Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Szegedi Jobbik: Elég volt a társasházi cigánybűnözésből!

Szeged - Lakossági fórumot rendezett a szegedi Jobbik a Hétvezér utcában lapunk cikkének hatására, amiben arról számoltunk be, hogy az utca lakóit évek óta tartja rettegésben az 54-es szám alatt élő IKV-s ház egyik népes famíliája. A Jobbik jelentősen szigorítaná a szociális bérlakásokhoz való jutás feltételeit Szegeden. A rendezvény hatalmas rendőri biztosítás mellett atrocitás nélkül zajlott le.
Társasházi cigánybűnözés: Elég volt! címmel rendezett lakossági fórumot kedd délután a Jobbik szegedi szervezete a Hétvezér utca 59. szám alatt. A helyszínválasztás nem volt véletlen. Lapunk július közepén elsőként számolt be arról, hogy a Hétvezér utcaiakat az 54-es szám alatti IKV-s ház egyik famíliája már évek óta tartja félelemben. A népes család tagjai üvöltöznek az utcán, a rájuk hívott rendőrök a lakók elmondása szerint tehetetlenek. Az 59-es szám alatt lakó Balogh Jánosnál akkor telt be a pohár, amikor egy éjjel nagy hangoskodás közepette összeverték az ereszcsatornáját.

A fórumot délután fél 6-ra hirdette meg Tóth Péter, a Csongrád megyei önkormányzat Jobbikos képviselője. A környéket már jóval a fórum megkezdése előtt ellepték a rendőrök: legalább tucatnyi szolgálati és civil rendőrautót számoltunk össze. Az egyenruhások egyik nagy csoportja az 54-es számú ház előtt állt, aminek ajtaján se be, se ki nem engedtek embereket. Itt posztolt Lázár Szvetozár, a Szegedi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának alezredese is. A rendőrök nagyobb csoportokban álltak a Hétvezér utca Damjanich és Francia utca sarkán is. A Damjanich utcában láttuk Zélity László szegedi rendőrkapitányt, de kutyás járőr is biztosította  a helyszínt. A félelmet okozó família tagjai közül többen a három emeletes IKV-s ház ablakain sandítottak kifelé, de a máskor oly hangos család tagjai ezúttal végig némák maradtak. Tóth Péter viszont hallatta hangját a mintegy hatvan érdeklődő előtt.

Szegedi Jobbik: Elég volt a társasházi cigánybűnözésből! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

- A Jobbik a cigánybűnözést és a cigány-magyar együttélést nem társadalmi-szociális, hanem kulturális problémaként kezeli. A cigányoknak félnomád a kultúrája, a hosszú évek alatt hozzászoktak a vándorláshoz, a fosztogatáshoz és a vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséhez. Ha a magyar magántulajdon szót szeretnénk lefordítani cigány nyelvre, nem találjuk meg a szótárban. A cigányoknál ugyanis nem létezik ez a szó. Nem tudják mások tulajdonát tiszteletben tartani. Ez történt meg sorozatban a szegedi Hétvezér utcában is. A környékbeli boltosok közül már mindegyiktől loptak - magyarázta. Tóth Péter kijelentette: az 54-es számú házat mintegy hetven cigány lakja, akik szociális alapon jutottak lakáshoz.

- Megnéztük a szegedi szociális bérlakásról szóló rendeletet, amit nagyon megengedőnek találtunk. Pályázat útján lehet hozzájuk jutni: akinek például négy gyereke van, az 80 pontot ér. Akinek viszont van munkája, az csak 10 pontot kap. Látható, hogy ez az elbírálás kiknek kedvez. A szeptemberi közgyűlésben kezdeményezzük a rendelet szigorúbbá tételét. A szociális bérlakáshoz jutás előfeltételének a büntetlen előéletet akarjuk beiktatni - mondta a politikus. Beszéde közben érkezett meg mintegy tíz fő élén a Hétvezér utcába Toroczkai László megyei önkormányzati képviselő is: a fekete színű ruhában érkező fiatalok megjelenése nagy feltűnést keltett.
Tóth Péter után az utcabeleik nevében Balogh János kért szót, aki ugyanazt mondta el az érdeklődőknek, amit korábban lapunkkal is megosztott: a sorozatos támadások miatt bekamerázta házát, a kamera képét a munkahelyén is látja, hogy ha történik valami azonnal tudja értesíteni a rendőrséget. A fórum hivatalos része mintegy fél óra alatt véget ért, de az emberek még sokáig a helyszínen maradtak, és apróbb társaságokat alkotva vitatták meg az elhangzottakat. Néhány Jobbikos arról beszélt, hogy a fórumon sokkal több utcabeli részt vett volna, de féltek megjelenni a helyszínen. A rendezvény végül minden atrocitás nélkül, nyugalomban ért véget.

