Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 1°C | 6°C Még több cikk.

Regő Csórót játssza a szegedi szabadtérin

Szeged - A nagy sikerű Carmen-produkció után most a Valahol Európában című musicalben kapott szerepet Kismarczi-Antalffy Regő 11 éves szegedi gyerekszínész. Egy falusi cigány kisfiú, Csóró szerepében tűnik fel a Dóm téri színpadon.
– Annyit próbáltunk, hogy már mindenkinek a kisujjában van a szerepe – érzékelteti a társulat alapos felkészültségét Kismarczi-Antalffy Regő, a Valahol Európában Csórója. A 11 éves szegedi gyerekszínész számos darabban játszott már a Szegedi Nemzeti Színházban és a szabadtérin. A Diótörőben tűnt fel először, nyolcévesen; mint mondja, akkor még fel sem fogta, mi a lámpaláz. Azóta szerepelt a Bohéméletben, A kölyökben, valamint a tavalyi és az idei, nagyszabású Carmen-előadásokon a Dóm téren – legutóbb a torreádort alakító Nmon Ford fegyverhordozójaként láthatta a közönség. Soha nem izgul, még egy olyan óriási, négyezres nézősereg előtt sem, amellyel a szabadtérin szembesül.

Kismarczi-Antalffy Regő a gyerekcsapat középen a Valahol Európában előadásán. Fotó: Schmidt Andrea
Kismarczi-Antalffy Regő a gyerekcsapat középen a Valahol Európában előadásán.
Fotó: Schmidt Andrea

– Gyerekstatisztának jelentkeztem a Valahol Európában szereplőválogatásán, ahol miután meghallgattak, mondták, hogy Csóró-jelölt lettem. Egy-két héttel később csörgött a telefon, és közölték: engem választottak a szerepre.

Csóró egy falusi cigány fiú, akit zavar Kuksi – Grünwald Dávid – jólneveltsége, és az, hogy túl elegáns táncokat jár, ezért fellöki őt, és néptáncolni kezd – ad ízelítőt musicalbeli karakteréből Regő. – Béres Attila rendező azt tanácsolta nekünk, hogy ne csak eljátsszuk a szerepünket, hanem váljunk is azzá, akit a színpadon megelevenítünk. Rengeteget mozgunk a darabban, nagyon el lehet fáradni az éjszakába nyúló próbák végére. Sokat hülyéskedünk a többiekkel, a felnőttek is beszállnak időnként a viccelődésbe. A közös munka során olyan neves színművészekkel is összebarátkoztam, mint például Mácsai Pál és Alföldi Róbert – meséli a gyerekszínész.

Hobbiból meséket ír és vívni jár a 11 éves gyerekszereplő. Fotó: Schmidt Andrea
Hobbiból meséket ír és vívni jár a 11 éves gyerekszereplő. Fotó: Schmidt Andrea

"Gyerekképzelődések", vívás, állatok

Regő ősszel hatodikos lesz az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolában. Kedvenc tantárgya az ének, szabadidejében vívni jár, meséket ír – mindenféle "gyerekképzelődéseket" –, vagy az otthoni kutyákkal és macskákkal foglalkozik. Nem döntötte még el, hogy színészi babérokra tör-e majd, ha felnő, de azt már tudja, hogy a Ságváriban szeretne továbbtanulni. Ha megtetszik neki a biológia, a fizika vagy a kémia, akkor elképzelhető, hogy ezekhez kötődő szakmát választ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Üdvözlöm, Bagó úr, jól van?˝

Az Anna-kútnál közlekedőknek biztosan ismerős a rádióját hallgató idős férfi. A 76 éves Bagó Rudolfot arra kértük: halkítsa le kicsit a készülékét, és meséljen az életéről. Tovább olvasom