Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Szegeden állt bíróság előtt Repülős Gizi

Szeged - Egy Kisteleken elkövetett 2008-as besurranásos lopással gyanúsítják Repülős Gizit. Az egész országban ismert 86 éves asszony szerdán állt a Szegedi Városi Bíróság elé, de tanúinak távolmaradása miatt nem született ítélet.
Egy Kisteleken történt besurranásos lopás gyanúja miatt állt ma délután a Szegedi Városi Bíróság elé az egész országban csak Repülős Giziként elhíresült K. Sándorné B. Gizella. A 86 éves asszony már a tárgyalás elején arra panaszkodott: nem hallja Kádár József Gábor bíró szavait. A bíró szerint megfelelő hangerővel ismertette a tárgyalás adatait és nyugalomra intette a nénit. Kádár József Gábor ezután az idős nő elmúlt években elkövetett lopásai miatt jogerősen kiszabott büntetéseit sorolta fel: az egész országban ismert asszony több mint fél évszázada került összetűzésbe a törvénnyel. Idáig 40 évnyi börtönbüntetést kapott, amiből 17 évet leült. Legutóbb 2011 augusztusában érték tetten Kapuváron, ahonnan 700 ezer forint értékű arannyal távozott egy családi házból.

Szegeden állt bíróság előtt Repülős Gizi. Fotó: Schmidt Andrea
Szegeden állt bíróság előtt Repülős Gizi.
Fotó: Schmidt Andrea

Repülős Gizi a tárgyalás előtt lapunknak, majd a tárgyalóteremben elmondta: 2008. május 7-én nem járt Kisteleken. – Pont Gizella napja volt, amit mindig a családdal ünneplünk meg. Most is velük voltam Miskolcon, amit fotókkal is tudok bizonyítani – mondta az asszony. A védelem 4 tanút idézett meg a tárgyalásra, de közülük senki nem jött el; ennek hiányában a bíró nem tudott ítéletet hozni. A gyanú szerint Repülős Gizi a fent említett napon egy kisteleki élelmiszerüzlettel egybekötött házba lépett be házvásárlás ürügyén. Amikor senki nem figyelt rá, a hálószobában elzáratlanul hagyott aranyat magához vette. A ház tulajdonosa az előző tárgyaláson felismerte Repülős Gizit, ahogy az a festő is, aki az asszony látogatása napján a házon dolgozott. Később egy harmadik tanú is jelentkezett, aki a kérdéses napon szintén látta Gizit Kisteleken. Az idős nő tagadott s váltig állította: nem járt Kisteleken. Vallomásából az is kiderült: soha nem ült repülőn, nehezményezi ezen jelzőt a neve előtt, amit még 1953-ban aggattak rá. Gyerekkorában agyhártyagyulladása volt, ami miatt a mai napig ha stressz éri, lopnia kell.

Olvasóink írták

 • 14. Agyalapi 2011. november 17. 14:47
  „Ilyen ügyek miatt súlyosan terhelt a bíróság. Idő kell az ítélethez....”
 • 13. joy 2011. november 17. 12:58
  „Aranyos, kedves csibész -míg nem hozzám surran be!”
 • 12. zoltanszabo 2011. november 17. 11:35
  „Szegény Gizi néni 86 évesen sem hadják békén.A 3/4 életét börtönbe töltötte.
  Ahova besurrant --NEM VOLT BEZÁRVA semmi ! szabadon járt-kelt. Vitt amit talált. A tulajok felelőssége ?????MIÉRT HAGYTÁK nyitva a kaput--ajtót ?? Értéket miért nem zárták el ????
  T. 7. Az arany kis csomóban is érték, meg zsebben is elfér. Hogy nézett volna ki ,ha a mami egy plazma TV.vel sétált volna el ?? Egy kicsit feltünő lett volna.”
 • 11. faguriga 2011. november 17. 07:07
  „http://hu.wikipedia.org/wiki/Rep%C3%BCl%C5%91s_Gizi
  http://youtu.be/ChUMNJDIEpY”
 • 10. Pyt31 2011. november 17. 07:06
  „Remélem Gizi nénit valaki szemmel tartotta a tárgyalás után, mivel elég nagy stressz érhette! Saját elmondása alapján: "Gyerekkorában agyhártyagyulladása volt, ami miatt a mai napig ha stressz éri, lopnia kell." :)”
 • 9. Skywalker911 2011. november 17. 06:12
  „Hiába öreg, szerintem le kéne valahogy állítani, mert aki 86 évesen is lop annak elég erős lopási hajlamai lehetnek...
  Most komolyan, a legtöbb ember örül ha egyáltalán valhogy megéli ezt a kort, emez még lopni is eljárogat!! Nem semmi, főleg ha azt nézük h elég sokat ült börtönben, ami ugye nem egy életkor növelő tényező. Kemény fából faragták az öreglányt, bár egyáltalán nem szimpatizálok azzal amit csínál, sőt egyenesen elítélem..”
 • 8. Elendur 2011. november 17. 01:37
  „de mit keresett a cipő, azaz az arany az asztalon, elzáratlanul?”
 • 7. CsImre 2011. november 16. 22:06
  „Nahát, egy nemzetközi hírű bűnöző városunkban. Azt azért megkérdeztem volna, hogy a stressz miatti lopás miért éppen aranytárgyakra irányul. Nagy zsivány ez a Gizi néni. :)”
 • 6. nyomdasz63 2011. november 16. 21:43
  „Ez pont olyan,mint az a pesti maffiavezér. Pár éve megvett egy orvost,hogy agysorvadási papírja legyen-nem jött be. Most megint elmeorvosi intézetbe került,rövidesen >elmeállapota miatt nem büntethető<kategóriába kerül.
  "Gizi néni" is megússza ismét...profi ügyvédje van.”
 • 5. pirosmedence 2011. november 16. 21:41
  „Végre valami szenzáció! Különben óriási figura lehet az öreglány......... igaz, hogy zsivány tolvaj, de igazán nem tudom, lehet -e rá szívből haragudni????? Vásott, de kedves csirkefogó, ettől függetlenül ha lopott, akkor persze 86 évesen is menjen a dutyiba....... Viszont az élete egy nagy regény lehet!”
 • 4. Grabowsky 2011. november 16. 18:58
  „Itt az élő példa: Ha a tizediknél életfogytiglant kap, nem csinálja még fél évszázadon keresztül mindenki kárára...”
 • 3. vuk 2011. november 16. 18:14
  „Ha betegseg akkor pszichiatria es kezeljek... nem ertem miert garazdalkodhat szabadon.”
 • 2. IVY 2011. november 16. 16:49
  „1. Zotya100!
  Pont erről beszéltünk mi is az imént!
  De jó kis parókára futotta a mammernek. (mert hogy az van a fején....:)”
 • 1. Zotya100 2011. november 16. 16:00
  „"Gyerekkorában agyhártyagyulladása volt, ami miatt a mai napig ha stressz éri, lopnia kell." --- Jó kis érvelés! Majd ezt mondom én is, ha már nem tudom eltartani a családot....és.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint egymilliárddal tartoznak a Csongrád megyei feketelistás cégek

A 100 millió forintnál nagyobb adóhiányt felhalmozó cégek listáján három Csongrád megyei vállalkozást is szerepeltet a feketelista.hu. Tovább olvasom