Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Szegedi és kisteleki fiatalok a keceli drogügyben

Szeged - Egy szegedi és két kisteleki is volt az öt fiatal között, akiket szombat hajnalban találtak eszméletlenül az egyik keceli diszkóban.

A keceli diszkóból szombaton kórházba került 5 személy közül kettőt már meghallgattak a rendőrök, egyelőre tanúként. Közülük egy szegedi, kettő pedig kisteleki.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem árulta el, hogy melyik két fiatalról van szó. Mivel azonban az ügyben a Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomoz, így feltételezhető, hogy a kiskunhalasi kórházban fekvő két férfi kihallgatása történt meg. Azt, hogy mit vallottak, ugyancsak nem hozta nyilvánosságra a szóvivő.

Kábítószerfogás Hegyeshalomnál - a bugyiban is kokain volt

Magyar kábítószercsempészeket fogtak el a vámnyomozók szombaton este Hegyeshalomnál. A Bács megyei fiatalok 20 millió forintot érő marihuánát és kokaint próbáltak az országba hozni, most azt is vizsgálják, hogy van-e kapcsolat köztük, és a szombaton, Kecelen rosszul lett fiatalok között - mondta el Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

Egy szegedi és két kisteleki fiatal is érintett a keceli drogügyben Fotó: baon.hu
Egy szegedi és két kisteleki fiatal is érintett a keceli drogügyben.
Fotó: baon.hu

- A másik három férfi továbbra sincs kihallgatható állapotban – közölte Mihályné Bornemisza Eleonóra. Hozzátette: mind az öt személynél kábítószer fogyasztást mutattak ki az eddigi vizsgálatok, méghozzá több féle drogot, ami között azonban egyiküknél sincs heroin.

Hollandiából jött Magyarországra az a két magyar rendszámú személyautó, amelyeket a vámnyomozók állítottak meg szombaton este. Az egyik járműben egy férfi, a másikban egy férfi és egy nő utazott. A vámnyomozók egy kábítószerkereső kutya segítségével vizsgálták át az autókat. A kutya az egyik pótkerekénél jelzett. Itt 1,4 kilogramm marihuánát és 1,2 kilogramm kokaint találtak. Ezután tovább vizsgálódtak és a másik autóban utazó nő bugyijában is találtak kokaint, öt és fél grammot. A rendőrök megkezdték a csempészek kihallgatását. Mivel mindhárman Bács-Kiskun megyeiek azt is vizsgálják, hogy lehet-e kapcsolat közöttük és a pénteken a keceli diszkóban drogoktól rosszul lett öt fiatal között.

A Bács-Kiskun megyei Kecelen egy szórakozóhelyen találtak öt fiatalt, mindegyikük eszméletlen volt. A mentők mindannyiukon életmentő beavatkozásokat hajtottak végre: intubálták, és mesterségesen lélegeztették őket. Életveszélyes állapotban kerültek kórházba, azóta jobban vannak.

Előzmények:

Többfajta úgynevezett partidrogot is fogyaszthattak azok a fiatalok, akiket szombat reggel találtak meg eszméletlenül a keceli diszkóban - legalábbis ezt mutatta ki kettőjüknél az elsődleges gyorsteszt. Szombaton, a késő délutáni órákra négyen már magukhoz tértek, ötödik társuk azonban még eszméletlen. A mentők összesen öt férfit szállítottak kórházba reggel: kettőt mentőhelikopterrel a fővárosi Erzsébet Kórházba, kettőt rohamkocsival a kiskunhalasi, illetve egy fiút a kalocsai kórházba vittek.

Bár négyen már magukhoz tértek a reggel eszméletlenül talált fiatalok közül, de még nincsenek kihallgatható állapotban - mondta el Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: egyikük - akit a fővárosi Erzsébet kórházban ápolnak - még mindig eszméletlen.

Közben a kiskunhalasi kórházba szállított két férfinél gyorstesztet végeztek, az elsődleges eredményekből arra lehet következtetni, hogy többfajta, úgynevezett partidrogot fogyasztottak. Ezek együttes hatása vezethetett az életveszélyes állapothoz.

