Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Rétvári Bence megvédte Konkoly Bélát

,,Ön szerint normális, hogy valaki egyetlenegy szavazatot sem kap a tantestülettől az igazgatóválasztás során, mégis ő lesz az intézmény vezetője, csak azért, mert fideszes polgármesterjelölt volt? Ön szerint elfogadható, hogy nincs indoklása az igazgatókinevezési döntésnek? Illetve van: azért, mert csak!" - kérdezte a Konkoly-ügy kapcsán írásban a parlamentben Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől Szabó Sándor szegedi szocialista országgyűlési képviselő.
Ahogy megírtuk, Konkoly Béla egyetlenegy szavazatot sem kapott a kollégiumi közösségektől, mégis őt nevezte ki március elsejével 5 évre a Fodor-kollégium vezetőjének Plesovszkiné Ujfaluczki Judit. A KLIK szegedi tankerületi igazgatója nem indokolta döntését (2016. február 13.: Egy szavazatot sem kapott, mégis ő lett az igazgató).

Balog Zoltán nevében Rétvári Bence államtitkár válaszolt kedden a képviselőnek. Azt írta, „a vezetői megbízás adására, visszavonására irányuló munkáltatói jogot a tankerületi igazgató gyakorolja, aki nem köteles megindokolni a döntését". Rétvári hozzátette, „a tankerület célja, hogy a Szegedi Városi Kollégium valamennyi tagintézménye élén olyan szakmailag elkötelezett, innovatív vezető álljon, aki eleget tesz a modern kori kihívásoknak és a magas szintű elvárásoknak".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyák között kezdett új életet Vili

Kutyák között kezdett új életet Vili
A Tappancs Állatvédő Alapítvány kiskundorozsmai menhelyén kezd új életet Botos Vilmos, aki húsz évig járta Budapest utcáit. Tovább olvasom