Délmagyar logó

2016. 09. 30. péntek - Jeromos 12°C | 24°C

Természetfotós játszóteret tervezett Máté Bence

Természetfotós játszóteret tervezett Máté BenceMászóka és madárles. A természetfotós játszóteret az ELTE füvészkertjében mutatták be. Fotó: Juhász Tamás
Máté Bence természetfotós a Nádland Kft.-vel olyan játszóteret tervezett, amely arra is alkalmas, hogy a gyerekek maguk is madárfotóssá és megfigyelővé váljanak. A komplett mászókát, amely egyben madárles is, tegnap mutatták be Budapesten, az ELTE füvészkertjében.
– A rólam készített háromrészes filmsorozat a Spektrumon számomra meglepő siker volt a gyerekek körében. Sokan kezdték el figyelni a természetet, fotózni a madarakat – mesélte lapunknak Máté Bence. A Pusztaszerről indult természetfotós a Nádland Kft.-vel közösen tervezett olyan játszóteret, amelynek kialakítása alkalmas arra, hogy a gyerekek otthon is madárfotóssá válhassanak.

– Hoztak nekem egy játszóteret, ez volt a kiindulási alap, ezt kellett átalakítanom. Tettem bele például detektívüveget és fűtést, hogy télen is hosszú ideig benne maradhassanak a gyerekek. Van hozzá madáretető is, amelybe csak bele kell tenni a napraforgómagot, az üveg mögül pedig lehet figyelni, fényképezni – tette hozzá Máté Bence.

Az otthoni vagy játszótéri használatra megvásárolható Mynest természetfotós játszóteret tegnap mutatták be Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem füvészkertjében. A Nádland fejlesztőcsapata a gyerekek élménycentrikus oktatását tűzte ki célul, szeretnék, hogy a virtuális világból visszatérjenek a természet valódi értékeihez.

A madárlessé alakított mászókában az ajtók és az ablakok nyitott állapotban is rögzíthetők, és szinte teljesen fénymentesen zárhatók, így a madarak nem látják a rájuk leselkedő fotóspalántákat, miközben belülről, a törésbiztos detektívüvegen keresztül figyelik a természetet. A télen fűthető, csúszásmentes gumilappal burkolt toronyba mászófal vagy létra segítségével lehet bejutni. A határozókönyvek, jegyzetek, fotókellékek és a madárleshez járó európai madárhatározó számára polc, a hosszabb megfigyelések kényelmessé tételéhez íves pad is került a lesbe.

Máté Bence azt is elárulta lapunknak, hogy amikor megkérdezték, hogyan honorálják a munkáját, ő azt kérte, minden tizenegyedik lest adja neki a cég. – Ezeket Böjte Csaba testvér Szent Ferenc Alapítványának gyermekotthonaiban építjük fel – mondta a természetfotós.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 szegedi utcát terveznek idén felújítani

11 szegedi utcát terveznek idén felújítani
Újrókustól a belvároson át Újszegedig 11 utcát tervez idén felújíttatni az önkormányzat. Tovább olvasom