Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Pszichiátriára kerül a magát hasba szúró férfit

Szeged - Dizájnerdrogokat szedett az a szegedi férfi, aki elvonási tünetektől szenvedve hasba szúrta magát. Felépülése után a traumatológiáról a pszichiátriára szállítják.
– A kezelőorvosa azt mondta, átszúrta a hasfalát, de belső szervi problémái nincsenek – mondta Balázsné Kiss Éva, a felesége annak a 38 éves, kábítószerfüggő férfinak, aki elvonási tünetektől szenvedve öngyilkos akart lenni, és hasba szúrta magát egy konyhakéssel. Az asszony azt mondta, férjét felépülése után a pszichiátriára szállítják. – Haza ne jöjjön! Közveszélyes. Mi van, ha legközelebb belénk szúrja a kést? – kérdezte.

Balázsné elmondta, férje a kristály, zene vagy krokodil néven ismert dizájnerdogokat fogyasztotta naponta többször.

– Önkéntes emberkísérlet folyik. Mivel nem lehet tudni, mi van ezeknek a szerekben, illetve hogy évek múlva milyen következményei lesznek, ezért a fogyasztók számára orosz rulett a dizájnerdrog-fogyasztás. Ezeknek az összetétele hétről hétre változik. Ha egy anyag felkerül a listára, a következő héten megváltozatják az összetételét – mondta Arany Zoltán, a szegedi Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum vezetője.

A szakember szerint több száz féle szer van forgalomban. – A kínai és indiai laborok ontják a dizájnerdrogokat. Ezek az új típusú pszichoaktív szerek sokkal agresszívabbak, sokkal gyorsabban kialakul a függőség, mint az úgynevezett retrodrogok – kokain, heroin, amfetaminszármazékok – esetében. Emellett olcsók is – mondta a drogcentrum vezetője.

Balázsné Kiss Éva korábban elmondta, hiába jelentette föl a férje dílereit, a rendőrség semmit sem tud tenni. – A rendőrség részéről azért nehézkes az eljárás, mert a jogszabályok értelmében sok esetben az adott szer nem számít drognak – magyarázta Arany Zoltán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tengerré váltak a földek Csongrád megyében

Első- és másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el a megye több területén, Szentes környékén a legrosszabb a helyzet. Közel 6 ezer hektáron a belvíz az úr, a kukorica betakarítása decemberig is eltarthat. Tovább olvasom