Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Születésnapos Délmagyarország: a henger a helyén, felvágtuk a tortánkat!

Szeged - Május 22-én ünnepli 105. születésnapját lapunk. Ezen a napon egy 105 szeletes tortát vágtunk fel, rajzversenyre vártuk az iskolásokat, a Szabadkai úti székházunktól begörgettünk egy 686 kilós papírhengert.
Május 22-én ünnepli alapításának 105. évfordulóját a Délmagyarország, hazánk legpatinásabb megyei napilapja. Ezen a napon egy 105 szeletes tortát vágunk fel, a kisdiákoknak rajzversenyt hirdetünk, Szabadkai úti székházunktól a Kölcsey utcáig Csongrád megyei erős emberek segítségével begörgetünk egy 686 kilós papírhengert.

105 éves  Délmagyarország: ünneplés papírhengerrel, tortával és rajzversennyel. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az ötletet nézve a gyógyszerünk is elgurulhatott, ám ma egy 686 kilogrammos papírhenger gurul el, a Szabadkai úti nyomdánktól egészen a Széchenyi térig.

10.30-kor útjára is indult a tekercs. A Horgosi úti kereszteződésig kiadónk munkatársai görgették a hatalmas tekercset, onnan Csongrád megye erős embereinek adtuk át a lehetőséget: jöttek az algyői bokszolók, sárkányhajósok és rugby-sek is, de futballedző is csatlakozott a csapathoz.

105 éves Délmagyarország: ünneplés papírhengerrel, tortával és rajzversennyel. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


11:00 - Már a vám térnél vana papirhenger ,az algyői bokszolókat most váltották le a szegedi gorillák.

11:10 - A Petőfi Sándor sugárúton kisebb dugót okoztunk, a rendőrök ugyanis nem engedtek el egy autóst sem a menet mellett. A gurítók végül félre álltak, így a feltorlódott sor el tudott menni. Köszönjük a megértést minden autósnak!

11:15 - Félúton jár a henger, jó erőben vannak a görgetők, az autósok is türelmesek, köszönet nekik és a szegedi rendőrkapitányság munkatársainak a felvezetésért és bíztatásért.

105 éves Délmagyarország: ünneplés papírhengerrel, tortával és rajzversennyel. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

11:21 - Már csak pár méter a célig! A görgetők gyorsaságukért rendőri dicséretben részesültek.

11:24 - Tudósítónk a Kölcsey utcában találkozott a menettel: ez már a célegyes.

Fotó: Kis Petra
Fotó: Kis Petra

105 éves Délmagyarország: ünneplés papírhengerrel, tortával és rajzversennyel. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

11:27 - Megérkeztünk a Kölcsey utcába, Nagy Péter súlyemelő vezetésével. A görgetők nagyon élvezték a gurítást, a sárkányhajós kormányos testvérek már most kijelentették, jönnek görgetni a 110 éves szülinapunkra is.

11:36 - Munka után édes a pihenés: a görgetők a fáradalmakat a Corso kávézóban pihenik ki, ahol a vendégeink egy korsó sörre.

105 éves Délmagyarország: ünneplés papírhengerrel, tortával és rajzversennyel. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


14 órától a megyei iskolások veszik birtokba a papírhengert.A kisdiákok lerajzolhatják, hogyan képzelik el lakóhelyüket 105 év múlva. Annyira izgulnak, hogy szerda reggel már azt fontolgatták, mégsem mernek elindulni a rajzversenyen. Mondtam nekik, hogy ezt gyorsan felejtsék el, hiszen imádnak rajzolni és festeni, az osztály sok hasonló versenyen indult, és szép eredményeket értek el. Már a szőregi rózsafesztiválra is mindenki rajzolt virágokat, a művekből az ünnep alkalmából kiállítás nyílik – mondta lapunknak Csábi Ferencné Ani tanító, aki a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola 1. a osztályának 15 kisdiákját nevezte be a 105 éves Délmagyarország pénteki rajzversenyére. 

13:58 - Gyereksereg szállta meg néhány perce a Kölcsey utcát, ahol hamarosan kezdödik a 105 éves Délmagyarország rajzversenye. 13 megyei általánis iskola 219 kisdiákja rajzolja le 105 méter papírra, milyen lesz településük 105 év múlva.

Rajtra készen... Fotó: DM
Rajtra készen... Fotó: DM

14:17 - Elkezdődött a verseny. Sajnos az eső is elkezdett cseperegni, de ez szerencsére nem szegi a kedvét a gyerkőcöknek. Az első házak és robotok már a papíron vannak.

A teljes méretért kattintson a képre>>
A teljes méretért kattintson a képre>>


14:40 - Az eső ellenére szépen telik rajzokkal a papírhenger. Le a kalappal a gyerekek előtt. Nem könnyű vizes papírra rajzolni. A Tisza parti iskola diákjai közül valaki szerint 105 év múlva újra lesznek dínók ziállatként. Az Árkád sem zárja be kapuit.

17.30 -  A szegedi Széchenyi téren 17 órától egy 105 szeletes tortát szeltünk fel és osztottunk szét vendégeink között a XXI. Szegedi Borfesztiválon lévő, Kárász utca felé néző standunknál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb rezsicsökkentés: nem a méret a lényeg

Nem a mérőórák cseréjével faraghatnak a gázszámlából a társasházak, hanem ha egyáltalán felszerelnek… Tovább olvasom