Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Pálinkaforradalom: itt a vége?

Szeged - Két évig szabadon, adó fizetése nélkül főzhettünk pálinkát – az EU véget vetne a „pálinkaforradalomnak". A bérfőzők forgalma az adócsökkentéssel megduplázódott.
Az Európai Bizottság múlt héten felszólította Magyarországot, hogy szüntesse meg a pálinka részleges jövedékiadó-mentességét. Az uniós szabályok szerint szeszes italnál 50 literig legfeljebb 50 százalékkal lehetne csökkenteni a jövedéki adó mértékét.

A pálinkaforradalmat Orbán Viktor a második Fidesz kormány megalakulását követően 2010 nyarán jelentette be: „Visszaadjuk az embereknek a szabad gyümölcspárlat-készítési jogot." – fogalmazott a miniszterelnök. 2010 őszétől nulla százalékos kulccsal adózott az otthoni pálinkafőzés, évente 86 liter 50 fokos égetett szesz erejéig mindenki kedvére főzhette a cefrét.

Egy liternyi „ingyenpálinka
Egy liternyi „ingyenpálinka" akár 1500 forintba is kerülhet hamarosan.
A szerző felvétele

– A hétvégén megyei lepárlókkal tanácskoztunk, egyelőre nem tudni mi lesz. Az otthoni pálinkafőzés a minőségre veszélyes, sokszor készül „guggolós", ihatatlan nedű. Ha adóköteles lesz a bérfőzés, újra felfuthat a zugfőzés – vélekedett Czine Lajos, az algyői Czine és Terhes Pálinkafőző Kft. tulajdonosa. Lepárlójukban eperillat terjengett: nemrég készült el az eperpálinka. Az évente 4–500 tonna cefrét feldolgozó vállalkozás szerint sokan éltek az otthoni főzés lehetőségével, de többségük be is látta: a pálinkalepárlás is szakma, türelem és felkészültség kell hozzá. – Van olyan ügyfelünk, aki elhozta otthon főzött itókáját, majd úgy döntött: jobban jár, ha ránk bízza a pálinkafőzést – fogalmazott.

Pálinka a piacon

– Nőtt a szabálysértések száma a házi pálinka forgalomba hozásakor - közölte korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A pénzügyőrök áprilisban és májusban elsősorban vásártereken, csarnokokban és piacokon ellenőriztek: 26 millió forint bírságot szabtak ki, valamint lefoglaltak több mint 700 liter alkoholterméket is. 

Megtudtuk: egy liter pálinkához több mint 10 liter cefre szükséges, a kertben álló 4–5 szilvafáról összejön az adómentesen főzhető mennyiség java. – Számításaim szerint a nulla százalékos adókulcs megszüntetése literenként 750 forinttal drágítaná a pálinkát, amihez továbbra is hozzájönne a 735 forintos főzési díj. Így közel 1500 forintba kerülne egy liter – magyarázta Czine Lajos.

A Nemzeti Adó- és Vámhivataltól megtudtuk: megyénkben 2012 első negyedévében közel kétszer annyi pálinkát bérfőzettek mint egy évvel korábban. Úgy tűnik, a bérfőzők lettek az új szabályozás nyertesei: adó nélkül már azok is főzetnek, akik korábban kuktákban és más házilagosan barkácsolt készülékekkel próbálkoztak. Az adófizetés visszaállítása így épp a legális lepárlókat sújtaná.