Lengyel János, a kiskunhalasi kórház orvos-igazgatója annyit mondott el, hogy mindketten stabil állapotban vannak, és valószínű, hogy mindketten felépülnek. Az orvosok pár szót már váltottak a fiatalokkal, de ebből csak annyit lehet tudni: mindketten tagadják, hogy kábítószert fogyasztottak volna. Azt állítják: nem emlékeznek, mitől lettek rosszul.

A huszonéves fiatalokat és idősebb társukat szombat reggel eszméletlen állapotban találták meg egy keceli szórakozóhelyen, Bács-Kiskun megyében. A mentők mindannyiukon életmentő beavatkozásokat hajtottak végre: intubálták, és mesterségesen lélegeztették őket.

A rendőrök először arra gyanakodtak, hogy folyékony ketamint fogyasztottak, később azonban ezt kizárták. Most tehát még mindig nem lehet tudni, hogy mitől lettek rosszul: kábítószer-túladagolás, esetleg szennyezett drog áll-e a háttérben. Az mindenesetre biztos, hogy nincs összefüggés a keceli eset illetve a közelmúltban a fővárosban és Miskolcon történt heroin-túladagolások között. Egyikük zsebében találtak egy fiolát, amiben a drog lehetett, ezt már vizsgálják. A nyomozók kábítószerrel való visszaélés miatt indítottak eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Olvasóink írták

73 hozzászólás
 • 73. vadvirág 2008. augusztus 14. 14:28
  „Örülök hogy valaki egyetért velem coe:) !De persze mindenkinek van véleménye és amint látom elég különbözőek ...csak kár hogy vannak olyan alpári emberek akik szidkozódnak meg káromkodnak és nem tudnak egy értelmes mondatot leírni anélkül hogy neki esnének a másiknak!!!
  Egyébként szinte minden hétvégén vannak disco balesetek akár a drog vagy az alkohol miatt...vagy csak rosszul létek de azokat a témákat mégsem kapják így fel!!!
  Nem védem Kecelt de nem az ottani disco a hibás a történtekért hanem azok az emberek akik eladták a drogot és azok a felelőtlenek akik megvették!!!!”
 • 72. coe 2008. augusztus 14. 12:05
  „így van vadvirág megmondta. ezt csak azok hiszik akiknek fogalmuk sincs a dolgokról csak azt fújják amit a bulvársajtó meg a média közöl. hogy kecel a drogtanya (el sem hinnék mennyi olya "drogtanya" van még amiről el sem hinnék hogy az) meg hogy ehhez a zenéhez drog kell mert úgy lehet csak élvezni. baromság mind. na de ezeknek az embereknek aztán mondhatod.”
 • 71. vadvirág 2008. augusztus 14. 01:49
  „De hozzátenném hogy teljesen mind1 milyen zenét hallgatsz vagy hogy hova jársz szórakozni, nem az határozza meg hogy valaki drogos e vagy nem!Nem értek egyet azzal hogy bizonyos zenei stílusokat csak úgy lehet élvezni ha drog hatása alatt álssz...és nem mindenki drogos aki Kecelre járt bulizni!!”
 • 70. vadvirág 2008. augusztus 14. 00:55
  „Mindenki maga dönti el hogy használ e drogot vagy nem...én nem sajnálom kicsit sem azokat akik droggal élnek vagy buliznak mert saját hibájukból lesznek "áldozatok"!!
  Szörnyű látvány olyan embereket látni akik tönkre mennek a kábítószer miatt (láttam nem egyet leépülni)!!!
  Mert aki használja lehet hogy "repül" és "jól érzi magát" de aztán mélyebbre zuhan mint azt bárki gondolná!!!
  Csak az a baj hogy azzal nem oldódik meg a probléma ha bezárnak egy discot mert kábítószer sajnos már mindenhol megtalálható...és fiatalok sokasága lazán veszi a droggal kapcsolatos dolgokat mert mi az nekik ha egy-két buliban "nyomnak" valamit amitől pörögnek ...ők csak ezzel foglalkoznak!!!
  De abba bele sem gondolnak hogy velük is megtörténhet hogy rosszul lesznek vagy rosszabb esteben hogy meghalnak!Mert senki sem tudja hogy mivan abban az anyagban amit használ vagy bevesz és hogy a szervezet hogy reagál rá!!! Szerintem erről a témáról nagyon sokat lehetne beszélni ...de úgyis mindenki mást gondol róla.......”
 • 69. coe 2008. augusztus 13. 22:06
  „64 : légyszi az okosságaidat hagyd meg otthonra a családi kaján még te lehetsz a bölcs. nem majomok mennek oda és nem is trenszesek. nem csak szegeden folyik a drog hanem mindenütt. a legkisebb legótvarabb kocsmai bulitól kezdve a drága sznob helyekig. ez a mai világ. de talán qz ilyen felelőtlen embereknek el kéne gondolkodni magukon. összezabálnak mindent nem tudják mit bírnak itt az eredménye. amúgy persze az első dolgo az hogy túlélték ez a lényeg de akkor is iszonat felelőtlenséget csináltak és rengeteg gondot indítottak el ezzel.”
 • 68. P. Andi 2008. augusztus 13. 13:02
  „kedves Patriot!!!

