Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Sztárparádé a Muzsikáló Udvaron

Szeged - A szegedi városháza neobarokk udvarán 45 éve indították el a Muzsikáló Udvart - a programsorozatot július 30-ától augusztus 8-áig ezen a nyáron is megrendezik. Több műfajjal, sokszínű kínálattal várják a közönséget.
„Az udvar nem más, mint egy koncertterem barokk hangulattal" – írta a Délmagyarország 1970 nyarán a szegedi városháza mediterrán hangulatú, neobarokk udvarán akkor indult rendezvénysorozatról. A Muzsikáló Udvar zenei programjai ellenpontozzák a Szegedi Szabadtéri Játékok monumentális előadásait. Vaszy Viktor kezdeményezésére kifejezetten ezzel a céllal, a fesztivál kiegészítő programjaként jött létre.

A legendás karmester olyan – legfeljebb háromszáz főt befogadó – zenélő udvart képzelt el, amely intimebb kapcsolatot teremt művész és közönsége között. Az elmúlt 45 évben emlékezetes koncertek, kisopera-produkciók sorát hallhatta itt a publikum. A jubileumi szezonban is sokféle produkciót kínálnak neves hazai és külföldi művészek fellépésével, a szegedi önkormányzat 3 millió forintos támogatásával.

Július 30-án, csütörtökön Horgas Eszter Latin örömzene estjével indul a sorozat, közreműködik Cseke Gábor zongorán és Dajka Krisztián gitáron. A három zenész olyan népszerű művészek számait dolgozta át, mint Astor Piazzola vagy Chick Corea. Koncertjükön a gitár szenvedélyes ritmikája, a fuvola virtuóz hangja és a zongora karakteres ereje ámulatba ejt. Augusztus 4-én, kedden a nagy mesemondó, Berecz András két fiával lép fel. Berecz István a 2012-es Fölszállott a páva népzenei-néptáncos tehetségkutató szóló tánc kategóriájának nyertese tánccal színesíti az estet, Berecz Mihály Bartók és Kodály népzenei ihletésű zongoradarabjait mutatja be.

5-én „a magyar Michael Bublé", Gájer Bálint ad szvingestet a Smoodies Zenekar közreműködésével. A fiatal dzsesszénekes 2012–2013-ban második lett a The Voice tehetségkutató versenyben, idén pedig A dal 2015 eurovíziós verseny döntőse volt. 6-án a szegedi Fool Moon vokálegyüttes Kettesben jó című lemezbemutató koncertjére várja a publikumot. A csapat a város legsajátosabb a cappella formációja, számos hazai és nemzetközi elismerés birtokosa, a Muzsikáló Udvar állandó résztvevője 2004 óta. Idén Laár Andrást látják vendégül a koncertjükön.

Augusztus 7-én a Sorrentói szerenád című esten Denis Bianucci zongoraművész és Domenico Menini tenor, két fiatal olasz művész teremt mediterrán hangulatot népszerű Verdi- és Puccini-áriák, autentikus nápolyi dalok (O sole mio) és örökzöld olasz slágerek (Volare) megszólaltatásával. Műsoruk zenei barangolás a napfényes Itáliában.

A Muzsikáló Udvar idei sorozata augusztus 8-án, szombaton Gregor József-emlékesttel zárul. A népszerű basszista ezen a napon lenne 75 éves. A zenés est díszvendége Miklósa Erika Kossuth-díjas opera- énekesnő, mellette Fekete Attila, Vajda Júlia, Szvétek László, Gál Erika, Gregor Bernadett, Pál Tamás és Pál Anikó lép színpadra. Zongorán kísér Harazdy Miklós, az est műsorvezetője Márok Tamás. A műsort elsősorban Gregor Józsefhez kapcsolódó áriák, duettek alkotják, de néhány meglepetésszámmal is készülnek.

Az előadásokra helyre szóló jegyek kaphatók a Csermák hangszerüzletben (Szeged, Horváth Mihály utca 7. Telefon: 62/420-792) és az előadás előtt egy órával a helyszínen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 hektáron égett az avar Új-Petőfi telep mellett

Tucatnyi tűzoltóautó, a MOL egységei is kivonultak a szombati avartűzhöz Szeged mellett. Tovább olvasom