Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Tanácsok a teremtett világ védelmében

Szeged - Miként lehet megóvni a keresztény értelemben vett teremtett világot? Erre vonatkozóan kaptak ötleteket, tanácsokat azok, akik szombaton ellátogattak a szegedi Belvárosi Plébánia teremtésvédelmi napjára.
– Nemcsak a környezetvédelemre, de a keresztény értelemben vett teremtett világ megóvására is próbáljuk tanítani az itt megjelenőket – mondta Érsek Anikó, a Belvárosi Plébánia programszervezője. A Belvárosi Plébánia CsaládPONT rendezvénysorozatának programjaként teremtésvédelmi napot tartottak ugyanis szombaton a Katolikus Házban.

– A lényeg, hogy rétegesen kell eltenni a káposztát, a birsalmát, a sót és minden hozzávalót – magyarázta egy háziasszony annál az asztalnál, ahol megtanulhatták az érdeklődők, hogyan kell eltenni ezt a vitaminforrást télire.

Az érdeklődőknek többek között azt is megmutatták, hogy reszelés után miként kell a káposztát eltenni télire. Fotó: Frank Yvette
 Házilag készült finomságokkal kínálták az érdeklődőket
. Fotó: Frank Yvette

Felnőtteknek és gyermekeknek számtalan program kínálkozott: gesztenyéből babát lehetett készíteni, madáretetőt lehetett építeni az udvaron, de bárki megmérhette az ökológiai lábnyomát is. Házilag készült finomságok – túró, sajt, kolbász – sorakoztak az egyik asztalon, ahol teát is kínáltak.

Néhány méterrel arrébb papírmerítéssel foglalkoztak, újrahasznosították a régi újságokat. A programszervező elmondta: a tudatosságra próbálják rászoktatni a családokat. Arra, hogy ne dobjanak el minden háztartási gépet, ha meg lehet javítani, ne használjanak fölöslegesen vegyszert, a zöldséget és a gyümölcsöt pedig próbálják maguk megtermelni. Ha erre nincs lehetőség, ne legyenek lusták kimenni a piacra.

A CsaládPONT rendezvénysorozatának következő programját Családjavító Varázsműhely címmel Domaszéken tartják november 11. és 13. között.

Olvasóink írták

 • 5. wad 2011. október 24. 18:25
  „4. saispas 2011.10.24. 12:59
  de felesleges a valláshoz is kötni.”
 • 4. saispas 2011. október 24. 12:59
  „2. 620829 2011.10.24. 12:38
  Igen, egy megfelelő politika sokat tehet a környezet védelméért is, meg a szemléletformálásért is, de az, hogy én otthon hány villanyt égetek, amikor épp egyedül kucorgok egy fotelben, hogy 40 percig zuhanyzom-e, csak mert kellemes, hogy a boltban megveszek-e minden sz..-t, csak azért mert szépen csomagolták és még rá is írták, hogy "New" és hogy autó nélkül is el tudok menni levelet föladni a postára, az a személyes döntésemen múlik, abban kár politikára mutogatni.”
 • 3. saispas 2011. október 24. 12:50
  „1. kilo 2011.10.24. 12:38
  A savanyú káposzta vallási hovatartozástól függetlenül is lehet egészséges - sőt, akár finom is, annak, aki szereti.
  Lehet, hogy annak is jót tesz, akinek rossz a mája ;-)”
 • 2. 620829 2011. október 24. 12:38
  „ELŐSZÖR IS KELLENE EHHEZ IS EGY OLYAN ORSZÁGVEZETÉS...HA MÁR A NEVÉBEN HORDJA---LEGALÁBB ÚGYIS VISELKEDIK...A TÖBBI JÖNNE MAGÁTÓL.”
 • 1. kilo 2011. október 24. 12:38
  „A nem keresztény értelemben vett, teremtett savanyú káposzta az nemjó?
  Vagy - egy kis fogalomzavarral élve - az nem kóser? :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éhségsztrájk felfüggesztve

Határozatlan időre felfüggesztette hétfőn reggel az új felsőoktatási törvény elleni tiltakozásul… Tovább olvasom