Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Öt gázszámla nyolc nap alatt

Szeged - Hat hete szivárgás miatt kikapcsolták a gázt a Budapesti körút 6. szám alatti tízemeletes panelház 80 lakásánál.
Elérhetőségek

Az ENKSZ telefonos ügyfélszolgálata 06-40/824-825-ös számon elérhető hétfőtől péntekig 7 és 19 óra között. E-mailt az ugyfel@enksz-eszakdelgaz.hu címre, levelet a 6701 Szeged, Pf. 2320 címre lehet küldeni.
Bár a lakóközösség mindent megtesz, hogy a főzéshez használt szolgáltatást visszakapják, egyelőre nem tudni, mikor kapják vissza. Az is kérdés még, hogy mennyibe fog kerülni. Az biztos, hogy a lakóknak a közös vezetékeket közös pénzből, a lakásokét önállóan kell fizetniük.

– Még az ág is húz bennünket. Nem elég a sok szereltetni való, a tetejébe nyolc nap alatt öt gázszámlát küldött ki a szolgáltató. Volt, aki a szívéhez kapott, de befizette a pénzt. Nekem a bankszámlámról a pénzintézet emeli le, de azt sem tudom, mennyit – tájékoztatta lapunkat az újabb fejleményekről Jancsó Imréné közös képviselő. Az állami közműholding, amelyik a gázszámlát küldi, „egyéni kérdésre" nem válaszolt, hiába kerestük hivatalosan.
 
Ami sok, az sok. Gázkikapcsolás után itt az öt számla. Követhetetlen - mondja Jancsó Imréné. Fotó: Frank Yvette
Ami sok, az sok. Gázkikapcsolás után itt az öt számla. Követhetetlen – mondja Jancsó Imréné.
Fotó: Frank Yvette

A közös képviselővel együtt viszont a napokban délelőtt felhívtuk az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatát. Első nekifutásra sikerült ügyintézővel beszélnünk. Azt nem sikerült kiderítenünk, miért küldtek ilyen sok számlát. Azt viszont tisztáztuk, hogy azokat a számlákat, amelyek után ugyanolyan összegről mínuszos számlát postáztak – nem kell befizetni. Csak az ötödiket kell komolyan venni és elküldeni rá a pénzt. A bankok, amelyek a csoportos megbízásokat teljesítik, szintén ezt az egy összeget emelik le az ügyfelek számlájáról – március 20-án, vasárnap.

A gázkikapcsolásban érintett lakók kaptak ilyen sok számlát. Náluk ugyanis az átalánydíj fizetését a kikapcsolás napján felfüggesztették április végéig. Az indoklással a szolgáltató egy újabb levelet küld hamarosan – a hatodikat.

Jelenleg 32 gázmérős lakásban és 120 átalánydíjas otthonban van felfüggesztve a gázszolgáltatás Csongrád megyében – tájékoztatott az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zengő vigasz a dómban

Zengő vigasz a dómban
Március 20-án mutatják be a dómban a fiatal tehetség, Iván Sára első zenekari művét, a Temetést. Tovább olvasom