Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Szegedi kuka az internet szemetesében

Szeged - Ismét felkerült egy szegedi fotó az internet pöcegödrének nevezett oldalra: az utcai szemetesek oldalára ragasztott papírfecnit fotózta és küldte el valaki a szerkesztőknek.

A véletlenek összejátszásának köszönhető, hogy észrevettük: ismét felkerült valami szegedi az internet pöcegödrének nevezett oldalra (napiszar.com). Bármelyik szegedi találkozhatott már olyan kukával az utcán, amilyennek a fotóját felrakták a dicsőségfalnak éppen nem nevezhető oldalra. A zöld színű utcai szemetes oldalára a következő feliratot tartalmazó papírfecnit ragasztották: "Kedves Szemétkidobók! Kérjük, legyenek tekintettel szerencsétlen embertársaikra, és ne csupa használhatatlan hülyeséget, meg romlott kajamaradékot dobjanak a szemetesbe, hanem értékes és mások számára hasznos holmikat is! Maga mit szólna, ha folyton csak penészes kenyeret és olajos ruhafoszlányokat találna a boltban? Na ugye. Köszönettel, a Sikeres Kukázásért Egyesület".

Szegedi üzenet. Forrás: napiszar.com
Szegedi üzenet.
Forrás: napiszar.com

A kiragasztott felirat nem mostani, évek óta kint lehet. Az egyesület nevére rákerestünk: a Szegeden jól ismert Magyar Kétfarkú Kutya Párthoz jutottunk, akik más, hasonlóan figyelemfelkeltő hirdetéssel, képpel... stb. "díszítették fel" a várost néhány évvel ezelőtt. Alapvetően semmi baj nincs a felhívással, szokatlan, szellemes és elgondolkodtató, csak arra nem lehetünk büszkék, hogy 2011. február 28-án ismét felkerültünk az említett internetes oldalra. A képet minden bizonnyal egy szegedi lakos küldte el az oldal szerkesztőinek - a motivációt nem tudtuk megfejteni. Talán azért, mert ő csak most vette észre? Viccesnek tartotta, hogy bekerül a pöcegödör adatbázisába? Vagy csak a saját képének nyilvánosságra hozatala hozta lázba? A képhez 32 darab komment érkezett kedd délig - ők is inkább a humor oldaláról közelítik meg a jelenséget.

A Török utcában, a tüdőgondozó előtt találtunk egy kukát, azonos felirattal. Fotó: delmagyar.hu
A Török utcában, a tüdőgondozó előtt találtunk egy kukát, azonos felirattal.
Fotó: delmagyar.hu

Korábban írtuk

Majdnem egy évvel ezelőtt, tavaly március 31-én jelent meg nálunk az a két Csongrád megyei kép, amely szintén bekerült az internetes szemetet gyűjtő oldal archívumába. A Hódmezővásárhelyen készült képen egy idős férfi egy taxi feliratú talicskával felszerelt kerékpárt tekert, amit színesfémmel raktak tele. A másikon egyszerűen csak "lávolták" az oldalt - mint utóbb kiderült, "kiezte" névvel kommentelő olvasónk és társai készítették a megkötés előtt álló betonba karcolt feliratot egy iskolai gyakorlaton.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Besenyő_Pistabácsi 2011. március 04. 06:39
  „23 látod nem! Ez enyémet igen, pedig csak az idézett és a címben már amúgy is leírt oldalt idéztem másoltam be a cikkből azzal a kommentel, hogy annyiban különb a Manna.ro tól hogy ez legalább hazai sz@r!”
 • 25. zselé 2011. március 04. 06:14
  „Ez a cikk írórája nézve kellemetlen. Humorérzék egyes! Leülni! :)
  Apró popó - kiderül valahonnan, hogy ki a cikk írója?”
 • 24. Morpheus_RexXx 2011. március 03. 19:58
  „"A véletlenek összejátszásának köszönhető, hogy észrevettük"
  - <moderálva> :D még hogy véletlenek összejátszása...nehazudjunkkérem... :)
  Azt a pejparipahimpilimpit! A napisz@rt olvassák némelyek közületek néhanapján és bukkant réá erre. Közületek sokan hívják valóban "az internet pöcegödrének", ebből ered a hirtelen felindulásból túldramatizált ám bagatel jelenségről való cikkírás. Akkor most kérem, tessenek fel"lapozni" a parti"potty" oldalt is az igazai "partiarcokról" és tessenek arról is cikkezni. Az említett oldalon a szegedi kuka cikke nem szegedet jelenti. De vannak bőven táji jellegzetességeink, amiket ha mutogatnánk, a turisták is elszelelnének sajna. :(
  Még emberkékben is van jó néhány "jelenség", vannak akiket a rendőr sem visz be a rokonsága és a "tudod ki vagyok én"-sége miatt. És belecsimpaszkodnak a tisztes nép nyakába, hogy kiszívják minden életerejét és pénzét, és mindent, mert ugye a tisztes ember nekik a "szolgája".”
 • 23. +36 2011. március 03. 19:44
  „a szellemesen kritikus-morbid humort nem bírják a gyökerek hova tenni.
  gondolom ezt is le fogja vetetni egy h...gyagyú mert magára ismer...”
 • 22. Besenyő_Pistabácsi 2011. március 03. 17:15
  „21. hb! Hát megnéztem én is! A DM igen magasan kiemelt szereplője az oldalnak, bár valószínű ég a képükön a bőr amikor "kollégaként" említik a mieinket! :)”
 • 21. hb 2011. március 03. 16:37
  „Nagy szám, inkább a mediaszerencsetlenseg.blog.hu-t nézzegessék a délmagyarnál, ugyanis folyamatosan fenn vannak a szörnyű helyesírási meg fogalmazási hibáikkal!”
 • 20. történész 2011. március 03. 16:23
  „Mi a baj? Fájó még ez a kis demokrácia? sajna XY pofájába nem tud beleverni akkor árt ,vagy véleményt mond máshol.Kár volt ezért a cikket megírni..Ja és akkor most le van tudva a kormány kötelező,hogy nincsenek kukások?? nyugi szaporodnak..hála a döntéseinknek jócskán szaporodnak”
 • 19. viza 2011. március 03. 16:18
  „Izek! Osztom a véleményt....ezért nem fizetek elő. Egy hír-jellegű ujság "hírt" adjon, méghozzá frisset, ne más újságból, vagy internetről kimásolt értelmetlen,oldalkitöltő zagyvaságot...”
 • 18. IVY 2011. március 03. 16:10
  „11. ferdzso 2011.03.03. 12:38
  Morbidnak tűnik, de félig igaz, a poén", sajnos. A "minap", Pesten, a Thököly úton sétáltam ki Zuglóra, a Keletitől. Számoltam, öt kukázó (nem is idős) "honfitársam" adta egymás kezébe a kukatetőt.....

