Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Rommá tört két mentő a Kálvária sugárúton: négyen sérültek a balesetben

Rommá tört két mentő a Kálvária sugárúton: négyen sérültek a balesetben
Olyan iszonyatos erővel ütköztek, hogy az alkatrészek szétszóródtak a Nagykörúton.
Két mentőautó ütközött kedden délelőtt a város egyik legforgalmasabb csomópontjában: a Kálvária sugárút és a Moszkvai körút sarkán történt balesetben négy mentős sérült, és rommá tört két mentőautó. A balesetet az okozta, hogy a Mars tér felől, szirénával érkező mentőautónak a Dugonics tér felől érkező – nem szirénázó – mentő nem adta meg az elsőbbséget. A két jármű a kereszteződés közepén találkozott, a nagy sebesség miatt mindkettő a közeli oszlopnak csapódott.

A balesetben mindkét jármű totálkárosra tört, a kocsikban négyen utaztak. A könnyű sérülteket először a Kálvária sugárút sarkán lévő Máltai egészségügyi ellátóba vitték, majd bajtársaik újabb mentőautóval a sürgősségire szállították őket. Úgy tudjuk, csak az egyik – a beteghez vonuló – mentőautó volt szegedi, a másik Jánoshalmáról jött a városba, valószínűleg már hazafelé tartott.

A könnyű sérülést a mentősök a többek között az új kocsiknak köszönhetik, a járművekben kinyíltak a front- és oldallégzsákok is. A tűzoltók megküzdöttek a mentőautókkal, ugyanis a járművekben nem egy, hanem két akkumulátor is van: az egyiket az oldalára fordult autó padlólemeze alól kellett kiszedni.
Két mentőautó ütközött a Kálvária sugárúton. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA


Korábban

Két mentőautó ütközött kedd délelőtt a Kálvária sugárút és Nagykörút sarkán. Mindkét autó tortálkárosra tört, elsődlegesen két mentős sérült meg. Úgy tudjuk, az egyik mentő a Nagykörúton a vasútállomás felé tartott szirénázva, a másik a II-es kórház felé a belvárosba, amikor összeütköztek. Olyan iszonyatos erővel csapódtak egymásba, hogy a Nagykörutat teljesen beterítették az alkatrészek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőkemény kispapák: a metál- és a sportapukát is megmosolyogják

Kőkemény kispapák: a metál- és a sportapukát is megmosolyogják
Birkó! - kiáltja Varga János edző kisfia, mielőtt legyűrné a nővérét. Sportoló édesapja örül… Tovább olvasom