Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Rezidensek fóruma Szegeden

Szeged - Az Élhető magyar egészségügyért elnevezésű mozgalom részeként országjáró körúton tájékoztat céljairól a Magyar Rezidens Szövetség – írtuk lapunkban is.
A dél-alföldi régió egészségügyi intézményeinek vezetőit és orvosait október 5-én 17 órára a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Dóm téri nagy oktatási épületébe várják. A fórumon szó lesz az egészségügyben dolgozók bérének és munkakörülményeinek rendezése érdekében indított akcióról is. Emlékezetes: a rezidensszövetség kezdeményezte, hogy év végéig minél többen helyezzék letétbe felmondólevelüket annak érdekében, hogy a kormányzat érdemi intézkedéseket tegyen. A pályakezdő orvosok a következő hónapokban el kívánnak jutni az összes nagy kórházba, hogy konzultáljanak a kollégákkal az egészségügyben kialakult helyzetről, a lehetséges megoldásokról, és egyúttal az akciójukhoz való csatlakozásra buzdítsanak. A rendezvényeken részt vesznek a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Orvosok Szövetsége helyi képviselői is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kattintás helyett új vizsgálat

Időt és pénzt takarítana meg az orvosoknak és pácienseknek, ha egy rendszerré fejlesztenék a rendelőbeli számítógépeket. Tovább olvasom