Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Rablás Rókuson: padlóhoz verte a megrémült nő fejét

Szeged - A rabló azt mondta, a bejárati ajtó cseréje miatt jött. Miután az ajtót nyitó nő közölte vele, hogy nem érdekli a szolgáltatás, a férfi rárontott, mire a sértett elesett.
Rablás történt tegnap délelőtt Szegeden, a Rókusi városrészben. A rendőrség adatai szerint egy 40 év körüli férfi csöngetett be az Ág utca egyik tízemeletes házának lakásába. Azt mondta, a bejárati ajtó cseréje miatt jött. Miután az ajtót nyitó nő közölte vele, hogy nem érdekli a szolgáltatás, a férfi rárontott, mire a sértett elesett. A férfi több alkalommal a padlóhoz verte a nő fejét, és közben pénzt követelt tőle. A megrémült asszony a bántalmazás hatására megmondta, hol tartja a pénztárcáját, amit az elkövető magához vett és távozott. A tettes négyezer forinttal károsította meg a sértettet. A középkorú elkövető körülbelül 180 centiméter magas, rövid, barna hajú. Bajuszt, szakállt, szemüveget nem viselt. Megjelenése ápolt, megnyerő, bizalmat keltő volt.

Mint Tuczakov Szilvána rendőr őrnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk, egy nappal korábban a házban több lakásba is becsöngetett egy bajuszt és szakállt is viselő másik személy hasonló ürüggyel.

A Szegedi Rendőrkapitányság nagy erőkkel megkezdte a nyomozást, és az elkövető kilétének megállapítását. Ehhez a lakosság segítő közreműködését is várja: kéri azok jelentkezését, akik az üggyel kapcsolatban bármiféle információval rendelkeznek, illetve akiket hasonló ürüggyel kerestek fel lakásukban a napokban. Jelentkezni lehet munkaidőben (8–15 óra között) személyesen a Szegedi Rendőrkapitányságon (Szeged, Párizsi krt. 16–24.), vagy telefonon: a 62/562-400-as szám 14-38-as mellékén. A rendőrség 107, 112-es segélyhívószámát, illetve a Telefontanú 06-80/555-111-es számát is lehet hívni.

Olvasóink írták

 • 16. hi 2008. október 11. 02:45
  „Egyébként is az Ág utca a gyógyszertár utcája.De elmondanám a ´diófás piacon is vannak hasonló eröszakos emberkék,hosszú feketehajú,aki szalad az ember után mindenáron a mosószerét a cigijét a fehérneműket a gyerekholmikat próbálja rátukmálni az arrajárókra.Persze nincs az asztalra kitéve az áru majd ő hozza ha kérünk a tiz emeletesből.DE Nem Kérünk!!!!-Szóljon már neki valaki!!!”
 • 15. flexsnake 2008. október 11. 00:51
  „Az a baj hogy nem félnek a büntetéstől.Egyre szentelenebb módon követnek el büncselekményeket.Ha lop, rabol az egy dolog de a testi sértésre mi az isten jogosította fel?Mondjuk a rablásra se semmi...
  Itt is mindegy hogy cigány vagy nem cigány.Meg kell büntetni és végre vissza kellene szórítani a bünözést.Rámenősebb rendőri fellépést.Nappal is állandó igazoltatásokat.Véigjárni hetente a kocsmákat,szórakozóhelyeket.Gyanus alakokat igazoltatni akár nappal is.Nem kell mondani hogy kevés a rendőr.Van városőrség, van polgárőrség de még egyetlen alkalommal sem álltak ki hogy beszámoljanak mit is csinálnak.Mert ha jól tudom a városőrők például havi fizetést is kapnak a semmiért.
  A rendőr kapja már vissza a régi jogait, pofozza le az illetőt, csapjon oda a pisztojmarkolattal!Csak legyen már rend.”
 • 14. KukoricaJancsi 2008. október 10. 20:19
  „Nincs esélye a sikeres menekülésre.
  Vagy lehet, hogy direkt börtönbe akar kerülni?
  Lehet, hogy hajléktalan féle, és nem akar mást, mint tisztességes börtön ellátást?
  Meg is kapja jó eséllyel!