Magyarország nem változtat
Magyarország továbbra sem kíván módosítani a jövedéki adóról szóló törvényen – áll a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. Arra hivatkoznak, hogy „a pálinkafőzés történelmi hagyományok alapján kétségkívül a magyarság kulturális örökségének része. Ezért Magyarország – hasonlóan más uniós államokhoz –, biztosítani akarja ezen hagyomány fennmaradását." Kifejtik, a kormány – a bérfőzési szeszadó lényegi eltörlésével – megteremtette a házi pálinkafőzés szabadságát.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. macs 2012. június 27. 17:35
  „50. Lackó50,
  ezzel egy baj van. A díszburkolatra kapott pénzt csak díszburkolatra lehet felhasználni. Az üzemekre pedig olyan pénzt, amire a vállalkozó pályázott.
  Magyarország 3 forrásból kapott pénzeket, PHARE, illetve a 2000-t?l m?köd? SAPARD és az ISPA.
  Javaslom ezt olvasd el:
  http://cegvezetes.hu/1999/10/phare-program-magyarorszagon/”
 • 50. Lackó50 2012. június 27. 14:32
  „49. macs 2012.06.27. 13:55
  Ezért írtam:
  " A pénzt nem a díszburkolatokra kellett volna felhasználni, hanem esetleg ezeknek a bezárt üzemeknek a korszerűsítésére és akkor röhögve kitermelhettük volna a kölcsönöket, mert lett volna adófizető réteg és hatékony termelés, ami előrébb vihette volna a gazdaságot."
  Lett volna magyar termék, csak ami versenyképes, az már nem magyar kézen van. A Tibi csokitól a Győri Kekszig, .... de ezt lehetne sokáig sorolni, mind külföldi kézben van és azok a beruházok hatalmas kedvezményeket kaptak, akik ide jöttek. Kíváncsi lennék, ha mondjuk egy magyar üzletlánc hálózat megjelenne Németországban, vagy Francia országban, akkor kapna-e olyan adókedvezményeket, mint itt mondjuk a CORA. Akkor hol beszélünk becsületes üzleti partner kapcsolatokról? És tisztességes versenyről?”
 • 49. macs 2012. június 27. 13:55
  „48. Lackó50,
  " Ennél még a KGST is jobb volt, mert akkor mindenkinek volt munkája."
  Igen jobb volt, de annak a levét isszuk most. Elmaradtunk a világtól, nem vagyunk versenyképesek, nem vagyunk innovatívak. Alig van olyan termékünk, amit a világban el tudunk adni.
  Nincs pénz, nincs hitel, nincsenek beruházások, nincsenek új munkahelyek.
  És az EU-n kívül is van élet, nos ez is érdekes, mert mintha nem kellenénk nekik. A kínai befektetők nem akarnak Debrecenbe jönni, pedig nagy várakozás volt. A szolnoki citromsavüzem körül is gondok vannak. Szóval, bonyolult az élet. :-)”
 • 48. Lackó50 2012. június 27. 13:09
  „Ha már meg lettem szólítva. (41. saturnus 2012.06.27. 08:18) továbbra is fenntartom, itt nem a pálinka adójáról van szó, hogy kell-e vagy sem.
  A szomorú az az egészben, hogy minket kőkeményen gyarmatnak tekintenek. Itt én bárkit megválaszthatok, hogy képviselje az érdekeimet, ha utána csak azt teheti, amit fentről megmondanak neki. Ez uraim nem demokrácia. Ez csak hülyítés. Ha már ilyen szinten beleavatkozhatnak egy ország belügyeibe, ott már valami nagyon nincs rendbe. Ahogy elnézem ebből a csapdából (ott a Görög példa) ugyan úgy nem lehet szabadulni, mint annak idején a szoci táborból (56) Ha ezt is elfogadjuk, akkor vesztettünk. :(

  "tudjuk az EU és az országunk között zajlik kereskedelmünk több mint 75%-a pénzforgalmunk pedig 95%-a"

  És hogy jutottunk ide? Az EU-n kívül nem létezik élet?? Ennél még a KGST is jobb volt, mert akkor mindenkinek volt munkája. És ez se egy utolsó szempont.

  "ha kiírjuk magunkat az EU -ból akkor ezer negatívum zúdul ránk, határok bezáródnak, vízum kötelezettség,vámkötelezettség,EU-ban dolgozókat kipaterolják haza mert csak Eu-s polgároknak engedélyezett ott dolgozni.És még sorolhatnám mind azt a sok hátrányos dolgot érintő hatást ami ránk zúdulna"

  Ez úgy hangzik, mint egy fenyegetés. Bezáródnak a határok??
  1.) Svájc se EU tag. Ott is zárva vannak a határok?
  2.) Ez a nyitott határ leginkább csak egy gazdagabb réteget és a bűnözőket érinti. A nagy többségnek nincs annyi jövedelme, hogy külföldre utazgasson. Mintha kinyitnám a papagáj ketrecének az ajtaját, de levágnám a szárnyairól a tollakat, hogy repülni ne tudjon.
  Vámkötelezettség?? Ez oda vissza érvényes lesz. Ők se fogják tudni ide behozni az olcsó spanyol epret, hogy leverjék vele a hazai gazdálkodókat. Újra be lesznek vetve a parlagon heverő földek, újra lesz hazai alma és lesz munkája sok embernek.

