Délmagyar logó

2018. 08. 20. hétfő - István 19°C | 32°C Még több cikk.

Szegediek az országos független diákparlamentben

Öt szegedi képviselője van a Független Diákparlamentnek. A hétvégi plenáris ülésre már konkrét javaslatokkal mennek.
Öt szegedi nyert mandátumot a Független Diákparlament demokratikus szavazásán. A harmadik éve működő országos szervezet célja, hogy összegyűjtsék a diákok véleményét, és azt továbbítsák a parlament felé.

Középiskolások, egyetemi és főiskolai hallgató, öregdiákok, szülők és tanárok is tagjai a parlamentnek, amely az idei tanévben először a hétvégén, a fővárosi Teleki Blanka Gimnáziumban tart plenáris ülést.

A diákparlamentben Szegedről két középiskolás is helyet kapott. Szabados Lili az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola végzőseként az érettségit és a diákok túlterheltségét választotta témájának. Molnár Bence a Deák-gimnáziumban 11. évfolyamos. Ő a kedvezőtlen órarendek és a túl sok tanítási óra ellen emeli fel a hangját.
Tarnay Kristóf Ábel már az előző évben is képviselő volt. Akkor még középiskolásként, idén már az SZTE kommunikáció- és médiatudomány szak elsőéveseként képviseli a diákok érdekeit – elsősorban azokét, akik úgy gondolják, igazságtalan, hogy bár hivatalosan nincs tandíj, a hallgatók többségének mégis sokba kerül, hogy a felsőfokú oktatásban részt vehessenek.

Puskás Krisztina szülőként tagja a diákparlamentnek, egyúttal a Szülői Összefogás Gyermekeink Jövőjéért szervezetet is képviseli. Mint mondta, céljuk a szülők, diákok és pedagógusok együttműködésének erősítése. A szervezet csütörtökön meg is tartja első akcióját, erről azonban részleteket egyelőre nem árult el.
A diákparlament ötödik képviselője  Dudás Beáta, ő nem volt jelen a sajtóbemutatáson.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új utcanevek Purjesz Bélától Kígyósziszig

Új utcanevek Purjesz Bélától Kígyósziszig
Közel hatvan, eddig névtelen közterület kapott nevet Kiskundorozsmától Újszegedig. Utcát neveztek el a véradókról, a Reök-palota előtti teret az épület tervezőjéről, Magyar Edéről, az öreghegyi dűlőket pedig növényekről nevezték el, így lett nekünk Kígyószisz és Pimpó utcánk és Lizinka közünk. Tovább olvasom