Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Táborok 3-tól 35 ezerig

Szeged - Átlagosan 15-20 ezer forintba kerül idén egy gyerek egyhetes szegedi táboroztatása, de találtunk 3000 forint alatti és 35 ezer forintos ajánlatot is. Kínálatból nincs hiány, kérdés, kinek mekkora a pénztárcája.
Elindult a táborvadászszezon: a napokban egyre több vállalkozás, cég és intézmény teszi közzé, milyen programokkal várják a gyerekeket a nyári szünetben. Június 13-án véget ér a tanítás, és bár a hónap végéig az iskolák többségében tartanak ügyeletet, még így is nyolc hét szabadidő zúdul a diákokra. Szüleiknek természetesen nincs ennyi szabadságuk, így a nagyszülői felügyelet mellett a legtöbb családban kénytelenek legalább egy tábort is a programba iktatni.

A legnépszerűbb – és nem mellesleg a legolcsóbb – tábor idén is az önkormányzati nyári napközis tábor. Öt nap mindössze az étkezési költségbe, vagyis 2642 forintba kerül. Ide már áprilisban be kellett jelentkezni. Minden héten több mint kétszáz gyerek lesz a Tabán Általános Iskolában, ahonnan strandra, moziba is mennek majd.

Könnyű a kislányokat táncba vinni. Néhány éve akár tánctáborban is részt vehettek Szegeden a gyerekek. Archív fotó: Karnok Csaba
Archív fotó: Karnok Csaba


Magánzók

Számos magánvállalkozás is indít idén tábort – ezeket most kezdik hirdetni. Sportos tematikában 17–22 ezer forint körül mozognak a heti árak, nyelvi táborokért is hasonló összeget kérnek. A vadaspark idén 25 ezer forintért kínálja heti táborát, de ebben az árban egy éves bérlet is benne van. Aki pedig már unja a sztenderd kínálatot, annak van exkluzív javaslat is: tiniknek rock, rockangol, illetve éntábor – szegedieknek kedvezményesen csak 34 ezer forintért – vagy gokarttábor 35 ezerért.
Szintén az átlagár alatt vannak az Agóra táborai: közel 50 fajtából választhatnak az érdeklődők, többségében heti 15 ezer forintért. Bár a Vakáció Programfüzet még csak a napokban jelenik meg, interneten már elérhető a kínálat, hétfő óta pedig fogadják is a jelentkezőket. A klasszikus nyelvi, kézműves és sporttáborok mellett olyan különlegességeket is találni, mint űrkadét alapozó kiképzés, kalóz- vagy éppen csillagásztábor. De gondoltak az ovisokra, sőt az óvodába most indulókra is.

– A tavalyi sláger a kuktatábor volt, amire alapozva idén indítunk cukrásztábort is – mesélte Orbán Hedvig, a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatója. Kiemelte az utazoo tábort is, amely annak ellenére kedvelt, hogy a legdrágább program. Egy hét alatt a gyerekek bejárják az országot, és mindenhol állatos helyszínt látogatnak: vadaskertet, struccfarmot, állatkertet. Mindezt még mindig 20 ezer forint alatt.

Ár-érték arány tekintetében a legjobb ajánlat idén is az NGSZ balatonkenesei tábora. A tíznapos nyaralásért mindössze a napi négyszeri étkezés díját, 20 ezer forintot kérik el, de csak olyan diákokat fogadnak, akiknek legalább négyes a magatartásuk, és az iskolaigazgató is ajánlotta őket. – A hat turnus 600 helyére idén 847-en jelentkeztek – mondta el Kardos Kálmán, a Nevelési-oktatási Intézmények Gazdasági Szakszolgálatának igazgatója.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvették a nívódíjat a Dugonics tér felújítói

A Dugonics és az Árpád tér rekonstrukciójáért tegnap vették át az alkotók a nívódíjat, amelyre településközpont, főtér kategóriában pályáztak. Tovább olvasom