Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Szemtanúk jelentkezését várja a szegedi rendőrség

Szeged - Szemtanúk jelentkezését várja a Szegedi Rendőrkapitányság egy április 15-én az esti órákban történt bűncselekmény kapcsán.
A nyomozás jelenlegi adatai szerint egy 26 éves férfi erősen ittas állapotban megtámadott egy 40 éves nőt még április 15-én a Dugonics téren, majd a hajánál fogva a fejét több alkalommal a falba verte. A sértett sikoltozására két fiatalember figyelt fel, akik lefogták a férfit, míg a nő hívta a rendőrséget. A két férfi ezután távozott, nem várta meg a rendőrök kiérkezését. A nő szerencsére csak könnyebben sérült meg.

A Szegedi Rendőrkapitányság az ügyben garázdaság miatt folytat büntetőeljárást a 26 éves férfi ellen. A körülmények pontos tisztázása érdekében kérik azt a két fiatalembert, akik a nő segítségére siettek, hogy jelentkezzenek személyesen a Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály Életvédelmi Alosztályán, vagy hívják a rendőrség 107-es vagy 112-es segélyhívószámát. A rendőrség a tanúk személyi adatait – kérésükre – zártan kezeli.

Olvasóink írták

 • 10. Neszemetelj! 2010. április 22. 10:44
  „Az előbbi hozzászólásomat javítom: a verekedő akarta ellopni a megvert ember pénzét, és ő védte a saját vagyonát, csak nem érthetően írtam le!”
 • 9. Neszemetelj! 2010. április 22. 10:43
  „Sajnos a tapasztalat valóban azt mutatja hogy a tanúk járnak a legszarabbul.
  Egy ismerősöm 2 hónapja volt beidézve a bíróságra, mert egy verekedésnél tanú volt ami 2 éve törént Szegeden, egy fickó szarrá vert egy szerencsétlen férfit éjszaka az utcán, mert elakarta lopni a pénzét vagy mit. Ő éppen arra ment autóval, és azonnal hívta a rendőröket, mert a megvert férfi mozdulatlanul feküdt a földön, a verekedő pedig még rugdosta, ütötte, vágta ahol érte.

  -...és eljött a tárgyalás ideje 2 év múlva.
  Majden kicsúszott a lábaalól a talaj, amikor a bírónő kérdezi tőle a tárgyalóteremben (a verekedő férfi családja előtt, akinek már volt 2 év felfüggesztettje garázdaság miatt, és előtte ült böriben 5 évet erőszakos magatartásért vagy miért) , hogy felolvashatja-e a személyes adatait, ellenőrzés céljából.
  A haverom mondja hogy NEEEE, mert nem szeretné ha az "úriember" - akit kutyapórázban vezettek be a terembe a rendőrök- és a családja megtudná hogy hol lakik, és mikor született, és mi az édesanyja neve!
  ...és erre még rákontrázott a bírónő egy édes kérdéssel: az autó ami ott volt a helyszínelésnél az a Ford...stb, XXX-0000 rendszámmal, az az öné volt?
  Erre a haverom: Igen bírónő, az az enyém volt volt, de mi köze ennek az ügyhöz, és a születési időmnek, meg az állandó lakcímemnek, és az anyám nevének? Én tanú vagyok, és segítem az önök munkáját, kérem tartsa tiszteletben a személyi jogaimat.
  A bírónő: semmi baja nem származhat abból, ha itt felsorolja ezeket, de ha nem akarja hát nem kötelező...

  Pffffff, na ennyit a tanúvédelemről.”
 • 8. dblaci 2010. április 22. 10:01
  „"Milyen "férfiak" azok akik otthagynak egy védelemre szoruló nőt?!?"

  Aki tudja hogy működik ma a rendőrség ugyanezt tette volna. Nagy eséllyel a védelmezőket vette volna elő a rendőrség, személyi szabadság korlátozása, vagy önbíráskodás címen, főleg ha az elkövető nem magyar volt. Sajnos láttam már erre példát a közeli családban is: egy részeg ember betört egy házba, ásóval támadt ott lakókra. Segítséget nyújtott, lefogta, és megkötözte egy fához, amíg a rendőrök kiértek. Az elkövető semmilyen büntetést nem kapott, az ismerősöm pedig járhatott a bíróságra jódarabig, végül "megúszta" egy megrovással. Azóta mindig mondja, hogy nem szabad mások dolgába avatkozni, pedig lehet, hogy életet mentett. Ennyit erről.”
 • 7. Lakos 2010. április 22. 08:48
  „A jövő elkezdődött?
  Milyen "férfiak" azok akik otthagynak egy védelemre szoruló nőt?!?”
 • 6. cickányzat 2010. április 22. 00:24
  „A nő segítségére siettek, majd elsiettek. Ez hogy van?
  A gyökér tovább aprította a nőt, míg kiértek a zsaruk?
  Vagy mi van? Ez már egy másik ország?”
 • 5. Zsoltee0716 2010. április 21. 21:24
  „Ezért kellene több kamera, bezzeg Pesten annyi van mint a...”
 • 4. deszkás 2010. április 21. 20:32
  „Elmenekült a szemétláda? Vagy csak tanú kell?”
 • 3. SSO 2010. április 21. 18:02
  „ha szőke lenne, már valszeg megfogták volna 16-án...”
 • 2. Rexsnake 2010. április 21. 15:57
  „Ezek <moderálva> mindig ilyen durvák egymással?????????????????”
 • 1. KolompárRómeó 2010. április 21. 15:17
  „Ugye a részeg kretén menekülés közben azért csúnyán elesett?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszállt az Opelos Szegeden

80 km/h sebességgel haladt egy autós Szegeden a Régiposta utcában szerda reggel, majd elvesztette uralmát a járműve felett. Tovább olvasom