Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Répássy a Ságváriról: az iskola a nevében sem politizálhat!

A Ságvári gimnázium egykori tanulója, Répássy Róbert igazságügyi államtitkár reagált a szegedi iskola egyik tanárának, Barok Istvánnak a nyílt levelére.
"Tisztelt Tanár Úr! Kedves István!

Szomorúan olvastam nyílt leveled. Megszólítva érzem magam, hiszen keresztnevemen szólítottál több volt ságvárista kollégámmal együtt. Azért olvastam szomorúan a leveledet, mert eddig azt hittem, személyes ügy Neked a Ságvári. Azt hittem, a Ságvári tanárjaként eltöltött 37 év miatt harcolsz. Azt hittem, az iskola miatt van Benned harag.

Az írásodból viszont az derül ki, hogy számodra nem csak egy név a Ságvári. Te azonosulsz Ságvárival és azzal az eszmével, amit képvisel. Ha csak az iskola dicső pillanataira emlékeztél volna, megérteném a haragod, a csalódásod. De miért kellett engem, Novák Katit, Sonkodi Balázst, Balla Gyurit, vagy Czombos Tamást kioktatnod a történelemből? Miért kellett azt mondanod, hogy nekünk az a bajunk Ságvárival, hogy zsidó volt? Miért kellett belekeverned az egész vitába Orbán Viktort? Miért gondolod, hogy nekem nincs saját véleményem Ságvári Endréről? Komolyan azt gondolod, hogy ma a kormánnyal való szembenállásnak az a legjobb módja, ha felhergeled a 15-17 éves diákokat, hogy a “hatalom" el akarja venni az iskolájuk nevét?

Kedves Tanár Úr! Annak örülök, ha a diákjaidnak nem engeded, hogy véleményt nyilvánítsanak a politikusokról. De ne azért tedd István, mert bennünket védesz, hanem azért mert nem lehet. Az iskola nem politizálhat. A nevében sem!

Ha tényleg úgy gondolod, hogy Ságvári Endre a legjobb példakép a mai ifjúság számára, akkor azt inkább tartsd titokban. Legalább addig, amíg kilépnek az alma máterből. Én azt tanultam a Ságváriban, hogy nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk.

Egykori tanítványod, aki szeretettel gondol Rád:"

Répássy Róbert

Répássy Róbert a szegedma.hu-n tette közzé nyílt levelét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új pályázat lesz a Virág cukrászdákra

Módosított feltételekkel új pályázatot ír ki az önkormányzat a kis és a nagy Virág Cukrászda bérleti… Tovább olvasom