Olvasóink írták

122 hozzászólás
 • 122. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 10. 12:38
  „ja és még valami egy kérdés )) ha a romák szegények és nincs pénzük miért vannak elhízva ?? száz kilo alatt nincs 40 éves roma )))) érdekes )) up date more”
 • 121. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 10. 12:17
  „A RENDÖRSÉG TEHETETLEN????? A CIGÁNYGYILKOSKOAT EL BIRTÁK FOGNI EZEK A TETVEK ELLEN MEG TEHETETLENEK , UGYAN MÁR :)) AKKOR ADJANAK SZABAD KEZET A KOPASZ KOLLÉGÁKNAK ELINTÉZIK AZOK EZT 1 ÓRÁN BELÜL )))”
 • 120. macs 2013. augusztus 09. 15:54
  „117. majzik,
  elkísérsz? és nem baj, ha Metropol EuroNight-tal megyünk?”
 • 119. vélemény 2013. augusztus 09. 08:16
  „114. macs
  adj munkát, és nem kell a segíj!
  http://www.delmagyar.hu/forum-kepek/231/B2302225.jpg
  - Ezt ők mondták?
  http://www.delmagyar.hu/forum/ez_nem_kizarolag_a_hazai_ciganysag_ugye/24/2001226/?action=kifejt”
 • 118. maros50 2013. augusztus 08. 20:01
  „100.majzik! Szánalmas vagy! Ne nosztalgiázz! A vágyad nem teljesül,bárhogy is szeretnéd és pártod.A kormány módszeresen eltöröl benneteket.”
 • 117. majzik 2013. augusztus 08. 17:48
  „Birkenau !!!!!!!!!!!

  Megnyerted !

  114. macs 2013.08.08. 14:21”
 • 116. szegedivagyok 2013. augusztus 08. 16:27
  „111. hős 2013.08.08. 11:44
  113. nátha 2013.08.08. 12:26

  Nem a konkrét ügyről írtam csak a véleményem. Értem mit írtok és egyet is értek vele. Volt szerencsém látni Budapest nyócker utcáit. Na, az gettó!!Amit szerettem volna kihangsúlyozni, az az, hogy buta, birka, "nyírjuk ki aki a magyar nemzet ellen van" mondatokat hangoztató barmokkal nem megyünk semmire.”
 • 115. béci61 2013. augusztus 08. 15:27
  „Az, hogy a Jobbik is beszállt a szócséplésbe, annyit eredményezett, hogy az országos médiában is megjelent a hír. Pl. a TV-ben tett megnyilatkozások is ugyanolyan tanulságosak voltak, mint a Szegedi Rendőrkapitányság hozzáállása és jelenléte. Már írtam ezen oldalakon: az érdekek működtetik a gazságszolgáltatást és a Polgármesteri Hivatalt is. Tessenek átgondolni: miért volt jelen a rendőrség oly magas beosztású tagjai szintjén? Ehhez sem kell diploma: az érdekek mentén. Az nem politikai kérdés, hogy idáig jutott egy ügy, de Szeged városának bizonnyal image építő reklámot jelentett. Az alapproblémával foglalkozó cikkben jól látszik, hogy a fekély okozója a romboláshoz ért. Tehát a ,,munkát, kenyeret" követelőknek válaszul bizton állíthatom, hogy nincsen az országban annyi rombolni való, amennyit ez a rejtett erőforrás ne volna képes lerombolni. Aki a munkát követeli, az szíveskedjen végiggondolni, hogy képes volna-e és akarna-e nap mint nap egyazon időre menni dolgozni, és 10 - 12 órát a képzettségének megfelelő munkát végezni annyiért, amennyi annak a munkának a magyarországi viszonyok között a társadalmi értéke. Ha eddig szíveskedett eljutni, és kellően magába is tekintett, akkor elő szabad vezetni azt is, hogy miért kell ajvékolni az 5 - 10 féle jogcímen ,,járó" támogatásért. A megoldásra ne várjanak tőlem javaslatot se, mert az egészséggel kapcsolatosan is egyedi véleményem van: a természet teszi a dolgát, sok elváltozás meggyógyul magától, de vannak olyan deformitások, amelyek végleges megoldása csak műtéti úton lehetséges... Többen említik, hogy miért kell különbséget tenni a szóban forgó kisebbség és a magyarok között? Szerintem sem kellene. Szerintem is ugyanolyan gyorsan és eredményesen kellene eljárni a rendbontókkal szemben, függetlenül attól, hogy melyik családfához tartozik, tesvír-e. Azt azonban nem kell elfelejteni, hogy tisztességes magyar ember nem azért szégyelli magát, hogy az ellentmondó, tagadással teli nyilatkozatok, és a törvény által biztosított védelem ellenére reá sikerült bizonyítania a hatóság hatalmas apparátusának, hogy azt a bűncselekményt ő bizony elkövette, - hanem azért, mert olyat cselekedett, ami az erkölcsi minimumként megfogalmazott törvény szerint is bűn volt. Aki ez utóbbi mondattal sem ért egyet, az szíveskedjen a billentyűzetet izzítani, és ellenvetését kifejteni.”
 • 114. macs 2013. augusztus 08. 14:21
  „112. majzik,
  adj munkát, és nem kell a segíj!”
 • 113. nátha 2013. augusztus 08. 12:26
  „szegedivagyok
  Azért a rákos daganatot Te is kivágatnád magadból, szerintem...
  Vagy te szívesen élnél vele együtt, még ha úgy rövidebb is lesz az életed?”
 • 112. majzik 2013. augusztus 08. 12:08
  „106. macs 2013.08.08. 09:29

  A pofájuk jár nem a ,,segij" ! Azt tőlem veszik el !