  "EU-ban dolgozókat kipaterolják haza"

  Ez se teljesen biztos, mert most is azért foglalkoztatják őket, mert nekik fontos az agyelszívás. De ha mégis hazaküldik, akkor itt is lesz legalább elég orvos és nem kell hónapokig várni egy-egy vizsgálatra. (hogy csak egy példát említsek)
  Ettől eltekintve biztosan lehet vitatkozni azon, hogy mi jó nekünk ebből és mi az ami rossz, de ha a végén összesítjük, akkor több a hátrányunk ebből a a tagságból, mint az előnyünk. Lefogadom, hogy ha lejár a moratórium a föld vásárlással kapcsolatban, akkor ezek az önzetlen jóakarattal teli emberek gyorsan felvásárolják az országot és csodálatos módon rögtön rentábilisek lesznek azok a földek, amik jelenleg éppen csak vegetálnak. Abban is biztos vagyok, hogy annak a nagyon sok okos embernek mindnek van komoly svájci bankszámlája, hogy ha az EU-ban minden kötél szakad, akkor se maradjanak kenyér nélkül. Nem véletlen, hogy az EU kellős közepén van egy állam, ami valamilyen rejtélyes okból mégis kimaradt ebből a nagyszerű buliból, amit az EU jelent. Valóban lehet számítani visszaesésre, ha sikerülne kilépni ebből a "nagyszerű" közösségből, mert a bosszú (hogy nem lehet tovább kizsákmányolni az országot) kőkeményen utol fog érni bennünket. Ha nem így lenne, akkor a Görögöket is hagyták volna kilépni ebből a bankok által irányított "gyarmati" rendszerből. Nem véletlenül hozták létre ezt az anyagi függést. Nem az önzetlen segíteni akarás vezette őket abban, hogy privatizálják, majd bezárják azt a sok üzemet és gyárat az országban a gazdaságtalan működésre hivatkozva. Töredéke nem volt az adósságunk, még mindenkinek volt munkája. A pénzt nem a díszburkolatokra kellett volna felhasználni, hanem esetleg ezeknek a bezárt üzemeknek a korszerűsítésére és akkor röhögve kitermelhettük volna a kölcsönöket, mert lett volna adófizető réteg és hatékony termelés, ami előrébb vihette volna a gazdaságot. Rossz lóra tettünk most is, mint a történelem során már többször is. 56-ban is sok ember életébe került, mikor szabadulni akartunk egy nagyon hasonló "megszállás" alól. Akkor hol volt ez a nagyszerű Európa? Hagyták hogy elbukjunk, mert senki nem mert a nagy Szovjetunióval szembeszállni.
  Nem akarok regényt írni, mert nem sok értelme, de talán a saját szabadságunk talán megérne annyit, hogy ne idegenek mondják meg nekünk, hogy mit kell csinálnunk, mert így tényleg semmi értelme annak, hogy bárki elmenjen szavazni, mert bárkire szavazhat, úgyse fogja az érdekeit képviselni még megmondják neki mit kell csinálni, ha bekerül a parlamentbe.”
 • 47. macs 2012. június 27. 13:07
  „29. mezopeti,
  köszönöm szíves válaszodat! :-)
  "Eltartjuk a munaknélkülieket, a munkakerülőket, a nyugdíjasokat, a gyermekeket, a termelési szint annyira leesett, hogy a produktív (értsd: pénzt "előállító") munkavállalók száma alig egy millió...."
  Ez a mondat, főleg a nyugdíjasokra és a gyerekekre vonatkozó rész, különösen tetszik.:-(
  Azt mondod, hogy az Erzsébet utalvány mögött álló tőkét nem az állam adja, hanem a szektorban megtermelt nyereségből fedezi vmilyen módon. Nos, tényleg nem az állam adja, az utalványt használók, vagyis Te és én adjuk. Szerinted azt a 6%-t+ÁFÁ-t, amit az állam a kereskedőktől beszed a kereskedő nem építi be az árba?
