Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Tizenegy dogkölyök boldog mamája Amazon

Szeged - Rekordszámú kiskutyája született Amazonnak, a német dognak, és párjának, Byronnak. A szülés nem volt egyszerű: az anyuka fél kilenckor kezdett el vajúdni, az utolsó kutyus éjfélkor jött napvilágra.
Kunsági Zsanett és párja, az ebek gazdái még bábaasszonyt is hívtak segítségül: Zsanett barátnőjét, aki macskás szülésnél már közreműködött, és munkahelyén, egy állateledelboltban elég információt gyűjtött be arról, mit kell tenni a kutyákkal. Este az állatorvos is meglátogatta a 2 éves kutyamamát, hogy megnézze, minden rendben zajlik-e. Az egyik kölyök sajnos nem sokkal a szülés után elpusztult. Tizenegy testvérkéje szépen fejlődik, a mamának van elég teje. Köszönhető ez többek között a gazdák gondoskodásának, akik tejpótlót adnak neki. Hogy meg tudják különböztetni a kiskutyákat, Zsanett a lányok nyakába piros, a 6 fiú nyakába kék szalagot kötött. Később azok a kutyakölykök kaptak fehér szalagot, akik 1 kilogramm 30 dekánál kevesebbet nyomtak – rájuk jobban kell figyelni szoptatásnál.

A kutyusok és a gazdik remekül töltik együtt az időt. Fotó: Schmidt Andrea
A kutyusok és a gazdik remekül töltik együtt az időt.
Fotó: Schmidt Andrea

A német dogoknak általában 4–5 kiskutyájuk születik, Zsanették azonban sok fehérjét adnak kedvenceiknek, ez okozta a bébiboomot. A kölyköknek hathetes korukig anyjuk mellett a helyük, később gazdáik eladnák őket, de csak kertes házba vagy tanyára engedik a kicsiket. Olyan helyre, ahol van elég mozgásterük, és ahol családtagként szeretik a házőrzőket.

Olvasóink írták

  • 1. Mjuriele 2011. augusztus 10. 17:44
    „Nagyon édik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

64 milliárd jut a szegedi lézerprojektre

Megfelelő ütemben halad az ELI projekt előkészítése. Tovább olvasom