Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Termálvizes padlófűtés a mórahalmi templomban

Mórahalom - Egy több mint 13 millió forintos összköltségű projekt megvalósításába kezdtek hétfőn a mórahalmi templomban: megújítják az épület fűtését.
– A régi, korszerűtlen, hangos, gázolaj-tüzelésű kazánt modern, úgynevezett faelgázosító kazánra cseréljük, amelynek 97 százalékos az égési hatékonysága. Padlófűtéses rendszert hozunk létre, termálvíz kering majd a hálózatban. A munkálatok finanszírozása nagyobbrészt EU-s pályázati forrásból valósul meg. Várhatóan két héten belül befejeződik a felújítás – tájékoztatott Dobó Zoltán projektfelelős.

Több mint 13 millió forintos összköltségű projekt megvalósításába kezdtek hétfőn a mórahalmi templomban.Fotó:DM/DV
Több mint 13 millió forintos összköltségű projekt megvalósításába kezdtek hétfőn a mórahalmi templomban.
Fotó: DM/DV

– Négy éve vagyok Mórahalmon, már amikor idekerültem, akkor is terveztük a fűtés rekonstrukcióját. Nagyon örülök, hogy ez most megvalósul, és a hívekkel együtt kíváncsian várom az eredményt. A padlófűtéssel melegebb lesz az épületben – a padokban ülve és térdelve is. Nem utolsósorban pedig kevesebbet kell majd fűtésre költenünk – lelkesedett Joó Balázs plébános.

– Településünkön egyre inkább teret nyer a geotermikus fűtési rendszer: már minden önkormányzati fenntartású ingatlant függetleníteni tudtunk a gázenergiától. A templomnak – amely nem városi kézben van – az önkormányzat biztosítja a csatlakozást a geotermikus rendszerre, és az átalakítás több mint 5 millió forintos önerejének egy részét is álljuk – mondta Nógrádi Zoltán polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebbet autózunk - drágábban

26 forinttal nőtt eddig idén a benzin, 24-gyel a gázolaj ára, és mától megint drágább az üzemanyag. Tovább olvasom