Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Sírva kért bocsánatot a fegyveres rabló

Szeged - Lőszert sem rakott a gáz-riasztó pisztolyba, úgy indult rabolni az a 19 éves fiatalember, aki januárban megtámadott egy Tisza Lajos körúti pénzváltót. H. Ákos 2 millió forintot zsákmányolt, az utcán járókelők fogták el. Ügyvédje szerint a férfi mindent megbánt.
A Nánási Illés vezette bírói tanács tegnap elnapolta a Tisza Lajos körúti pénzváltó kirablójának az ügyét, mert nem készült el a vádlott elmeorvosi szakértői véleménye. A tárgyalásra a januári fegyveres rablással vádolt 19 éves H. Ákos öltönyben és fehér ingben érkezett. A vádlott és a pénzváltóban megvert alkalmazott is megengedte, hogy fényképet készítsünk róluk.

A vádirat szerint H. Ákos az interneten választotta ki azt a szegedi pénzváltót, amelyet – megírtuk – január 15-én egy fegyverrel kirabolt. A vád szerint a támadás napján a 19 éves fiatalember Kiskunmajsa melletti otthonából Szegedre utazott, a rablás előtt a Bartók térnél egy épület beugrójában átöltözött.

Amikor a pénzváltóhoz ért, arcát egy sállal eltakarta, majd az ajtót berúgta, a vádirat szerint „a pisztoly markolatával több alkalommal kis és közepes erővel fejen ütötte a sértettet". A nőt mentők szállították kórházba. H. Ákos közel 2 millió forintot zsákmányolt, az utcán járókelők elfogták, földre teperték, amíg a rendőrök odaértek.

Öltönyben, fehér ingben jelent meg a tárgyaláson a 19 éves vádlott. Fotó: Segesvári Csaba
Öltönyben, fehér ingben jelent meg a tárgyaláson a 19 éves vádlott. Fotó: Segesvári Csaba

A tárgyalás után a büntetőeljárásról szóló törvény miatt a vádlottal nem, kirendelt védőjével viszont beszélhettünk.

– Mélységesen megbánta a tettét, maga sem érti, mi vitte a cselekményre – tudtuk meg Halász Tamástól. Az ügyvéd elmondta, H. Ákos nemrég érettségizett, önkéntes tűzoltó, büntetlen előéletű, és mentősként szeretett volna dolgozni.

– Nem tudja, miért bántotta a nőt, miért rabolt – folytatta Halász Tamás, aki elmondta, a vádlott teljes tényfeltáró, beismerő vallomást tett.

– Mindkét sértettől bocsánatot kért, többször is sírva fakadt bocsánatkérés közben – mondta az ügyvéd. Megtudtuk, a fegyveres rablással vádolt 19 éves fiatalember sem gyerekként, sem fiatal felnőttként nem volt agresszív.
Halász Tamás szerint azért kértek elmeorvosi szakértői vizsgálatot, hogy kiderüljön, mi vezette H. Ákost a pénzváltórabláshoz. Az ügyvéd azt mondta, védence többször hangoztatta: ha vissza tudná tekerni az időt, nem rabolná ki a pénzváltót. Hozzátette, a vádlott lőszert sem rakott
a működésképtelen gázriasztó pisztolyba.

A fegyveresen elkövetett rablásért 5–10 évig terjedő szabadságvesztést kaphat a 19 éves fiatalember. Ügyvédje abban bízik, védence személyi körülményei, megbánása enyhíteni fogja az ítéletet. A tárgyalást július 14-ére halasztotta a bíróság.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárják a Szent Ferenc utcát

Balesetveszélyes víziközmű-szerelvények – aknafedlapok és víznyelő rácsok – cseréjét végzi a Szegedi Vízmű Zrt. alvállalkozó bevonásával. Tovább olvasom