  Szerinted az a tény, hogy csak bizonyos üzletláncokban használható fel az a magyar állampolgárok érdekét szolgálja? Nézd, lehet, hogy agy mosott vagyok, de nem vagyok a saját pénztárcám ellensége. Nagyon nem mindegy, hogy pl. 1 vagy 1,5 liter tejet tudok venni, és gondolom vagyunk így egy páran ebben az országban.
  És még egy apróság, az otthon főzhető pálinka kieső jövedéki adója nagyon hiányzik a költségvetésből, tehát valahonnan azt a pénz elő kell teremteni, mondjuk újabb adók révén. :-)”
 • 46. deszkás 2012. június 27. 13:02
  „MEZŐPETI! A másik cikknél védd Kitolcsimatolcsit Ezt már ismerjük. Az utalványoknál egy (Január) hónapról "elfeledkeztetek." Kik is az utalvány "birtoklói"?(haszonélvezői) Cseszd meg össze kell gyűjteni hogy érdemes legyen elmenni vásárolni.”
 • 45. s3307 2012. június 27. 11:14
  „nem az a baj,hogy az IMF kritizál,hanem az,hogy mi nem tartjuk be amit vállaltunk,egyébként az a véleményem a Kormány nem is akar megállapodni az IMF-el,mert akkor bizony bele szól,hogy mire és hogyan költjük el a kapott pénzt és vajon biztosítottnak látszik e a visszafizetés,és ez nem tetszik a Kormánynak,mert nem tud szabadon garázdálkodni a pénzel,mint a magánnyugdíj pénztár vagyonnal,e miatt korlátozták az Alkotmánybíróság jogkörét is,nehogy észrevételezze az alkotmány ellenes törvényeket,az Alap törvényről már nem is beszélek,hisz ez még rosszabb mint a 49-s alkotmány,nem a rendszerváltáskor hozott alkotmány a rossz ,hanem ez.”
 • 44. s3307 2012. június 27. 11:02
  „Ezen logika alapján akár dohányt is termeszthetnék saját használatra ugyanaz a kategória vagy nem?”
 • 43. Narumon 2012. június 27. 10:20
  „Azért az több mint érdekes, hogy az EU-nak minden fáj ami a mi tradícióinkkal, magyarság tudatunkkal összefügg. A nagy EU nemzetek (Német, Francia, Angol) meg gyakorlatilag azt csinálnak amit akarnak, hiszen amit ők csinálnak az lesz az alapszabály és nem fordítva. Tiszta Vicc.”
 • 42. Együgyű 2012. június 27. 08:19
  „,,Pálinkaforradalom: itt a vége?"
  Ez nem igaz! Állítom a nemzet érdekében folynak, még a véd harcok több fronton is. Tehát a pálinka offenzíva folytatódik, hogy legalább akik eddig vitték valamire azok jól érezzék az adózatlan pálinkától magukat. Akik meg nem vitték eddig semmire azok csak adózgassanak tovább a nemzeti igazságosság jegyében. Elkeseredésre pedig semmi ok, hiszen már sokan beszerezték a pálinkafőzéshez szükséges kellékeket. A vásárlás miatti áldozatvállalás nem lesz hiábavaló! Kiadjuk a majd a NAV-nak, hogy az egyeseket, mint eddig nem szabad ellenőrizni vagy komolytalanul. A kettes csoportba tartozó kotyvasztókat pedig szabadon és keményen lehet büntetni. a kuruckodó haza érdekében!
  Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!
  Aki nem érti, azt sajnálom! Félremagyarázni az írásomat szabad, mint mindent a kormány tagjainak és követőiknek!
  OFF.”
 • 41. saturnus 2012. június 27. 08:18
  „29. mezopeti 2012.06.26. 14:33/34. Szercsi 2012.06.26. 18:03/36. Lackó50 2012.06.26. 22:51/
