Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Rotary Tavasz Szegeden

Szeged - Megkezdődött a háromnapos Rotary Tavasz. Kék és sárga zászlók lobognak a Kárász utcán és a Klauzál téren, ahová egy színpadot is felépítettek.
A koncertekkel, művészeti előadásokkal tarkított program a Rotary-világelnök, Kalyan Banerjee hétfői érkezését előzi meg. A látogatás házigazdája a Szent-Györgyi Albert és a Tisza Rotary Club – tevékenységükről sokat megtudhatnak azok, akik a hétvégén felkeresik a Klauzál téri standjukat. Pénteken Takács Nikolas, az X-Faktor sztárja énekelt a színpadon, szombaton többek között a Mórahalmi Ugrókötél Csoport bemutatózik, vasárnap pedig a Szegedi Nemzeti Színház művészei lépnek fel.

Takács Nikolas, az X-Faktor sztárja énekelt tegnap a Klauzál téri színpadon. Fotó: Karnok Csaba
Takács Nikolas, az X-Faktor sztárja énekelt a Klauzál téren. Fotó: Karnok Csaba

A helyszínen a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány javára gyűjtenek. Ezzel kapcsolódnak a Szeged Első Lions Club évek óta tartó kampányához, ugyanis a Rotary szervezet célkitűzései között az elesettek, hátrányos helyzetűek támogatása, megsegítése is szerepel.

Az indiai származású Kalyan Banerjee feleségével hétfő délután érkezik Szegedre. Látogatása helyszínéül azért választotta a Tisza-parti várost, mert Magyarország Rotary-mozgalmában kiemelkedő helyen szerepel a szegedi a rendezvények szervezésében, a célok megvalósításában és a Rotary szellemiségének átadásában. A világelnök hétfőn 33 Rotary-klub képviselőjével találkozik. Román, szerb, horvát, szlovák, amerikai és magyar klubok tagjai mutatják be neki programjaikat, munkájuk eredményét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent-Györgyi-konferencia: plenáris ülések a TIK-ben

Plenáris üléseken ismertetik előadásaikat a Szegedre érkezett Nobel-díjas kutatók. Tovább olvasom