Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Tarolt a fodrász-sminkes csapat

Szeged, Miskolc - Kilenc kupával tért haza a miskolci nemzetközi versenyről a szegedi fodrász-sminkes csapat. Mihály Orsolya Éva három sminket készített futószalagon.
Záporoztak a díjak a szegedi csapatra a miskolci nemzetközi kézműves kupán március 22-én. Mihály Orsolya Éva sminkes a felnőttmezőnyben második helyet szerzett nappali kikészítésével „évzáró" témakörben, első lett operabáli fantáziasminkjével, elhozta az összetett első díjat is, és a zsűri szintén neki ítélte oda a különdíjat a kimagasló munkájáért. (Az olasz–rajz szakos tanári diplomás Orsolyát pár hete mutattuk be a nyíregyházi Szabolcs Kupán elért ezüstérmével – a szerk.) Jancsik Balázs (19), aki tanuló kategóriában kreatív kontyával utasította maga mögé a mezőnyt, a különdíjat is megszerezte, mert a zsűri szerint a felnőttek közt is megállta volna a helyét.

A 17 éves Bánfi Brigitta elsős tanuló csak emberi hajas babafejjel versenyezhetett, de szalontechnikában, vízhullámban és összetettben is a dobogó tetejére állhatott. Mindketten a szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskolába járnak.

A sikercsapat: Mihály Orsolya Éva, Kormányné Eta, Jancsik Balázs és Bánfi Brigitta. Fotó: Schmidt Andrea
A sikercsapat: Mihály Orsolya Éva, Kormányné Eta, Jancsik Balázs és Bánfi Brigitta. Fotó: Schmidt Andrea

– Erős kezdés volt idén ez a Nemzetközi Meghívásos Fodrász, Kozmetikus, Műköröm-díszítő, -építő és Lábápoló Bajnokság – mondják sikersorozatukról a versenyzők. A sminkesek és a fodrászok kölcsönösen segítik egymást. A munkamegosztásban ezúttal Orsolya modelljének, Lefor Kamillának a haját a fodrászok felkészítője, Kormányné Eta fodrászmester, mesterfodrász készítette el.

Orsolya pedig Balázs modelljének, Hódi Lillának dekorálta az arcát. A ruhákat egy esküvői szalonból bérelték. Brigitta szeptemberben kezdte az iskolát, ez már a második versenye volt, Balázs idén végzi el a kétéves fodrászképzést, és már a negyedik megmérettetésen van túl. Ez az eddigi legjobb eredményük.

– A verseny napját hajnali 5-kor Balázs modelljének nagy fantáziasminkjével kezdtem, hogy időben felöltözhessen, mire fésülni kell. A versenyben elsőként a lazac-piros-barnás árnyalatú évzárós sminkkel léptem pástra, arra 35 percem volt. Ott nem jöhetett szóba figurális ábrázolás, és a szemhéjon kellett maradni – sorolja tennivalóit Orsolya.

Az operabáli smink első díjat hozott Mihály Orsolya Évának. Fotó: DM
Az operabáli smink első díjat hozott Mihály Orsolya Évának. Fotó: DM

A második versenyszám előtt következett egy másfél órás szünet, amikor letisztították a modell arcáról az előző sminket, és előkészítették a következőre. Eta fekete kalappal és Swarovski-kövekkel átváltoztatta Kamilla haját, majd átöltöztették, úgy ült vissza a sminkszékbe. Az „operabálos" sminket 70 perc alatt kellett teljesíteni. Orsolya a kék-zöld-fehér-ezüst árnyalatú kompozícióhoz az arcon is Swarovski-követ használt.

Brigitta is gyors egymásutánban fésült a színpadon a harmincas mezőnyben: 35 perce volt a „szalontechnikára", utána kifésülte a baba haját, majd 25 perc alatt vízhullámokat varázsolt a fejére. Balázs délután állt „rajthoz" 35 vetélytársával, főleg lányokkal. 45 perce volt, hogy a modellje hátrafésült hosszú haját kontyba igazítsa. A kreációt Eta ötlötte ki, amelyen tanítványa másfél hónapon át tréningezett napi 5-6 órát. Előbb babafejen gyakorolt, majd élő modellen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kass és a zene

Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója nyitja meg április 8-án, szerdán 16 órakor a szegedi Kass Galériában (Vár utca 7.) a Kass és a zene című kiállítást. Tovább olvasom