  Tehát a lényeg 50 L saját részre engedélyezett értsd adó és jövedék mentes. Szerintem ez teljes szabadság . Azon felül már adó köteles . Mi a gond? Szabad a pálinka főzés nem? Azon felül tudjuk az EU és az országunk között zajlik kereskedelmünk több mint 75%-a pénzforgalmunk pedig 95%-a . Csatlakozásunk oka egyértelmű. Többi EU-s országra is vonatkoznak szabályok tehát értelmetlen és oktalan vita ez a fene nagy pálinka főzési lármázás. Tehát olyan törvényeket alkotni és be vezetni ami EU ellenes és szembe megy az EU közösségi szabályaival, hát szándékos károkozás a magyarságnak ma mint a százalékban is tényként közismert adatok ismeretében ha kiírjuk magunkat az EU -ból akkor ezer negatívum zúdul ránk, határok bezáródnak, vízum kötelezettség,vámkötelezettség,EU-ban dolgozókat kipaterolják haza mert csak Eu-s polgároknak engedélyezett ott dolgozni.És még sorolhatnám mind azt a sok hátrányos dolgot érintő hatást ami ránk zúdulna. És mindez 50 l feletti szabad főzés érdekében ,Megéri? Itthon sincs munka hát akkor mi lenne? Albánia szintjére esnénk vissza és vagy nyolcvan évbe telne mire fel tudnánk kapaszkodni. Vagyis ebből látható hogy mind a ma élőket és a következő nemzedéket büntetnénk meg vagy is büntetik a jelenlegi kormányzati erők esztelen politikája és gazdaság politikája . Ma a sámli forradalmár tevékeny harca egy jövőbeli cigány telep felé viszi az országot.”
 • 40. istvang58 2012. június 27. 08:01
  „Távozzunk már végre az EU-ból, amit sok sérült megszavazott.”
 • 39. Linka11 2012. június 27. 06:54
  „-Nekem egy ideje az a feltűnő,amitől ez a nép egy kicsit jobban érezné magát az szinte mindig fáj az Uniónak .
  Olyan megszorítások amikre itt már nem is reagál a nép az máshol Európában hatalmas tömegeket és kormányokat mozgat.-Szerintem mi vagyunk az "bagázs" akiken tesztelik ,hogy meddig lehet elmenni népnyúzásban.-És ezt nem
  a pálinka főzésre értem.-Lassan vissza jutunk a huszonhárom év előtti állapotokhoz.-De kérdem én,-mikor lesz a
  rendszer váltás ?? !!??”
 • 38. qrumpli 2012. június 27. 05:07
  „A gázolajjal ezt már eljátszották ezt ezek a majmok .
  Csak akkor még a java az acskóba volt,mint kéjes gondolat.
  Olajbogyóim csak így tovább.Éljen a Király.”
 • 37. kilo 2012. június 27. 00:43
  „Ausztriában csak főfoglalkozású gazdáknak szabad évente 15 liter tiszta alkoholnak megfelelő pálinkát adómentesen főzni, plusz max. négy családtag is bevehető a számításba, 3 liter/kopf. Főfoglalkozású gazda Ausztriában elég kevés van, a lakosság kevesebb mint 1%-a.
  Kis üzemben más is főzethet pálinkát évente 100 liter alkoholig, de csak saját gyümölcsből, ekkor a jövedéki adó 5,4 EUR/liter (cca 1500 HUF). A "normál" főzés 10 EUR/liter, azaz cca 2900 HUF.”
 • 36. Lackó50 2012. június 26. 22:51
  „Na itt nagyon tisztán látszik az Eu-s agymosás eredménye. Már alig van pár hozzászóló, aki észreveszi a lényeget. Nem arról van szó, hogy helyes volt-e ez a rendelet, vagy most mennyibe fog kerülni a pálinka, ha újra adóköteles lesz. Pár kivételtől eltekintve azon megy a vita, hogy helyes volt-e a kormánytól, hogy bevezette az adómentességet. Így teszik vakká az embereket és sikerül megosztani minket. Ezért vagyok szomorú. Nem azért, hogy van adó a pálinkán, vagy nincs van akinek ez tetszik, van aki megadóztatna minden decit külön. Nem ez a lényeg. ez a mi belügyünk, amin itthon el lehet vitatkozni. Az viszont, hogy az EU mondja meg nekünk, hogy mire fizessenek a magyar állampolgárok jövedéki adót, az már nagyon durva. Talán nem a pálinka kérdéssel kellene itt foglalkozni, mert az csak a felszín, amit nekünk magyaroknak kell itthon rendezni, hanem azzal, hogy ha én megválasztok egy képviselőt, (mert azt hiszem, hogy egy demokratikus államban élek) akkor az az én érdekeimet képviselje a megfelelő szinteken és ne egy "FELSŐBB