  Nos, a fenti tények már nem csak pesti kuriózumok.
  Pl. a mi tarjáni kukánkból a szemeteseknek lassan már nincs mit elvinni, mert szintén működik az "egyik jön-felnyitja-nem csukja le, - jön a másik, felnyitja-nem csukja le" - megmozdulás.”
 • 17. igazságkereső 2011. március 03. 16:05
  „A XXI.század második évtizedének első évében az illetékesek nem tartják szomorúnak,hogy az ilyen feliratoknak sajnos szomorú aktualitása van,hogy ehető élelmiszert és használható ruhát kérnek bedobni a kukába? Ja igen, a lesötétített üvegű Audi A6-osból, az S 6-osból nem látszik a szegedi nyomor és az országra jellemző elszegényített állapot!”
 • 16. turboman 2011. március 03. 15:09
  „Vajon a humor oldalán kívül milyen más oldalról lehet még megközelíteni ezt a kiírást? Nem minden szükségképpen fekália és szégyen, ami felkerül az említette oldalra, vannak pusztán "vicces" dolgok is. Édes istenem, ha már itt tartunk, a (persze névtelen) újságíró elképzeléseit alapul véve ez a cikk sokkal inkább odavaló lenne.”
 • 15. szalamitolvaj 2011. március 03. 14:37
  „JA A TISZAPARTON MÉG KINT A MÁSIK REMEKMÜVE:
  AFRIKAI HASZNALLT RUHA BOLT NYILT SZEGEDEN!
  :D
  A DM -NÉL CSUPA IDEGBETEG VAN?”
 • 14. szalamitolvaj 2011. március 03. 14:34
  „SZOLÁSSZABADSÁG VAN,NEM?
  MI A GOND?
  MÁR A KUKAKAT NÉZEGETIK A PAPARAZZIK ?
  SAJNALOM OKET.”
 • 13. varadipal 2011. március 03. 13:10
  „Én még keresem a villamosmegállóknál a dohányozni tilos táblák mellett az ittasan okádni tilos piktogramot.Vizuálisan már eképzeltem az ábrácskát, két piros vonallal átlósan áthúzva”
 • 12. izek 2011. március 03. 12:51
  „valamit írni kellett...”
 • 11. ferdzso 2011. március 03. 12:38
  „Morbidnak tűnik, de félig igaz, a poén", sajnos. A "minap", Pesten, a Thököly úton sétáltam ki Zuglóra, a Keletitől. Számoltam, öt kukázó (nem is idős) "honfitársam" adta egymás kezébe a kukatetőt. (Egyik lecsapta, nyitotta a másik.) Már-már azt hinné az ember, hogy "szelektív" gyűjtögetés. Egyiké kenyér, másik sörös dobozt, amaz meg papír hulladékra specializálta magát,stb. de a koszos szatyrokat nézve, nem! Csak keresték a "szerencsét", (egyenlőre rablás, betörés helyett), de ha nincs mit kidobni a jobb módúaknak, erre is sor kerül, rövidesen!”
 • 10. antikos 2011. március 03. 12:36
  „Akarom mondani, nem kétfejű hanem kétfarkú:)”
 • 9. antikos 2011. március 03. 12:35
  „A <moderálva> kétfejű kutyás gyerek az elkövető. A Tábor utca és a Mikszáth K. u sarkán az első emeleten lakott...
  Vannak egyébként jópofa dolgai is.”
 • 8. Smerdis_of_Arshak 2011. március 03. 12:12
  „ez egy jó poén, mi a baj vele?”
 • 7. cselac 2011. március 03. 11:06
  „ÉS ez most miért baj? Nem értem. Melyik ...nek nincs humorérzéke a szerkesztőségben? Miért nem vállalta senki névvel a "cikket"?”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A külföldi diákokat is figyelték Csongrád megyében

A Csongrád megyei szigorúan titkos állományú tisztek közül sokaknak a MÁV volt a fedőmunkahelyük. Tovább olvasom