Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 28. péntek - Ágoston

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Számbűvészkedés és siker az Országgyűlésben

Számbűvészkedés és siker az Országgyűlésben

Orbán Viktor beszédével indul az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Kövesse velünk élőben.

Segesvári Csaba - 2013.02.11. 12:26
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Orbán Viktor beszédével indul az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Kövesse velünk élőben egy órától!

Napirend előtti hozzászólások jönnek, több képviselő távozik a teremből.

13:59 Orbán Viktor: a Fidesz támogatja Magyarország uniós tagságát. A siker az ellenzék sikere is. A sikeres kormány minden polgárnak jó - mondta.

13:43 Orbán Viktor szerint, ha a képviselők nem pontosan látják a számokat, tájékozódjanak. - Péntek hajnalban még elsők voltunk, de ha valaki előttünk végez, az nem bántja a magyarok igazságérzetét - mondta. Magyarországon a lakossági rezsi árak magasak, a keresetekhez képest. Az az érdekünk, hogy a családok által fizetett számlákat csökkentsük. Köztudott, hogy a gáz nagy része Oroszországból érkezik, a szerződéseket, hogy mennyiért vesszük a gázt, egy orosz és egy német cég közötti szerződés határozta meg. Mi még tárgyaló felek sem voltunk. Orbán Viktor a szuverenitásról, önállóságról beszélt. - A szerződések most kerülnek a magyar állam tulajdonába. Arra törekszünk, hogy minden gáztárolásra alkalmas tározó állami tuljdonban legyen. Ezt a tárgyalások során elérjük. A képviselőket megnyugtatja, hogy atomerőmű csak állami tulajdonban lesz. Schiffer András kérdésére: a támogatások ahhoz kerülnek, akik a földet művelik. Egyre szélesedő közmunkát fogunk szerezni, aki munkához szeretne jutni, annak segítünk. Amíg a magyar gazdaság nem ad mindenkinek munkát, addig a magyar állam kötelessége a közmunkaprogram szervezése, hogy több pénzt kapjanak az emberek, mint a segély. A kormány tárgyalásokat kezdeményezett a svájci számlák miatt, hogy a kikerült pénzek részben a költségvetésbe kerüljenek. A magyar kormány kötelessége, hogy tájékoztassa a polgárokat: mennyi pént fizetünk be és kapunk az uniótól.

13:33 Rogán Antal szerint a magyar kormány jobb pozíciót ért el az eu-s költségvetési tárgyalások során. Miért nem tudnak örülni a sikernek? - kérdezi. - A magyar kormány ha kiáll a magyar emberekért, akkor azt siker követi. Érdemes volt kiállni a magyar családokért, emberekért. Ez a nemzeti érdekek határozott képviselete.

13:28 Vona Gábor (Jobbik) beszél. Felháborítónak tartja azt, hogy az MSZP a 8 évnyi kormányzás után számon kéri a Fideszt. Vona "hagyjuk fel a kommunikációs mellébeszéléseket". Az Európai Uniós jelen formájában haldoklik - mondta. Népszavazást kezdeményezne az unióval kapcsolatban, "akarunk-e tagállamok maradni?"13:23 Kövér László csendre int mindenkit. Schiffer András, az LMP  tagja bírálja az uniós pénzek kifizetésének sebességét. Megemlíti, 4 milliárd euróval csökkent hazánk eu-s támogatása, ez nem lehet siker. Számbűvészkedésnek nevezi a kormány beszámolóját. Schiffer azt kérdezi: a jelentős meőgazdasági támogatások hová fognak vándorolni? Rövid oligarcházás követi mondandóját.

13:17 Mesterházy Attila: annyit értek el, amennyit ezzel a politikával el lehet érni - zúgolódás. Az MSZP elnöke szerint a FIDESZ sikerpropagandája a forint gyengülésén és a népesség fogyásán alakul. Mesterházy szerint az EON megvásárlása helyett a felsőoktatásra kellene inkább költeni, kéri a minszterelnököt, számoljon be az oroszokkal folytatott tárgyalásokról.

13:08 Fontos döntések születtek Brüsszelben. Hosszú és nehéz tárgyalás sorozat végére került pont. A világ is kezdi megszokni, hogy a magyarok kiállnak magukért - kezdte beszédét Orbán Viktor. A magyarok nem fogadják el a kettős mércét. Magyarország 2004-es uniós csatlakozása óta ilyen sikert nem ért még el. A költségvetési tárgyalások során mindent elértünk - mondta, amit taps követett. - Egyetlen ország előz meg minket az uniós támogatásokban. Mindezt akkor, amikor az uniós költségvetése csökkent. A kisebb tortából hasítottunk ki nagyobb szeletet. Megmarad a korábban vitatott áfa elszámolás lehetőége, a 85 százalékos támogatás. A 4 legszegényebb régiónak jutatott támogatás nem csökken. Magyarország számára a mezőgazdaság kitöréi pont, az uniós költségvetési nyesés nem érinti a mezőazdasági támogatásokat. 48 millió euró jut a fiatalok munkanélküliségének leküzdésére, olyan területeken, ahol 25 százaléknál több a fiatal munkanélküli. Van okunk bizakodni, de nincs okunk hátradőlni. Olyan programokat kell készíteni, melyek lehetővé teszik a források megérkezését. A támogatások 60 százalékát munkahelyek teremtésére kell fordítani. A magyar sikernek két tanulsága is van: csak annak van becsülete, aki kiáll az érdekeiért. A másik, hogy a sikerekhez szövetségesekre van szükség. A siker két dologból áll: bátorságból és bajtársiasságból.