HATALOM" elvárásainak hódoljon be. Ha azt akarják az uralkodó európai urak, hogy tisztelem őket, akkor ők is tiszteljék bennem a "SZABAD" állampolgárt. Ne csak a kötelességeimet, hanem a jogaimat is tartsák tiszteletbe. Sajnos addig amíg itt csak azt veszik észre, hogy hol mennyi adó van a pálinkán és ezen vitatkoznak, addig ezek az urak azt csinálnak velünk amit akarnak. Ha ezt elfogadjuk, akkor holnap majd valaki azt is ki fogja találni, hogy ha veszek otthon 5 kg barackot és abból lekvárt főzök magamnak, akkor ahogy az üveget a polcra tettem, azonnal szaladjak az adóhivatalba és fizessem be utána a lekvárfőzési adót, mert konkurenciát jelentek a francia, vagy spanyol narancs lekvárnak. És ha van bátorságom otthon megfőzni a saját használatra szánt lekvárt, akkor nem fogom megvenni a másik európai államban legyártott, agyon vegyszerezett élelmiszert. Ez pedig bűn. Ezért olyan kemény adót kell fizetnem, hogy ne érje meg nekem otthon lekvárt főzni. Itt is az a lényeg, hogy nekem a francia konyakot, meg az angol whiskyt kell megvennem, mert az nekik hozza a hasznot. Hogy képzelek én olyat, hogy a fizetésemért nem az ő termékeiket vásárolom. A szomorú az az egészben, hogy minket kőkeményen gyarmatnak tekintenek. Itt én bárkit megválaszthatok, hogy képviselje az érdekeimet, ha utána csak azt teheti, amit fentről megmondanak neki. Ez uraim nem demokrácia. Ez csak hülyítés. Ha már ilyen szinten beleavatkozhatnak egy ország belügyeibe, ott már valami nagyon nincs rendbe. Ahogy elnézem ebből a csapdából (ott a Görög példa) ugyan úgy nem lehet szabadulni, mint annak idején a szoci táborból (56) Ha ezt is elfogadjuk, akkor vesztettünk. :(”
 • 35. kapás 2012. június 26. 18:52
  „Eddig is tiszta volt, hogy az Uniót alkotó államok, elsősorban Franciaország, Anglia utálja a magyarokat, de hogy ilyen nyiltan teszik, ez elég durva. 92 éve már tönkre tettek bennünket, most ismét ezen munkálkodnak, csak nem ennyire nyiltan, de az eredmény ugyanaz.”
 • 34. Szercsi 2012. június 26. 18:03
  „mezopeti véleményével maximálisan egyetértek!
  Sok véleményből lejön, hogy sok embernek lövése sincs e tárgyban..
  Tárgyilagosan nézve, szerintem itt abszolút nem arról van szó, hogy ki mekkorát szív, aki ilyen, meg olyan pálinkafőzőt vett. Unokatestvéreimmel szoktunk közösen pálinkát főzni, de eszünkbe nem jutott még ilyen berendezést venni... Teljesen biztos vagyok benne, hogy kellő mennyiségű cefre összegyűjtése esetén jobb pálinkafőzdében csinálni, mint otthon.
  A másik: Gondoljunk bele 1500 Ft/l, és még te viszed a cefrét (20 l pálinkához kb.300 l), amibe benne van a saját munkaórád (szedés, magozás, kavargatás, szállítás, favágás, tüzelés), még ha mindezt pl. hobbinak is tekintem.
  Ne mondja senki, hogy pont az a 750 Ft/l hiányzik az államnak. Segítsük inkább azt, hogy whiskey -t vegyen a honpolgár? Akkor már csak jobb egy jó barackpálinka....”
 • 33. kumisz 2012. június 26. 16:56
  „Aki eddig megfőzte a magáét sutyiban az akkor is megfőzi, ha a junió szélütést kap e rettenetes cselekedettől!!!!!!!”
 • 32. Horthyszobor 2012. június 26. 16:55
  „18. Dettó, tökéletes a véleményed!!!”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földhöz vágta 7 éves nevelt lányát

Többször megütötte és földhöz vágta 7 éves nevelt lányát az a férfi, aki szombaton a szentmihályi Holt-Tiszán horgászott a családjával. Tovább olvasom