Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Számlát nyitottak a világjáró Ivanics testvéreknek

Martinique - Úgy tértek vissza az Európai Unió területére a világjáró Ivanics testvérek, hogy maradtak Latin-Amerikában: a Franciaország tengerentúli megyéjének számító Martinique szigetén várják sorsuk jobbra fordulását. Egy budapesti orvos számlát nyitott nekik, hogy segítsen.
Négy éve indult el a szegedi Kálvin térről a vajdasági testvérpár, Ivanics Ferenc és Ivanics István, hogy körbegyalogolja a Földet. A 35 ezer kilométeres út több mint felét teljesítették, de pénzhiány miatt hónapok óta Dél-Amerikában vesztegelnek – írtuk május elején.

Hónapok után hallattak ismét magukról a napokban: miután a kolumbiai Pastóban megálltak, utolsó tartalékaikból visszatértek a venezuelai Caracasba. A helyi magyar közösségtől kaptak némi alkalmi munkát, és egy-két ablakkeret átfestésével 3 hónap alatt sikerült annyit spórolniuk, hogy visszatérhettek az Európai Unió területére – úgy, hogy maradtak ugyanazon a földrészen: Martinique szigete ugyanis francia fennhatóság alatt áll.

Gyakorolják is a nyelvet, és – ahogy írják – részecskegyorsításon és agysebészeti beavatkozáson kívül bármit vállalnak. Munkát keresnek, és továbbra is számítanak a hazai támogatásra.

Talán nem hiába: szerkesztőségünket nemrég megkereste egy budapesti orvos, Lázár Erika – nem ismeri a fiúkat, de történetük annyira megfogta őt, hogy elhatározta, segít. Próbált pénzt utalni Ivanicséknak, de nem járt sikerrel.

– Ezért nyitottam egy OTP-számlát az én nevemre, az adataimmal. Hozzá egy kártyát, amellyel bármelyik bank- automatából fel lehet venni a pénzt. Elküldöm nekik. Ha lennének olyan emberek, akik havonta csak ezer forintot küldenének rá, már könnyebb lenne a fivérek sorsa. Egyelőre rajtam kívül két ember tett be pénzt. Remélem, javulni fog a szám! – mondja. A számlaszám, amelyre várja a felajánlásokat: 11773092– 00288042. A számlatulajdonos: Lázár Erika Ágnes. A befizetésről értesítést kér a lazar.erika@gynevac.hu e-mail címre is.

Olvasóink írták

 • 7. lerika 2011. június 25. 01:01
  „Zoltanszabo, dodo, szatyi, korsholm! És mindenki, aki így gondolkodik! Aljasok vagytok, és önzők! Jobb lenne, ha ilyen hozzászólást magatokban tartanátok! Ha képesek lennétek felfogni, hogy miért indultak útnak az Ivanics fiúk, ha elolvasnátok a blogjukat, talán másképp gondolkodnátok!
  Fa Nándorra büszkék a magyarok, még kormánykitüntetést is kapott, pedig ő se a saját millióin vitorlázta körbe a földet, ő gazdag sponzorokat keresett magának, akik az úri szórakozást díjaztak! Ezek a fiúk egyszerű emberek, nem a gazdagoktól várnak támogatást és értékelést, hanem az egyszerű emberektől. De sport teljesítményük nem nyári üdülés, hanem kemény munka és lemondás! Azt érdemlik, hogy tiszteljük, és segítsük őket! Köszönöm, kanyarodó, köszönöm, hogy van még érző szivű magyar ember!”
 • 6. kanyarodo 2011. június 24. 20:28
  „Most fizettem be a számlára 20 -ezret. Szívesen segítettem!!!”
 • 5. korsholm 2011. június 24. 09:54
  „Én inkább felháborodok,mint sem hogy segítek.Ugyanmááár...Jó helyen vannak ott.Hányinger,hogy miután megunták a kalanadozást,másoktól várják az anyagi támogatást.Nemááááá....Komolytalan.”
 • 4. szatyi 2011. június 23. 14:42
  „Én is elmennék világot látni, csak nyisson valaki egy bankszámlát a részemre!”
 • 3. kiokushyn 2011. június 23. 13:14
  „dodó
  Minden nézőpont kérdése. Ez a Te véleményed, másé meg más. Így kerek a világ.”
 • 2. dodó 2011. június 23. 11:19
  „A világ minden táján van magyar konzul, vagy magyar konzuli feladatot is ellátó ügyvivő, aki megelőlegezi nekik a hazautazás költségeit.
  ...Ja, hogy itthon vissza kel fizetni... meg vége lenne a vidám vándorlásnak? Az se normális, aki ezeknek és hasonszőrű társainak pénzt ad.”
 • 1. zoltanszabo 2011. június 23. 11:00
  „Én is megadom a bankszámla számom, oda is kérek utalni.
  Ha valaki ilyen túrára indul --mint ezek --észnélkül--pénznélkül-- felelőttlenség.
  Csak akkor induljon el valaki, ha saját--v. szponzori pénze van. Ha lehet több millió Ft.
  A világon mindenhol élnek magyarok.Még az Északi--Déli sarkon is. Biztos azok is segítenének ezeknek a fiúknak ! Az itthon élő magyarok nem --de talán a külföldön élők --igen is összefognak , a bajban segítenek a fiúknak !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Királylány úszott a Tiszán

Szelte a habokat a Bodrogon, a Körösön és a Dunán, ringatózott a Fekete-tengeren a Királylány – a hatéves sétahajót szerdán mi is kipróbáltuk a Tiszán. Tovább olvasom