Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Tíz évet sem bírt ki a jogi kar felújítása

Tíz évet sem bírt ki a jogi kar felújítása
Szeged- Óriási darabokban hullott le a jogi kar épületének vakolata, a teljes felújításra 2002-ben 25,5 millió forintot költöttek. A fővállalkozó céget felszámolják, a lapunk által megkérdezett kivitelező szerint elképzelhetetlen, hogy egy épület csak 10 évet bírjon ki.
Kilátszik a tégla, mintha évtizedek óta egy fillért sem költöttek volna a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar épületére. Pedig költöttek, nem is keveset, 2002-ben 25,5 millió forint – ami 2014-es áron több mint 50 milliót jelent – ment el az épület homlokzatfelújítására. A munka, úgy tűnik, nem az örökkévalóságnak szólt, az épület több helyen is viharvert.
Tíz évet sem bírt ki a jogi kar felújítása. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA

– A csatornalefolyók és a párkányokat fedő bádog szigetelése néhány helyen átenged, és ezért a szivárgás alatt a vakolat meglazult, illetőleg lehullott – mondta lapunknak Hajdú József. Az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja elárulta, saját költségükön minden kármentést elvégeztek, darus kocsival távolították el a veszélyesnek ítélt vakolatdarabokat. A felújítással, javítással kapcsolatban Hajdú József nem optimista, mint fogalmazott, nem tud róla, hogy az egyetem felújítási tervében szerepel-e az épület teljes külső homlokzatának tatarozása. A dékán hangsúlyozta, a probléma nem mai, a beázás már 2012-ben megvolt.
Tíz évet sem bírt ki a jogi kar felújítása. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA


Megtudtuk, a közbeszerzést 2002-ben az L-Patent Fővállalkozó Kft. nyerte. A kivitelezés idejében Lázár János – aki nem azonos a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel – irányította a céget, amely 2011-ben tulajdonost váltott, majd 2012-ben felszámolás indult ellene.

Vajon tényleg csak 10 évet kell kibírnia egy mai áron félszáz milliós homlokzatfelújításnak? – Tíz évnél tovább kell bírnia egy homlokzatnak vagy bádogozásnak – mondta lapunknak Nemesi Pál. A Ferroép Zrt. vezérigazgatója azt mondta, a mai kültéri festékek is kibírnak 10 évet. – Nincs azzal baj, ha hibázik a vállalkozó, csak akkor a hibákat javítani kell. A Dugonics téri Rektori Hivatalt 5 éve újítottuk fel, éppen a napokban néztük át újra, ahol kellett, javítottunk. Ez természetes – tette hozzá Nemesi Pál.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes előadások az egyetemi színháztalálkozón

Először rendez a SZESZ országos egyetemi színháztalálkozót, amelyre veszprémi, pesti, debreceni és pécsi társulatok érkeznek. A hagyományteremtő rendezvénysorozat péntektől hétfőig tart. Tovább olvasom