  Aki ilyen helyzetben van, az gondoljon az áldozatra is, és inkább olyan cselekedettel csukassa le magát, amivel nem árt mások testi épségének.”
 • 13. linekker 2008. október 10. 19:04
  „Nem véletlen találták ki a "kukucskálót"! Ajtón keresztül meg kell kérdezni h mit akar és ennyi. A 10 éves hugom is tudja ezt.
  Laktunk már a két említett helyen Tarjánban és Rókuson is ,de velünk ilyen nem történt... Vigyázni kell, sajnos ez Magyarország.”
 • 12. bagoly 2008. október 10. 18:47
  „Nagy a szegénység a délmagyarnál! Nincs pénzük térképre. Esetleg tudom ajánlani a Google Earth használatát mert ott is látni hogy a megnevezett utca a Diofánál van.”
 • 11. ace 2008. október 10. 17:42
  „ennyi...gratulálok h 4 rohadt ezer ft-ért ezt kell csinálni...pfff SZÁNALOM”
 • 10. Mike3 2008. október 10. 16:04
  „barna haj? álcázott cigány? megdöbbentő, mire vetemednek már!”
 • 9. sanyi1 2008. október 10. 12:42
  „Régebben nálunk is volt ajto-ablak ügynök. Mondtam neki, nézzen már rá a bejárati ajtora, és ballagjon már le a ház elé, és nézzen fel hozzánk. Már kicseréltük, mert megtehetjük. :) :) :)”
 • 8. enikoe 2008. október 10. 09:59
  „Tegnap nálunk is votl egy ajtócsere ügynök, de nem a fenti kinézetű. Valószínűleg ez csak ötletet merített az ügynököktől.”
 • 7. Kheopsz 2008. október 10. 09:51
  „Üdv Mindenkinek!
  Elvastam eme cikket, egy történetem nekem is van. Tegnap délelőtt egy alak becsöngetett hozzám, szintén ezzel a történettel. Akciós bejárati ajtócsere, stb.. Csere engem sem érdekelt, legalábbis most nem. Kértem tőle névjegykártyát, hogy ha esetleg meggondolnám magam, akkor eltudjam érni. Nem adott, mondván, hogy az akció csak erre a hétre érvényes. Én megköszöntem neki a lehetőséget majd távozott. Nem volt semmi gyanus nekem.
  Most, hogy olvastam a fenti cikket, elgondolkoztam. Ha akciós, akkor miért nem volt szórólap már korábban? Miért nem akart adni elérhetőséget?”
 • 6. hjkl 2008. október 10. 08:37
  „hamm!
  Nem nem!
  tarján a gettó city....de azért rókuson is vannak rosszarcú emberek!:)
  Ja,és hozzánk is be csöngettek,hogy akarunk e ajtó cserét!!!

  Szóval tényleg vigyázzon mindenki,mert ez egy jó ürügy,hogy bejussanak!
  NEM SZABAD KINYITNI NEKIK!!!!”
 • 5. hamm 2008. október 10. 07:44
  „hát igen, rókus a gettó city”
 • 4. ejnyeee 2008. október 10. 07:27
  „Nehéz a földrajz?”
 • 3. ág utca 2008. október 10. 07:08
  „munkatársuk vegyen má egy térképet oszt tanulmányozza, akkor nem írna ilyen marhaságokat”
 • 2. jana 2008. október 10. 06:21
  „Hát hihetetlen mik vannak! Az ember így bizalmaskodjon. Csináltatok egy kis ablakot az ajtóra és azon át fogok mostmár beszélgetni......a hülye állat, milyen boldog lehet 4ezer forinttal.”
 • 1. Maxi 2008. október 10. 06:20
  „Az Ág utca már Rókuson van? A cikk többi része mennyire lehet valós? Szégyen ez a fajta újságírás!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz-válasz a válságra

Szeged - A kormány nem érti a pénzügyi válságot, az adótörvények és a költségvetési törvény nem… Tovább olvasom