Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Polgárőrök adománya a rászorulóknak

Szeged - A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége is bekapcsolódott az Országos Polgárőr Szövetség akciójában, amelynek értelmében valamennyi polgárőr minimum 100 forinttal támogatta az árvízkárosultakat.
Így országosan több millió forinttal segítették a polgárőrök az árvíz miatt otthonukat elvesztő családokat. Két szegedi szervezet, az Alsóvárosi és a Tápéi Polgárőr Egyesület azonban további módját kereste a segítségnyújtásnak. Úgy döntöttek, hogy - elsősorban - a megye viharkárt szenvedett, illetve rossz anyagi körülmények között élő polgárőr tagjai számára szerveznek gyűjtést. Emellett azonban felvették a kapcsolatot a Családsegítő Szolgálattal is, hogy az adomány egy részének szétosztását rájuk bízzák.

A két polgárőr egyesület tagjai saját családjukban, valamint ismerőseik körében ruhákat, cipőket, ágyneműt, sőt, gáztűzhelyet, bútort, ágybetétet, konvektorokat gyűjtöttek össze. Az adományokból Szeged mellett a súlyos viharkárt szenvedett Csanádpalotára, illetve a mártélyi és a hódmezővásárhelyi tanyavilágba szállították el az adományokat, tegnap pedig a dóci tanyákra juttatták ki a családsegítők közreműködésével a több zsáknyi őszi-téli ruhaneműt. A polgárőrök, látva a rászorultak helyzetét és örömét az adományok osztásakor, elhatározták, hogy akciójukat tovább folytatják és ezzel megye sok szegény családjának életét könnyíthetik meg a jövőben is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötbért követel Szeged az 1-es villamos kivitelezőitől

A szegedi önkormányzat 740 millió forint kötbér megfizetését kéri az 1-es villamosvonal felújításának több hónapos csúszása miatt a kivitelező A-SZ-E Konzorciumtól. Tovább olvasom