Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Pezsgő, virsli 500 forinttól

Szeged - Virslit 419 forinttól, pezsgőt 499-től vásárolhatunk szilveszterre az egyik szegedi hipermarketben. Nemcsak az évbúcsúztató enni- és innivalókból, hanem tűzijátékokból is óriási a kínálat.
Ahogy ez karácsony után természetes, elkezdődött a szilveszteri ételek, italok vására a hipermarketekben. A két klasszikusból, pezsgőből és virsliből is nagy választékot találtunk tegnap az egyik szegedi üzletben.
– A borjúvirslit szeretem, ez talán egy kicsit jobb minőségű, mint a többi. 1400 forintba került az a 80 dekás csomag, amit kiválasztottam. A pezsgőt nem szeretem, csak ezt az egyetlen fajtát iszom meg – mutatott a kosarába egy nő, aki az év utolsó napjára vásárolt. Azt mondta, a bőség zavarával küzd.

Úgy láttuk, a legolcsóbb pezsgőből egy üveggel 499 forintért lehetett venni, az ismertebb és népszerű márkák 700-900 forint körül kaphatók hét és fél decis kiszerelésben. Aki nagyban utazik, háromliteres palackot is talál körülbelül 7000–9000 forintért. Normál kiszerelésben a legdrágább egy francia pezsgő, 13 ezer 859 forintos áron. Gyerekpezsgőkből is sokfélét találtunk, szőlő, szamóca, málna, barack és meggy ízesítéssel, üvegenként 144 és 395 forint között.

Idén is sokféle pezsgő közül válogathatnak a vásárlók. Fotó: Karnok Csaba
Idén is sokféle pezsgő közül válogathatnak a vásárlók. Fotó: Karnok Csaba

Az áruház saját márkás baromfivirslijéből már 109 forintért elvihető egy 10 dekás csomag, az egykilós pedig 419 forint. A csemegepultban lévő olcsó frankfurti virsli 549 forintba kerül kilónként, a márkásabbakat 1000 forint körüli, vagy akár 1800 forintos áron mérik.

Sikoly, pokolbogyó, bombetták

A Széchenyi téren vasárnap kezdődött a tűzijátékvásár, és szerda éjszakáig tart. – Egyre többen viszik a bombettatelepeket, amelyek látványosabbak, de aki egyesével szeret „lövöldözni", az a rakétákat viszi – mondta Bácskai Dániel, a Pyro Maxx Kft. üzletvezetője. Tegnap nem sok vásárlója volt, szerdán számít a legtöbb vevőre. Az olcsóbb kategóriában népszerű a sikolyrakéta 210 forintért, a pokolbogyó 170 forintért, a tűzvirág 250 forintba kerül csomagonként, az ötdarabos szikraszökőkút 1150 forint.

A legdrágább, vegyes kaliberű telepért 29 ezer 900 forintot kérnek. Hogy ki mennyit költ a tüzes látványosságokra, nagyon végletes: van, aki csak pár ezer forintot hagy az árusnál, más több százezret.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Addig fagyoskodnak, amíg nem fizetnek

Nemcsak az előnyeit, hanem a költségeit is viselniük kell azoknak, akik egy társasházban magántulajdonosok. Ezt kell megérteniük a Tavasz utca 7. fagyoskodó lakóinak. Tovább olvasom