Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Rémisztő apróságok Szegeden

Rémisztő apróságok Szegeden

Szeged - Halálfejes gyertyatartó, foszforeszkáló szellemszobor és műanyag tök – rémisztő apróságok, melyekkel halloween táján a boltokban találkozhatunk. Kevesen tudják, hogy mindenszentek napja az Egyesült Államokból indult, az angolszász eredetű halloweenre vezethető vissza.

Bobkó Anna - 2007.10.29. 16:47
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Az All Hallows magyarul mindenszenteket jelent. Ennek a napnak az előestéje halloween ünnepe, vagyis a kóbor lelkek, a kelták halotti istenének éjszakája, amely Európában hosszú évekig feledésbe merült. Mostanában azonban az öreg kontinensen is rájöttek arra, milyen nagy üzlet van benne. A szegedi boltok sem maradnak le a trend mögött, ezért november végére apró rémségekkel tömik tele a polcokat.

A „borzongató kütyük" mégis gyakran inkább mosolyt csalnak az arcunkra: például az a ceruza, amelynek végét színes tollakba ágyazott fekete halálfej díszíti, vagy az a szellem alakú szobor, amely a sötétben foszforeszkál. Az illatos gyertyákat halloween táján tök alakú mécsesbe, vagy félbevágott koponyába helyezhetjük. Aki nem szereti a műanyagot, az a piacon, vagy a szupermarketekben juthat hozzá a hatalmas sütőtökhöz, melyből hátborzongató töklámpás készíthető.

Az üzletekben a jelmezes bulikba látogatókra is gondolnak: az ott vásárolt boszorkányorral, vámpírfoggal és műbibircsókkal tehetjük még ijesztőbbé szerelésünket.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...