Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Rommá tört két vadonatúj mentőautó

Négyen sérültek meg könnyebben - több tízmillió lehet a kár, amit a biztosító fizet.
Megírtuk: két mentőautó ütközött kedden délelőtt a város egyik legforgalmasabb csomópontjában: a Kálvária sugárút és a Moszkvai körút sarkán történt balesetben négy mentős sérült, és rommá tört két mentőautó. A balesetet az okozta, hogy a Mars tér felől, szirénával érkező mentőautónak a Dugonics tér felől érkező – nem szirénázó – mentő nem adta meg az elsőbbséget. A két jármű a kereszteződés közepén találkozott, a nagy sebesség miatt mindkettő a közeli oszlopnak csapódott. A balesetben mindkét jármű totálkárosra tört, a kocsikban négyen utaztak. 
Két mentőautó ütközött a Kálvária sugárúton. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA


Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének igazgatója elmondta: egyelőre nem lehet tudni, milyen sérüléseket okozott a baleset a két mentőautón, így a kár is megbecsülhetetlen. Az azonban biztos, hogy nagy értékről van szó. – Kötelező biztosítás és casco is volt mindkét autón, így a költséget a biztosító állja – tette hozzá. Az összetört járművek egyébként mentőgépkocsik voltak, vagyis nem rohamkocsik, amelyek a legköltségesebb felszereltséggel szolgálatot teljesítő típusok.
Szegeden hat olyan új típusú mentőautó van, amely most összetört, új áruk 20–30 millió forint. A kiesett járművet Szegeden azonnal pótolták tartalék autóval, az ellátásban így nem okozott problémát a baleset.

Múlt héten temették kollégájukat

Február 25-én temették Borbély Gábor mentőápolót, aki kollégájával egy szülő nőhöz sietett február 16-án, amikor tragédia történt. Az esethez siető kocsi Kunhegyesnél lesodródott az útról, és az árokba borult.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1600 kilométert teker évente a zákányszéki kemény mag

1600 kilométert teker évente a zákányszéki kemény mag
Cukorbeteg lett, mozgást javasolt neki az orvos, Börcsök Zoltán pedig elkezdett biciklizni, de egyedül unta. Tovább olvasom