Véget ér Orbán Viktor beszéde.

13:00 Megérkezett Orbán Viktor miniszterelnök. A képviselők is befutottak.

12:30 Egyelőre még csak pár képviselő ült be a Parlament patkó alakú üléstermébe, érdemi események egy órától várhatóak. Ma debütált az Országgyűlés Őrség, immár fegyveres, gumibotos rendészek végzik a ház rendjét.

Magyar Anna már megérkezett.
Magyar Anna már megérkezett.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 12 hozzászólás
Moderálásra küldöm 12. Tambitoma 2013.02.12. 08:23

3. roxper 2013.02.11. 14:43

"Magyarországon a lakossági rezsi árak magasak, a keresetekhez képest."

Még mindig ennél a bődületes propaganda sz*rnál tart, nem létezik, hogy ne lehetne ezen túllépni, a rezsiért piaci árat fizetni és inkább azon mesterkedni, hogy ne elmeneküljenek mo-ról a cégek, hanem idejöjjenek.

ENNYI KELLENE!
Munkahely-
Piac
Termelés.
Export.
Nem támogatás a mutyi cégeknek. Igazi piac megteremtés. Nem támogatás! Nem mese mese mátka.
A támogatásokról. Munka a szakmunkásnak! Munka az alulképzettnek. Munka a betanított melósnak.
MUNKA MEGÉLHETÉS KELL! NEM SEGÉLY! A halásznak ne segély adjunk hanem hálót és területet hogy halásszon.
A piac majd kineveli a tehetséges becsületes világát. Ha a munkának lesz értéke. Mert ma a mutyizásnak a cimbizésnek van ereje ez a pénz mögötti világ. A szakmunkás meg nézi a külföldi munkát.

Moderálásra küldöm 11. fenyő 2013.02.11. 22:43

Van a palettán sajnos néhány " letűnt csodalény ", akiknek a munkájára nem lehetünk túl büszkék. Tényleg nem értettek a pénzügyi dolgokhoz. Egyikük - a libás - be is vallotta: "Nem értettünk hozzá. " Ők magyar emberek lévén, mind rövid távon gondolkodtak? Nahát, ez az, meg van a magyarázat, 8. megtalálta, megírta. Köszönjük.

Moderálásra küldöm 10. aquila0126 2013.02.11. 22:07

7. fenyő 2013.02.11. 18:43
Még nem virrad? Pedig már időszerű lenne.

Moderálásra küldöm 9. klj-54 2013.02.11. 20:18

Nem vagyok Orbán kedvelő, de el kell ismerni, hogy a lehetőségek miatt többet nem kaphattunk.
Ez objektív dolog, ezt letagadni butaság lenne.

Moderálásra küldöm 8. roxper 2013.02.11. 19:10

7.
Noooormális?

Az emberek választhattak:
- huf hitel 14% thm-re, havi törlesztő 80.000
- chf hitel 6% thm-re, havi törlesztő 35.000

Ez idő alatt épp orbi embere a járai nevű csodalény ült az mnb élén és folyamatosan emelte az mnb alapkamatot, tehát sok választási lehetőség nem volt, nem mellesleg a magyar ember rövid távon gondolkozik és nem ért a pénzügyi dolgokhoz sem, bármit aláír!

Moderálásra küldöm 7. fenyő 2013.02.11. 18:43

Igen, tönkretették az országot. Azok, akik az irdatlan mennyiségű és visszafizethetetlen hitelt felvették
Akik nem tudták fizetni a lakáshiteleiket, azoknak ugyebár elvette a bank a lakásait. A csapból is az folyt, vegyen fel deviza hitelt, építkezzen, vásároljon ! Tudták azt nagyon jól a szocialisták, hogy a hitelfelvétel mekkora kockázattal jár, mégis azt tették. Sőt mindenkit arra biztattak. Vajon az eladósodott országnak hol szándékoztak lakóparkot építeni ?! Sehol. Mi volt a sötét tervük az eladósítással ? Netán az, hogy a pénzvilág gazdagodjon a kamatokból ?

Moderálásra küldöm 6. xenopus 2013.02.11. 18:13

Szerintem Viktor (szokás szerint) hazudik!
Tönkretették az egész országot!

Moderálásra küldöm 5. Qllancs 2013.02.11. 16:19

<moderálva>zsoltika meg vigyorog --mint a pék kutyája a perecre !<moderálva> mind.

Moderálásra küldöm 4. Qllancs 2013.02.11. 16:17

Örülni kéne, hogy csak Lengyelország előzött meg minket. Viktor elintézte ..jöhetnek a milliárdok..lehet gazdagodni még..még ....
60 % munkahelyteremtésre kell .....nem közmunkára viktor !
Ott a képen <moderálva> ...a varázsló ! 247 ezer ft bankbetétje volt...1 év alatt feltúrbózta 14 millióra !Ügyes ! <moderálva>

Moderálásra küldöm 3. roxper 2013.02.11. 14:43

"Magyarországon a lakossági rezsi árak magasak, a keresetekhez képest."

Még mindig ennél a bődületes propaganda sz*rnál tart, nem létezik, hogy ne lehetne ezen túllépni, a rezsiért piaci árat fizetni és inkább azon mesterkedni, hogy ne elmeneküljenek mo-ról a cégek, hanem idejöjjenek. Eddig, a közel 3 év alatt mindössze arra futotta, hogy a korábban hazánkba érkezett cégekkel humbug stratégiai fecnit írattak alá és semmi több!


12 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...