Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Szőregi iskolások környezetvédelmi tablói

Szeged - „Komposztálj, taposd a palackot, húzd ki a telefontöltőt, ha nem használod, fürdés helyett tusolj" – néhány tanács azok közül, amelyekkel a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Közoktatási Intézménye Kossuth Lajos Iskola 3. b osztályosai szolgáltak a hallgatóságnak.
Az öko szakkörösök hétfőn a szegedi Somogyi-könyvtárban adtak rövid műsort, amellyel a környezetvédelemre és népi hagyományainkra hívták fel a figyelmet.

A diákok hétfőm a Somogyi-könyvtárban mutatkoztak be tablóikkal. Fotó: Frank Yvette
A diákok hétfőm a Somogyi-könyvtárban mutatkoztak be tablóikkal.
Fotó: Frank Yvette

Erdélyi Marianntól, a gyerekek osztályfőnökétől megtudtuk: a csapat az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány Székely kapuk – Zöld kapuk című nemzetközi pályázatán indult. Hét tablót készítettek, amellyel különböző problémákra hívták fel a figyelmet: többek között az éghajlatváltozásra és a természet védelmére. A kézműves osztály kibontakozhatott a feladat által: a tablók különböző technikával készültek. A gyerekek batikol-
tak, agyagoztak, és szőttek is.

A vándorkiállítás járt már a szőregi takarékszövetkezetben, a szegedi Százszorszép Gyermekházban. Február 25-én, 10 órától a szegedi Nemzetiségek Házába várják azokat, akik meg szeretnék nézni a tablókat. Az alkotások március elsején kerülnek vissza a szőregi általános iskolába, ahol 15-éig nézhetik meg előre bejelentkezett iskolai csoportok. A pályázatot tavasszal bírálják el. A szőregi gyerekek erdei iskolai vagy adriai tengerparti kirándulást nyerhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határon átnyúló szennyvízkezelési projekt zárult Mórahalmon

Uniós pályázatból korszerűsítette szennyvízkezelését szerbiai Ada és a Csongrád megyei Mórahalom. Tovább olvasom