Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Tavaszi smink

Tavasszal nemcsak a fák, a virágok borulnak színekbe, a cukorkaárnyalatok sminkünkben is visszaköszönnek. Az évszak inspirálta makeupok legfontosabb jellemzője a természetesség, az üde, lágy hatás. Arcunkon egyetlen „mű kiegészítőt" engedélyeznek a szakemberek: vendégszempillát emberi hajból.
Patricia Field, a Szex és New York nagysikerű mozifilm stylistja nem csak a divatra volt nagy hatással. Az általa teremtett stílust, a színek bátor használatát, a néha meghökkentő párosításokat a sminkesek is átvették. Az idei tavaszi trendet a bohém stílusteremtőn kívül a virágba borult fák, az üde, illatozó virágok ihlették. Ezt tükrözik a sminkeléskor leggyakrabban használt színek: a rózsaszínes, lilás árnyalatok. Mielőtt azonban a tavasz legkáprázatosabb színeit festenénk arcunkra, ne feledkezzünk meg a legfontosabbról, az alapozásról!
– Ne vigyük túlzásba az alapozó használatát, hiszen idén nem divat a porcelános bőr! Természetes, könnyed hatást kell kelteni, a korrektorból is csak a szem környékére kerüljön – figyelmeztet Bárkányi Cecília, aki a szakma alapjait Dudás Barbara sminkmestertől tanulta. Míg az alapozásnál a természetességre kell koncentrálnunk, szemünket
hatalmas műszempillákkal tehetjük drámaivá. Az emberi hajból készült kölcsönpillákból nappali viseletre visszafogottabbat ragasztathatunk, estére azonban az extra hosszúak is divatosak, s az sem baj, ha messziről rikít róluk, hogy nem természetesek. A műszempillákról érdemes tudni, hogy létezik már olyan speciális, tartós változata is, amelyet kozmetikusok, sminkesek ragasztanak fel. Egy-két hónapig marad az eredeti pillák között, majd magától lenő. Ezért általában 9-13 ezer forintot kell fizetni. Sminkünkben azonban kizárólag a pilláknál engedhetjük meg a mű hatást.

Bárkányi Cecília munka közben - Fotó: Segesvári Csaba
Bárkányi Cecília munka közben - Fotó: Segesvári Csaba

A szemöldök vonalának kialakításában ugyanis ismételten csak a természetességre kell törekednünk. Nem divat már a tavalyi, „bozontos" változat, s a tetovált csodálkozó tekintet sem. Meg kell várni, míg a szem feletti szőrzet eredeti állapotába visszanő, s csak a természetes ívből itt-ott kilógó szálaktól kell megszabadulni. Míg a szemfestéknél nem kell megálljt parancsolni kreativitásunknak, és bővebb mennyiségben vihetünk fel bőrünkre a festékből, a pirosítóval csínján kell bánni. Leheletnyi rózsaszínes vagy barackos árnyalattal fűszerezzük sminkünket. Az új trendek mellett azonban ne feledkezzünk
meg az örök érvényű aranyszabályról: – Mindig a saját egyéniségünkhöz, a ruhánkhoz és az alkalomhoz illő sminket készítsünk, készíttessünk – hívja fel a figyelmet Bárkányi Cecília.

Fények az ajkakon és a járomcsonton

A tavaszi trend színeit bátran használhatjuk a szemünkön. Nem kell csak egy szín különböző árnyalati között lavíroznunk, bohókásan kombinálhatjuk a lilát a sárgával, a rózsaszínt a zölddel. Csak arra vigyázzunk, hogy ne keverjünk túl sok árnyalatot, ha nem egy bohócra szeretnénk hasonlítani. A színeket azonban el kell felejtenünk, ha ajkaink kiemeléséről van szó. Már nem divat a színes szájfény, rózsaszínes árnyalatokkal vagy színtelen fénnyel kell dolgoznunk. S ha igazán különlegessé szeretnénk varázsolni megjelenésünket, a járomcsont felső részére is tehetünk a tündöklő fényből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai hatás - roham várható a bölcsődékben

Tovább olvasom