  olvasd el mégegyszer h mit írtam!! ez nem az én életem!! ez az ország!! de ha nem bírod abbahagyni a kötekedést, akkor csináld még!!!”
 • 67. NGK 2008. augusztus 12. 20:07
  „Na gyerekek egyet mondok erre a 66 kis hozzászoláshoz 28 vagyok kecel club koronát vendégelem inmáron 11 éve és mi tagadás sok szart meg ettem a bogyotol az angyal porig ami épp befojt a korona ajton de egyet tudni kell fiatalok mindig, hogy mennyi az elég én mindig tudtam 1-2 bogyo mindig elég volt vagy 1 g spuri de tudni kell mindig mi a határ (Kiskőrös)2008.08.12”
 • 66. Holly 2008. augusztus 12. 15:27
  „Szánalmasak és buták az emberek... Innen is látszik. Nem kívánom senkinek h átélje az aggodalmat mikor egy hozzá közel állo személyt lát haldokolni legyen a kiváltó ok bármi. Én örülök h jobban lettek a fiúk és ez a lényeg. Ti meg mondjatok amit akartok.... ostobák!”
 • 65. Nagy Ő 2008. augusztus 12. 00:21
  „Remélem mihamarabb jobban lesznek a srácok!Nem ismerem őket,de nem kívánom senkinek se a halálát...!Talán ez az eset ráébreszti őket,hogy abba kellene hagyni a mértéktelen cuccoszást,csak az a baj,h ennek kell történie ahhoz,h egyátalán elgondolkozzanak arról,h megéri e ez nekik,megér e pár órácska kábultság,mint a saját életük!”
 • 64. kaky 2008. augusztus 11. 01:09
  „A keceli dizsi egy drogbarlang...

  Oda mennek a trenszes majmok "Flashelni..."

  Szegeden a nagyobb dizsikben ugyanolyan nyílt terepen folyik a drogbiznisz, mint itt....

  Bekerült egy más összetételű anyag... és van akinek túl erős... vagy van, aki nem bírja!”
 • 63. mnx 2008. augusztus 11. 00:18
  „Tisztelt "dr. Poth Bela"!
  Önnek mint orvosnak (?) kellene latnia, hogy ök nem latjak, hogy a sajat vesztükbe rohannak.
  Eppen ezert szorulnak segitsegre!!!!!
  Es ha tenyleg orvos lenne Ön, tisztelt Dr. Poth, en Önt mint haziorvosomnak semmi esetre sem valasztanam, aki az orvosi segitsegre szorulokat "hülye pöcsöknek" nevezi!”
 • 62. dr. Poth Béla 2008. augusztus 10. 23:18
  „Hülye pöcsök... Annyi ember halt már meg, miért látják, hogy a saját vesztükbe rohannak.”
 • 61. Patriot 2008. augusztus 10. 23:18
  „ÓÓÓÓÓ! P. Andi! Az az okos lány, akinek az élte, mint írta, normális, ugyanakkor minden kiejtett mondatából ...
  De róla ennyi elég!
  Anak van igaza, aki azt írta, az alkoholnak - és aciginek - sokkal több az áldozata, mint a drognak.”
 • 60. P. Andi 2008. augusztus 10. 22:59
  „"Forró a véred, lüktet az agyad, fáradhatatlannak érzed magad!
  Merev az arcod, megfeszül a tested, már csak a basszus élteti a lelked!
  Egy olyan helyen vagy, ahol mindenki szeret, nem számít ki vagy s mi a neved!
  Hideg verejtékben fürdik a tested, ilyenkor már az sem érdekel, ha ez lesz a veszted!"

