Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 13°C | 22°C Még több cikk.

Szemléljen nyerget, Pottert, Fivéreket, kamionokat!

Csongrád – Megértjük, ha nem tud választani a számos jobbnál jobb program közül. Mi se nagyon tudjuk, mit hagynánk ki. Mozi, színház, lovak, autók, koncert. Tessék választani!
Pénteken délben Szegeden a kamionok gyülekezőjével kezdetét veszi a XXI. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó. Este a Dóm téren Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjét nézhetik meg, a Várkertben a Pinceszínház Márai Sándor Válás Budán című drámáját nézhetik meg. A színdarabok előtt délután ötkor nyílik Dorozsmán a Petőfi Sándor Művelődési Házban a Teremtés-szeletünk – Majsától Dorozsmáig című környezetfotográfiai vándorkiállítás. És hát elsők között ülhet be a Harry Potter utolsó részére, ha elég ügyes volt, és korán megrendelte a jegyét. Délután négytől idegenvezetős kerékpáros városnézésen is részt vehet, ha befizet ezer forintot. Még bringát sem kell vinni, ugyanis azt is kölcsönözhet.

Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. rész magyar szinkronos előzetes

Ópusztaszeren az első Nyeregszemlén délután négykor kezdődnek a programok, a lóháton és fogattal érkező lovasok és zarándokok fogadása 17 óra 20 perckor kezdődik. Majd hat órától Lovas Seregszemle, a szombati ünnepség főpróbája, felvonulás az Árpád-emlékműhöz.

Szentesen a XX. Kurca parti Coctail Party veszi kezdetét 20 órától a szabadtéri színpadon fellép az Abanda 22, a Sweet 16, a Just és a Fuvi Band.

Makón a Makói csárdáson este nyolc órától Citorabál Katalinkor – a Maros Táncegyüttes összes csoportjának táncjátéka tekinthető meg két részben.

Hódmezővásárhelyen vendégeskedik a hétvégén a Circo Aquatico Bellucci, a Tesco parkolójában sátoroznak. A cirkusz művészei a Monte Carló-i és Párizsi cirkuszfesztiválok díjnyertesei. Az előadás pénteken fél hétkor kezdődik.

Mártélyon pedig háromnapos aratóünnep és -bál, történelmi, hagyományőrző vigalom, karnevál, sokadalom kezdődik.

Szombaton másodszor mutatják be A víg özvegyet, folytatódik a kamionos találkozó hat órától a Szikin fellép az Oklahoma country együttes, a River együttes, az AC&DC Tribute Band, 23 órától diszkó. A városháza udvarán a CsakAzértisJáték című vígjátékban parádézik Gáspár András és Kálloy Molnár Péter. Ezen a napon is lehet biciklis idegenvezetős városnézésre jelentkezni. A legnagyobb durranás azonban a REÖK-ben lesz Friedensreich Hundertwasser grafikáinak kiállítása nyílik meg.

Hódmezővásárhely reggel kilenckor kezdődik a II. South Custom Car Show – autós-motoros tuning- és veterántalálkozó és főzőverseny.

Kiszomboron kezdetét veszi a Kukorica útvesztő fesztivál.

Ópusztaszeren egész nap a lovaké lesz a főszerep, a leglátványosabb programok talán a reneszánsz lovagi torna és a solymászbemutató lesz.

Szentesen a Kurca-parton este fél tíztől Fivérek nagyzenekari koncert lesz, majd fellép a Murphy Band.

Fivérek - Júlia

Szatymazon megkezdődik az Őszibarack-fesztivál. A sztárvendég ezen a napon Wolf Kati lesz, de előtte Éles István és Bach Szilvia Nagy paródiashow-ján is lehet majd kacagni.

Makón véget ér a Makói csárdás, nem is akár hogyan: délután hat órától Ráadás – jubileumi bál. Népzenei koncert Pál István Szalonna és barátai játszanak.

Pál István Szalonna és Zenekara: Kalotaszegi muzsika

Ruzsán szombaton focizni és sörözni is lehet – szervezett körülmények között: ekkor rendezik ugyanis a X. Ruzsai focibajnokságot és a VI. Sörfesztivált a helyi sportpályán. A sörfesztivál 19.30-kor motoros street fighter bemutatóval indul, Gombos Szabolcs stand-up comedy előadása után Király L. Norbi énekel.

Vasárnap Szegeden a kamionos gyorsulási verseny ezúttal a Kereskedő közben lesz. Ha az előző két nap nem ért rá a kerékpáros idegenvezetős városnézésre vasárnap még mindig megteheti.

Ópusztaszeren véget ér a Nyeregszemle háromnapos rendezvénysorozata, este nyolctól a Skanzenszínpadon az Experidance válogat saját produkcióiból.

Szatymazon az Őszibarack-fesztivál sztárvendége Csepregi Éva lesz.

Csepregi Éva - Gondolj néha rá

Ha lovat és versenyt is akar látni, akkor Bordányba menjen. Vasárnap rendezik ugyanis a Dél-alföldi Régiós Vágtát, a Nemzeti Vágta egyik előfutamát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyergelj, fordulj! Itt vannak a Nyeregszemle nyertesei!

Július 15-17-én rendezik meg Ópusztaszeren az emlékparkban. Kisorsoltuk a páros belépőket! Nyert? Tovább olvasom