Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Szerb cserediákok a rendészetiben

Szeged - Közös pályázaton 300 ezer eurót (83 millió 400 ezer forintot) nyert a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola a Sremska Kamenica szerb alapfokú rendőrképzési központtal.
A pénzt fejlesztésekre, tapasztalatcsere-programokra és nyelvkurzusokra fordítják. A pályázat alkalmat nyújt a két intézmény – továbbá a szerb és a magyar rendőrség – együttműködésére, az összehangolt közös munkára. Célja egy modern, szakmai tananyaggal kiegészített e-learninges rendszer bevezetése, amelyet a két iskola közös szakmai programokkal, tanár-diák cserelátogatásokkal egészít ki. Ezen a héten a szerb testvériskolából tanulók és tanárok alkotta csoport látogatott el a szegedi intézménybe, 12 szegedi diák és tanáraik pedig az újvidéki Sremska Kamenica központba utaztak, ahol szakmai programokon vesznek részt.

– Egyedülálló a kezdeményezés a két ország rendészeti oktatásában. Ennek tudatában igen komoly eredményeket szeretnénk elérni, ami ösztönzi majd a sokkal szorosabb kapcsolat kialakítását és a hatékonyabb együttműködést a jövőben – fogalmazott Bardócz Csaba rendőr ezredes, a szegedi iskola igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felhőkarcoló kicsiben?

Szeged - Komoly fejtörést okoznak a Mars téri dísztér legújabb látványosságai. Az egyetem mérnöki… Tovább olvasom