  hát ezt a pár sort egy kedves ismerősöm, aki "családtag" Kecelen, Ő mondta (ez a Keceliek Mottója)!!! azt hiszem, ebból kiderül minden!

  Ez nagyon szomorú! És sajnos egyre töb ilyen van (és lesz is), és rengeteg a FIATAL köztük!!!

  A disco már nem arról szól, amiről kellene! Sajnos a disco tulajdonosok tudnak mindent, mindenben benne vannak, és itt már nem az a lényeg, hogy elmenj kikapcsolódni hétvégente a barátaiddal és táncolj egy jót...
  Őket sem ítélem el, hisz nekik is meg kell élniük valamiből ( de pont ebből :S) és ebben az országban, katasztrófában csak úgy él meg az emeber, ha lop, csal, hazudik, másnak szenedést okoz (a politikusok meg kaszálnak)!!!

  Ez már csak még rosszabb lesz..:S”
 • 59. pille 2008. augusztus 10. 22:41
  „Csicseriborsó! Igen mind gázos, kivéve a 47-es. Sajnos Te is csak általánosságokat és közhelyeket írsz! Olvasd el az 55 és 57-es hozzászólásokat. Szerintem Ők valamit tudnak.”
 • 58. csicseriborsó 2008. augusztus 10. 22:28
  „pille! csak az utolsó két oldalról 38.40.45.47 hozzászólások. A keceli discoról meg csak annyit hogy kb. 7 éve fél évre bezárták, mert egy drograzzia végett bebukott, amikor bementek az ellenőrök akkor marékszámra lehetett szedni a földről az anyagot mert mindenki eldobálta ne hogy lebukjon...sajnos ez a probléma nem mostanában kezdődött...”
 • 57. fű 2008. augusztus 10. 22:22
  „NEM KÉNE! én is úgy látom, hogy azok szólnak hozzá, akiknek lila fogalmuk sincs az egészhez. Beszélnek ítélkeznek össze-vissza!Írogatnak mindenféle buta dolgokat.”
 • 56. pille 2008. augusztus 10. 22:06
  „csicseriborsó! szerintem Te nem olvasod el normálisan, vagy nem fogod fel, hogy mit írnak a fórumozók!Senki nem rágalmaz senkit sem,csak mindenki elmondja a Maga véleményét.”
 • 55. NEM KÉNE 2008. augusztus 10. 21:52
  „Nem kéne hozzászólni azoknak, akik nem tudnak semmit a drogok használatáról!!Beszélünk össze- visza.Mindjárt másként látnátok a témával kapcsolatos dolgokat, ha a családotokban lenne egy "drogos". Nagy küzdelem!! Nagy csata! Nagy családi kitartás!”
 • 54. csicseriborsó 2008. augusztus 10. 21:51
  „Remélem mindenki végig olvassa ezt a fórumot mielőtt ide beír, mert akkor láthatja, hogy milyen minőségben gusztustalan módon tudunk kommunikálni egymással. Emberek önkritika!!!! Mindenkinek van véleménye ezt el kell fogadni nem egymást rágalmazni és megszólni, ha egyformán gondolkodnánk tökéletes lenne ez az ország, de sajnos nem az, tehát nem gondolkodunk egyformán...”
73 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőke Zsuzsi, a lovak szerelmese

Szeged - A 12 éves Szőke Zsuzsi Barbie-babák és játékmackók helyett a lovakat gyűjti - plüssből, fából vagy éppen kristályból. 7 éves kora óta lovagol, korosztályában az egyik legtehetségesebb díjugrató hazánkban. Tovább olvasom