Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Régi házak üzenete

Szeged - A régi házak üzenete címmel fotópályázatot hirdetett a szegedi önkormányzat; a legjobb képekből rendezett kiállítást ma 17 órakor az EDF Démász Zrt. Klauzál téri galériájában Nagy Sándor alpolgármester és Győri Lajos fotóművész nyitja meg.
Szeged önkormányzata A régi házak üzenete címmel azzal a céllal hirdetett fotópályázatot, hogy fotográfusok művészi módon jelenítsék meg a város védett épületeit, épületrészleteit, ezáltal jobban megismerhetővé váljék helyi építészeti örökségünk. A pályamunkákat elbíráló zsűri tagja volt Győri Lajos fotóművész, a Mafosz elnöke, Dobóczky Zsolt fotóművész, a Dr. Lajos Sándor Fotóklub elnöke, Dusha Béla fotóművész, Tarnai István, a Csongrád Megyei Építész Kamara elnöke és Sz. Fehér Éva, Szeged főépítésze.

Zöldre festve – Tisza Lajos körút 109. Fotó: Hodossy Ilona
Zöldre festve – Tisza Lajos körút 109.
Fotó: Hodossy Ilona

– A pályázat lezárása egy hatéves munkának: idén fejeztük be a város helyi védett épületeinek védelem alá helyezését. Fontos, hogy a szegediek megismerjék ezt a programot. Az érintett épületek tulajdonosai gyakran teherként élik meg az ezzel járó kötelezettségeket. Azt szeretnénk, ha tudnák, hogy ezek a házak városi értékek, büszkék lennének arra, hogy védett épület tulajdonosai. A pályázatra több mint húsz fotós küldött be öt-öt darab 30-szor 40 centiméter méretű képet; a felvételek színvonala vegyes volt, hiszen nem csak profi fotográfusok munkáit vártuk. Összességében azonban várakozáson felüli anyag gyűlt össze. Nem szakmai jellegű épületfotókat, inkább hangulatot is kifejező felvételeket díjaztunk – mondja Sz. Fehér Éva főépítész, akinek a tárlaton is látható, kevéssé ismert épületrészleteket megmutató és a fény-árnyék hatással játszó képek tetszettek a legjobban.

A ma 17 órakor nyíló kiállítást szeptember 15-éig lehet megtekinteni munkanapokon 10-től 18 óráig az EDF Galériában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megye leggyorsabb jelölői

Eddig 4 párt és 2 civilszervezet adta le a jelöltjei támogatását igazoló ajánlószelvényeket. Tovább olvasom