  Mellesleg ebben az országban rengeteg munka lenne, ha lenne affinitásotok !
  Pl. Apátfalva, Magyarcsanád betelepült cigányinak kertje rendezetlen. Lopják az áramot. A csóró önkormányzatokon élősködnek !
  A kvés pénz meg demagógia!

  Ingyen kaja és tankönyv a gyerekeknek !
  HHH. a titkos fegyver !
  Szociális segély szükséges, de nem elégséges feltétele egy nikotin és egy alkohol szűrés lenne, ha én dönthetnék a dologról !

  Három száz évetek volt a felzárkózásra !

  Ennyi !”
 • 111. hős 2013. augusztus 08. 11:44
  „102 szegedivagyok!

  Munkámból adódóan volt "szerencsém" járni a fent nevezett ingatlanban.Nem vagyok rendőr.Minden jogvédőnek és liberális politikusnak ajánlanám az ott tapasztaltakat!Ezen "jóemberek közt van (nem kevés) aki olyan támogatást,segélyt kap,amit sokan csak álmodnak maguknak.Legtöbbje sakál részeg már korán reggel.Támogatod őket?Olvasd el a jobbik programját,javaslatait ezzel kapcsolatban.Amennyiben tudsz jobb megoldást akkor ki vele,csak ne a pénzbeli juttatásokat említsd,mert az látható,hogy hová vezet.”
 • 110. geza 2013. augusztus 08. 11:00
  „#105 Volt egy korábbi cikk, melyben csak tavaly a lakók valami 550 x hívták a rendőröket, ez napi 3x os kivonulás.
  Semmi nem történt...Elgondolkodtaó”
 • 109. Horthyszobor 2013. augusztus 08. 10:47
  „Épp most találkoztam a nehéz helyzetű családdal. Kellemesen magas szintű eszmecsere folyt arról a kísérleti fizikai kérdésről, hogy a lézerrel (ismerik), mennyi hazánkfiát lehetne megsütni a forró napon. Mert nem jött meg valami píz. Ez lehet, hogy valami új hadron ütköztetésnél publikált atomrészecske összetevő, bár még nem olvastam róla:)
  Egyébként szimpatikus, kellemes család, nem is értem mi a bajuk a szomszédoknak velük. Jól tudnak artikulálni, szépen viselkednek. Akár még politikai ambíciókat is dédelgethetnek.
  A sok jogvédőnek és politikusnak, pedig szerintem alanyi jogon, kötelezően járhatna mondjuk egy kisebb család, minden évben:) Ezt alaptörvénybe kellene iktatni!!! Szerintem gyorsan megoldódna a probléma.
  Azt sem értem, hogy az ózdi történések miatt megint micsoda hecckampány van hazánk ellen. Egyszerűen nem értem a nyugati országok újságíróit. Ott irtják (képletesen) a kellemes modorú embereket, itt meg mindent elkövetnek a hazai gyöngyei védelme érdekében? Még ha torz a tükör akkor is. Ez hogy van???”
 • 108. vélemény 2013. augusztus 08. 10:42
  „102. szegedivagyok
  Rengetegen elhiszik, hogy ezt a problémát a Jobbik majd megoldja ...
  - Csak akkor, ha hatalomra jutnak.”
 • 107. geza 2013. augusztus 08. 10:32
  „#106 Azért az nem pénz kérdése szerintem hogy a szoba közepére sz...ok..
  Egy mobil wc-t 11 en össze tudtak volna dobni, vagy egy árnyékszéket a kertben”
 • 106. macs 2013. augusztus 08. 09:29
  „100. majzik,
  próbálj meg olyan körülmények között és annyi pénzből élni, mondjuk 1 évig! Aztán mesélj!”
 • 105. Linka11 2013. augusztus 08. 09:26
  „Bennem többek közt két kérdés vetődik fel . 1.Amíg csak a lakók és a környékbeliek panaszkodtak az áldatlan állapotra,addig a rendőrség mért nem demonstrálta ilyen mértékben a rendcsinálást ? 2. Most vajon a romák, vagy a
  jobbik miatt lettek ilyen aktívak ?”
 • 104. vélemény 2013. augusztus 08. 09:19
  „91. nagypappa
  Van aki így látja a gondokat:
  http://www.youtube.com/watch?v=VI0qhh6-QMI

  - Egy terhes, négy gyermekes anya kifakadása késő este Győrben.
  - Italra azért telik neki.”
 • 103. vélemény 2013. augusztus 08. 09:11
  „86. kritikuss
  Elárulom, Budapesten is ez a helyzet, érekes módon más náció nem ordibál éjjel-nappal.
  - Miért nincs Magyarországon (és Európában) svábozás, tótozás, kunozás, szászozás stb?”
122 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csajok Csatája: egy perc és nyersz

Algyőn, a Borbála fürdőben zajlott a hétvégén a Csajok Csatája újabb elővetélkedője. Tovább olvasom