombó és Szatymaz közt, ez a nagy titok”
 • 6. suzukirobi 2010. január 04. 17:31
  „jólenne eldönteni, hogy Szatymaz, vagy Zsombó...
  "Zsombó - Egy 52 éves..."
  "Szatymaz és Zsombó között"
  "a szatymazi bányató kerítése"”
 • 5. Hmmm... 2010. január 04. 17:14
  „A 4-es hozzaszolassal egyetertek annak ellenere, hogy szamomra ismeretlen az aldozat. Nyilvanvalo, ha egyedul volt, senkinek sem akart bizonyitani semmit, csupan onmaganak. Ha valaki mast mond, akkor pedig segitettek neki. Nyugodjek szegeny bekeben, most mar nem lesznek gondjai, fajdalmai.”
 • 4. csakhogy 2010. január 04. 16:45
  „Mielőtt még bárki poénkodna, szegénynek volt elég lelki problémája, nem értem a cikk íróját miért ír marhaságot. Ez az ember nem hülye volt, hogy fürödni menjen, ő meghalni ment.
  Részvétem fejezném ki a családjának de nem érdemli meg. Barátom az emlékünkben tovább megmaradsz!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Röszkén derült ki, hogy lopott a BMW

Röszke - A határon derült ki, hogy személygépkocsija lopott, annak a szlovák állampolgárnak, aki… Tovább olvasom